שתף קטע נבחר

מתיחת פנים: החוקים החדשים בעולם הטניס

שחקני הדור הבא מתחרים במילאנו בטורניר המקביל לגמר הסבב, בו נערכים ניסויים לשינויים בענף שאמורים להפוך אותו למודרני ומהנה יותר. כך ייראה הטניס בעתיד

 

שחקני הדור הבא (צילום: getty images) (צילום: getty images)
שחקני הדור הבא(צילום: getty images)

 

טורניר גמר הסבב שחותם את עונת הטניס עומד לצאת לדרך, אבל מתחת לרדאר כבר החל במילאנו טורניר מסקרן לא פחות, במתכונת דומה המיועד לשחקני הדור הבא. חובבי הענף מקבלים הזדמנות לראות לא רק את טניסאי העתיד, אלא גם את החוקים החדישים שמשנים את פני הענף.

 

השינויים כוללים את השטח שמחוץ למגרש, או יותר נכון בשוליים שלו, ומשפיעים כמעט על כל נקודה ונקודה. מארגני הטורניר מאמינים שהעדכונים האלה יגרמו להנאה רבה יותר לשחקנים, ובעיקר לצופים, וכך יהפוך הטניס למודרני יותר.

 

משתתפי טורניר "הכוכב הבא" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
משתתפי טורניר "הכוכב הבא"(צילום: AFP)

 

מגרש ללא שוליים

כאמור, השינוי הראשון והבולט ביותר הוא שהמשחקים נערכים במגרש ללא שוליים. נכון, בהתחלה זה קצת צורם בעין, אבל אחרי שמתרגלים המגרש נראה "מסודר" יותר והצופים יכולים להבחין בקלות יותר האם הכדור בפנים או לא.

 

ביטול חוק הרשת בהגשה

אם בחוק הקודם דובר על כך שהעין של הצופים צריכה להתרגל, כאן השחקנים נאלצים להתאים את עצמם מחדש, וזה לא כל כך פשוט כמו שזה נשמע.

 

מגרש ללא שוליים. תתחילו להתרגל (צילום: getty images) (צילום: getty images)
מגרש ללא שוליים. תתחילו להתרגל(צילום: getty images)

 

עד היום, במקרה שהסרב פגע ברשת ונחת באזור המותר, השופט היה קורא להגיש מחדש. בטורניר הנוכחי אין כל עצירה וממשיכים לשחק כמו בהגשה חוקית לכל דבר. דניס שפובלוב בן ה-18, שמדורג שלישי בטורניר ו-51 בעולם, הודה שבפעם הראשונה שזה קרה הוא פשוט שכח להמשיך לשחק.

 

אוזניות למאמנים ולשחקנים

אולי כדי להקל על שוק השחקנים מכל השינויים, במהלך ההפסקות בין המשחקונים יוכלו השחקנים והמאמנים לדבר ביניהם בנינוחות באמצעות אוזניות. עד היום, התקשורת בין הצדדים הייתה אסורה במהלך המשחק, אבל השינוי נותן פן חדש לצופים ויוכל לעזור לשחקנים בבחירת טקטיקה ולקבל זריקת עידוד מהמאמן.

 

שפובלוב. קשר רציף עם המאמנים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שפובלוב. קשר רציף עם המאמנים(צילום: AFP)

 

שעון בין הגשות

כדי לנסות ולזרז מעט את המשחק, שלפעמים נמרח יותר מדי, בטורניר משתמשים בשעון שסופר מקסימום 25 שניות בין ההגשות הראשונות - דומה לשעון זריקות בכדורסל. על השינוי הזה גם השחקנים מברכים, והוא ייכנס לתוקף גם בסבב ה-ATP ב-2019.

 

מערכות קצרות וביטול "יתרון-שוויון"

ואם כבר לזרז את המשחק, אז עד הסוף. המערכות בטורניר משוחקות עד ארבעה משחקונים ולא שש, ושובר השוויון יתחיל במצב של 3:3 במערכה. כל המשחקים יהיו בשיטת הטוב מחמש מערכות. חוק "יתרון-שוויון" בוטל ותהיה נקודת מכרעת. במצב של 40:40 המגיש יוכל לבחור מאיזה צד של המגרש להגיש.

 

רובלב. החוקים החדשים נועדו לקצר את המשחק (צילום: getty images) (צילום: getty images)
רובלב. החוקים החדשים נועדו לקצר את המשחק(צילום: getty images)

 

עין הנץ בכל הנקודות

מערכת עין הנץ, שנמצאת בשימוש כבר כמה שנים בסבב, נותנת בטורניר הזה מענה מיידי לכל הנקודות, מודיעה על חוץ בנקודה או בסרב, ומפחיתה את הצורך בשופטי קו. השופט הראשי נשאר השופט היחיד במגרש.

 

חימום קצר יותר

עוד חוק שגורם לזירוז המשחק הוא ביצוע קצר יותר של החימום. חמש דקות מהרגע בו השחקנים עולים למגרש - המשחק יוצא לדרך.

 

צ'וריץ'. נא לא לשמור על השקט ביציעים (צילום: getty images) (צילום: getty images)
צ'וריץ'. נא לא לשמור על השקט ביציעים(צילום: getty images)

 

מעבר חופשי של הצופים

כיום מחוייבים הצופים לשבת במקומותיהם לפני ובמהלך הנקודות. אנחנו מכירים מצבים בהם שחקנים לא משחקים ומתלוננים כשיש תזוזה ביציעים. החוק החדש מוחק את ההגבלה הזו ומאפשר לצופים להסתובב ביציע במהלך הנקודות. אפילו על השקט לא מחוייבים לשמור יותר כדי ליצור אווירה יותר "חופשית" לצופים. לא מומלץ לשחקנים בעלי הפרעת קשב וריכוז.

 

 

 


פורסם לראשונה 09/11/2017 18:10

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים