שתף קטע נבחר

נומה חוזרת: המסעדה הטובה בעולם נפתחת מחדש

נומה, המסעדה הדנית שהוכתרה שלוש פעמים כמסעדה הטובה בעולם, תיפתח מחדש בחודש פברואר הקרוב בקופנהגן שבדנמרק, ומבטיחה לספק לסועדים תפריט יצירתי שמבוסס על חומרי גלם מקומיים

פיתחו יומנים - המסעדה הטובה בעולם עושה קאמבק: לאחר ציפייה רבה, "נומה" - ששמה המלא הוא נורדיסק מל (NOrdisk MAd) - המסעדה הדנית בעלת שני כוכבי מישלן שנבחרה כמסעדה הטובה בעולם ארבע פעמים בסקר של המגזין רסטורנט, הודיעה כי תיפתח מחדש את שעריה בחודש פברואר הקרוב (15 בפברואר). 

 (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של המסעדה) (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של המסעדה)
(צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של המסעדה)

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

רושפלד: "מישלן זה בלוף"

משוטף כלים לבעל מסעדה כשרה בניו יורק

תל אביב: בירת הטבעונות העולמית

 

ההודעה המרגשת הועברה לסועדים באמצעות הרשתות החברתיות על ידי מנהלה של המסעדה, השף רנה רדזפי (René Redzepi) שפרסם את ההודעה בפשטות ובלקוניות - "חברים, חזרנו!", והזמין את העוקבים לבקר באתר האינטרנט של המסעדה למידע נוסף וכדי ללמוד על תהליך ההזמנה ל"נומה החדשה", שממוקמת בשכונת כריסטיאניה שבעיר קופנהגן שבדנמרק. 

שף רנה רדזיפי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שף רנה רדזיפי(צילום: רויטרס)

מהאדמה למטבח - נומה גרסה 2.0

מסעדת "נומה" בגרסתה החדשה, אמורה להיפתח מחדש בחודש דצמבר הקרוב (הסועדים עצמם יוכלו להזמין שולחן החל מחודש פברואר) כשחברי הצוות בילו את השנה האחרונה מעבר לים, בניסיון לחפש אחר משקיעים חדשים.

 (צילום מתוך חשבון האינסטגרם)
(צילום מתוך חשבון האינסטגרם)

 

בין היתר, בילה צוות המסעדה באוסטרליה (שם הקים מסעדות פופ-אפ זמניות), במקסיקו ואף ערך סדרה של ארוחות ערב בלעדיות במועדון "ספרינג פלייס" בניו יורק, לחברים בלבד. בקופנהגן עצמה, פתח הצוות מסעדת פופ-אפ מתחת לאחד מגשרי העיר וקרא לה "מתחת לגשר", אך הרפתקה זו נמשכה בין ה-19 ביולי ועד ה-3 בספטמבר בלבד.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

האוכל יופק מגידולים בחווה ניסיונית, "נומה" (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של המסעדה)
האוכל יופק מגידולים בחווה ניסיונית, "נומה"(צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של המסעדה)
 

על פי הפרסומים ברשת, האוכל במסעדה יופק מגידולים בחווה ניסיונית, שתתמקד במגוון הביולוגי ובפרקטיקות חקלאיות מסורתיות, כשהתפריט עצמו יתמקד בפירות הים של סקנדינביה. כאמור, מראשית הקיץ האירופי ועד תחילת הסתיו התפריט יתמקד בירקות, ומהסתיו ועד ינואר - יעסוק בתוצרי ציד טרי, ויסמן את התקופה היחידה של השנה שבה בשר ישמש כחלק מרכזי בתפריט המסעדה.

 (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

רק 40 מקומות ישיבה, "נומה" החדשה (צילום: שחר דבח) (צילום: שחר דבח)
רק 40 מקומות ישיבה, "נומה" החדשה(צילום: שחר דבח)

ל"נומה" החדשה יש 40 מקומות ישיבה בלבד בחדר המסעדה, והשולחנות זמינים לזוגות, ארבעה, שישה או שמונה סועדים. בנוסף, יש גם חדר אוכל פרטי שיכול להכיל עד 16 אורחים.

 

"נומה" תהיה פתוחה בימים רביעי עד שבת, והמחיר יעמוד על כ-1,240 שקלים לסועד, לא כולל משקאות (!). לסטודנטים עם תעודה בתוקף, יישמר כ-10% משטח המסעדה, והם יחויבו בכ-688 שקל לאדם, וייבחרו באופן אקראי מתוך רשימת ההמתנה. אגב, כשרדזפי סגר את מסעדת "נומה" המקורית בשנת 2016, ניסו להיכנס לרשימת ההמתנה כ-20,000 איש בחודש. 

"חברים, חזרנו!" (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של המסעדה)
"חברים, חזרנו!"(צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של המסעדה)
 

אם לא תצליחו להזמין מקום למסעדה המבוקשת, תוכלו לסעוד את ליבכם במסעדת הבת שלה, "108 קופנהגן", שמנוהלת על ידי השף בן ה-29, כריסטיאן באומן, שהקים את המסעדה בתמיכתו של רזדפי. זוהי אופציה לא רעה כלל, שכן המסעדה זכתה לכוכב מישלן משלה במהדורת מדריך מישלן למדינות נורדיות לשנת 2017.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תפריט המבוסס על תוצרת מקומית. "נומה"
צילום: shutterstock
מומלצים