שתף קטע נבחר

מימונה בנובמבר: צפו בחגיגות במרוקו

הקהל איבד עניין בג'ודו ושלף טלפונים כדי לראות את הנבחרת, ומסך הענק שהקרין את הקרבות עבר לכר הדשא. איזו תנועה סימן אוהד למשה פונטי ומה עשתה מורה שהתלמידים שלה רצו לרקוד ברחובות. אורן אהרוני התמלא במופלטות אחרי ש"אריות האטלס" העפילו למונדיאל לראשונה מאז 1998

 

התחושה הייתה באוויר עוד לפני המשחק (צילום: AFP) (צילום: AFP)
התחושה הייתה באוויר עוד לפני המשחק(צילום: AFP)

 

מרוקו צהלה ושמחה. הניצחון אמש (שבת) 0:2 בחוץ על חוף השנהב, שהעניק ל"אריות האטלס" את הכרטיס למונדיאל לראשונה מאז 1998, נתן את האות לפרץ של חגיגות בכל רחבי המדינה.

 

התחושה הייתה באוויר עוד לפני המשחק ואחרי השער השני שכבש מהדי בנעטיה, אפילו הצופים שהתעניינו יותר באליפות העולם בג'ודו הנערכת במרקש, הפסיקו להביט לעבר המזרן ושלפו טלפונים כדי לעקוב אחר הנבחרת שלהם.

 

נבחרת מרוקו חוגגת בחוף השנהב (צילום: EPA)
נבחרת מרוקו חוגגת בחוף השנהב(צילום: EPA)

 

לאחר שריקת הסיום החלו הילדים שהגיעו מבית הספר הסמוך כדי לצפות בג'ודו לקרוא בקול "מרוקו מרוקו". בעקבות זאת החליטה המורה להוציא אותם מחוץ ל"ארמון הקונגרסים", שם התקיימה התחרות, כדי שיוכלו לחגוג.

 

המסך הגדול מחוץ לאולם הפסיק להקרין את הקרבות ועבר להראות את החגיגות. בתוך דקות, הכביש הסואן הסמוך, שהיה כמעט ריק מאנשים, התמלא בהדרגה בחוגגים המניפים את דגלי המדינה. מימונה? המופלטות הרגילות הן כסף קטן לעומת מה שהתרחש במרוקו בשבת קסומה אחת באמצע חודש נובמבר.

 

משה פונטי, אורי ששון ואורן סמדג'ה עם אוהדים מרוקאים (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
משה פונטי, אורי ששון ואורן סמדג'ה עם אוהדים מרוקאים(צילום: אורן אהרוני)

 

כחלק מהמנהג, כל בעל רכב או קטנוע החל לצפור והכביש הפך לצפצפה אחת גדולה עד אור הבוקר. גם חברי משלחת ישראל לאליפות העולם, יחד עם מדליסט הארד מריו, אורי ששון, הגיעו לצפות במתרחש. 

 

רק מספר שעות לפני כן נערכה במקום הפגנה פרו פלסטינית. אחרי שהנבחרת השיגה את הכרטיס המיוחל לרוסיה, פתאום כולם היו מפויסים בהרבה וחגגו ביחד. כששאל יו"ר האיגוד משה פונטי את אחד האוהדים על הכדורגל הישראלי, התשובה שקיבל הייתה סימון עם האגודל כלפי מטה.

 

אוהדות מרוקאיות. אחרי ההפגנה הפלסטינית, האווירה הפכה ליותר ידידותית (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אוהדות מרוקאיות. אחרי ההפגנה הפלסטינית, האווירה הפכה ליותר ידידותית(צילום: AFP)

הקטנועים והאוהדים השמחים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הקטנועים והאוהדים השמחים(צילום: AFP)

 

ששון, שעדיין נראה מבואס מההדחה המוקדמת, החליט בכל זאת לא לוותר על הצפייה בחגיגות ואמר: "ראיתי איך מדינה שלמה הייתה מאחוריי אחרי הזכייה במדליה, כמה חום

ואהבה קיבלנו אני וירדן (ג'רבי – א.א), כבר מהרגע הראשון שדרכנו בנתב"ג. לראות עכשיו את זה, כשנבחרת מעפילה למונדיאל, אפשר להגיד שזה אפילו מעורר קצת קנאה".

 

"ראיתי פעם חגיגות כאלה בשנות ה- 70, כשישראל עלתה למונדיאל", סיפר פונטי. "מתי נראה את זה בישראל? שיתחילו מחר בבוקר תוכנית אסטרטגית מגיל 14, תוך שמונה שנים נראה כאלה חגיגות גם בארץ".

 

"אני חושב שבלי מקצוענות ותכנית מסודרת, אי אפשר להגיע למשהו. צריך מסגרת סגורה, בלי שום הפרעות מסביב, ואני מאחל לנבחרת הצלחה כמו למרוקאים, אני רוצה לראות אושר כזה גם בארץ".

 

הכביש הפך לצפצפה אחת גדולה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הכביש הפך לצפצפה אחת גדולה(צילום: AFP)

 

מאמן נבחרת הגברים, אורן סמדג'ה, סיפר: "היה מרגש לראות עם שלם דוחף את הנבחרת שלו. כשישראל עלתה למונדיאל אני רק נולדתי. מקווה שיום אחד אזכה גם לראות את זה בארץ. צריך רק להסתכל מסביב ולראות איך העוני והבעיות היום יומיות נשכחו פתאום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
אוהדי נבחרת מרוקו
צילום: AFP
מומלצים