שתף קטע נבחר

עתיקות ואמנות: בית מעוצב בסגנון הרוקוקו

הקו המנחה של עיצוב בית על הים בנתניה היה הסגנון הצבעוני של המאה ה-18. האמצעים: צבעים עדינים כמו תכלת ונגיעות של זהב, מעלית עם חריטות מהתקופה ההיא ושנדליר ענק מעל פינת האוכל. צפו בתמונות

הבית על הים בעיר ימים בנתניה חולש על 350 מ"ר בנוי וכולל חמש קומות. הוא תוכנן ועוצב בהשראת סגנון הרוקוקו הצבעוני של המאה ה-18 באירופה.

 

על מנת להעביר תחושה של אצולה, בכל אחד מחללי הבית שולבו חפצי אמנות ועתיקות, שמקרינים שפע עם צבעים עדינים כמו תכלת ונגיעות רבות של זהב. בין קומות הבית מחברת מעלית מצופה עץ עם חריטות מהתקופה.

 

צילום: גידי בועז
חפצי אמנות ועתיקות בכל חלל בבית (צילום: גידי בועז)

הסלון פתוח ומואר, עם אח ענקית לאורכו. שולחן הסלון, השידה בכניסה ושולחן האוכל עשויים מעץ מלא כדי לתת חמימות ולעדן את יצירות האומנות הייחודיות שמקשטות את הסלון ומייצגות היטב את רוח התקופה.

  

צילום: גידי בועז
סלון פתוח ומואר (צילום: גידי בועז)

 

פינת האוכל שיובאה מאירופה, מעוטרת בשנדליר ענק וכיסאות ארוכים בעלי מבנה מיוחד המזכירים את הסעודות שערכו האצילים באותה תקופה. הפינה צופה לבריכה, כך שהדיירים יוכלו ליהנות מהנוף. התקרה בגובה של 8 מטר עם וילונות בזהב ושחור על מנת ליצור את חווית הסעודה המושלמת.
 

צילום: גידי בועז
פינת האוכל. יובאה מאירופה (צילום: גידי בועז)
צילום: גידי בועז
מטבח. מעוצב בשחור לבן (צילום: גידי בועז)

המטבח מעוצב בשחור עם פיתוחי עץ וידיות זהב כמחווה למשפחות האצולה.


כל שלושת חדרי הרחצה בבית ייחודיים ומשלבים בין המודרניות למאה ה-18 באמצעות כיורים לבנים, ארונות עץ וחיפויים דמויי עץ.

 

צילום: גידי בועז
חדרי הרחצה. שילוב בין מודרניות למאה ה-18 (צילום: גידי בועז)

 
חדר רחצה של הבריכה והאורחים בקומת הכניסה משלב שתי יחידות זכוכית המפרידות בין המקלחת, הכיור והשירותים על מנת להקנות תחושת פרטיות לצד מרחב בו זמנית. הרצפה מאריחים שחור לבן עם עיטורים בעבודת יד, המזכירים את רוח התקופה ומשתלבים בהרמוניה עם הקירות השחורים המבריקים בשביל לייצר מראה דרמטי.

 

צילום: גידי בועז
(צילום: גידי בועז)

 

חדר הביליארד כולל תאורת מנוף מעל השולחן בצבעי נחושת, שיחד עם הווילונות הזהובים, מקרינים את אווירת הרוקוקו של המאה ה-18.

 

צילום: גידי בועז
חדר הביליארד. תאורת מנוף (צילום: גידי בועז)
צילום: גידי בועז
(צילום: גידי בועז)

 

 

חדר השינה בגודל של 60 מ"ר, עוצב כחלל אחד פתוח ומואר אל חדר הארונות בגודל של 40 מ"ר כך שסך כל החלל עומד על 100 מ"ר. הוא עוצב בצבעי ניאו קלאסיים ניטרליים, שידת האיפור שבצבע תכלת, יחד עם כיסוי המיטה בצבע הכחול כהה והווילונות הרקומים בצבעי זהב נותנים את אפקט האצולה ששרר בתקופתו. גם גב המיטה היוקרתי נבחר בפקידה כדי ליצור מראה מלכותי.

 

צילום: גידי בועז
חדר השינה.צבעים ניאו קלאסיים (צילום: גידי בועז)

  

הכותב הוא הבעלים של משרד אדריכלות ג'ו הוטניק

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גידי בועז
מומלצים