שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    30 מ"ר וגינה: צפו בדירה מעוצבת בלב העיר
    האתגר המרכזי בעיצוב דירת הרווקים בתל אביב היה גודלה הקטן - 5*6 מטרים בלבד. כיצד הצליחו לדחוס לתוכה חדר שינה, סלון, חדר אוכל ומטבח מפנק, מקלחון גדול ומקומות אחסון רבים, כל זאת תוך יצירת תחושת מרחב ובעיקר חמימות של בית? צפו בתמונות
    דירה קטנטנה עם גינה במרכז תל אביב עוצבה עבור רווק תל אביבי בן 35, איש היי טק שזו דירתו הראשונה. דרישותיו היו ניצול מירבי של החלל הזעיר, חדר שינה מופרד מאזור הסלון והמטבח, מקלחון גדול, מקומות אחסון רבים, מסך טלוויזיה גדול, מטבח מפנק ולצדו פינת אוכל וכן ניצול של הגינה הצמודה למטרת אירוח.

     

    עוד במדור ביקור בית - בערוץ הנדל"ן

     

    חרף המגבלות הפיזיות הברורות של הדירה, ניסינו ליצור תחושת מרחב ובעיקר תחושה של בית. החומרים ששימשו אותנו היו ברזל, זכוכית ולבנים, לצד טקסטיל, עץ, וצמחיה. הגוונים השולטים הם מונוכרומטיים ונותנים במה למפגש מעניין בין שחור ללבן.

     

     

     (צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )
    (צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )

    ההתחלה: בלגן אחד גדול

    בתחילת העבודה נכנסנו לדירה על מנת להתרשם ממנה, ונדהמנו לגלות חלל קובייתי בגודל של 5*6 מטרים בלבד. החלל היה מלא בהנמכות בגבהים שונים, שצמצמו עוד יותר את תחושת המרחב, וניכר שחסרים בו מקומות אחסון. לא הייתה הפרדה בין אזור הישיבה, האכילה והשינה ונוצרה תחושה של בלגן אחד גדול.

     

     

    לפני. בלגן אחד גדול (צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )
    לפני. בלגן אחד גדול(צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )

    בישיבות התכנון הראשונות נראה היה בלתי אפשרי להכניס פונקציות רבות כל כך בדירה כה קטנה. הדירה היתה מאתגרת מכמה סיבות: השטח הקטן כשלעצמו חייב בחינה מדוקדקת של תנועה בדירה, פתיחת דלתות ופתרונות אחסון.

     

     

    החצר לפני (צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )
    החצר לפני(צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )
    בנוסף, היא סבלה ממחסור באור טבעי, שבקושי חדר מהחלונות הגבוהים והצרים. מאחר שהדירה הייתה בבניין לשימור, לא יכולנו לשנות פתחים או להחליף את החלונות. לכן היינו צריכים להתחשב באופי הבנייה, קירות לבנים, קורות שהתווספו, חלונות ודלתות עץ.

    סכמת עמדה פשוטה (צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )
    סכמת עמדה פשוטה(צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )

     

    יצרנו מספר סקיצות העמדה שהתבססו על הפתחים הקיימים בדירה והתמקמות האלמנטים ביחס אליהם. הצגנו את הסקיצות ללקוח, ובסופו של דבר נבחרה סכמת העמדה פשוטה, המאפשרת למקסם את שטחי האחסון בהיקף הדירה ואת שטחי השהייה במרכזה.

     

    הפתעות שהפכו להשראה

    תוכנית ההריסה של הדירה כללה פינוי מוחלט של כלל הנמכות הגבס שהיו בה. במהלך ההריסה גילינו כמה הפתעות, שנראו בתחילה כמגבלות, אך במהרה הפכו להשראה להמשך התהליך העיצובי.

     

     

     (צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )
    (צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )

     

    כך, חשפנו קורת ברזל שחורה באורך של כ-5 מטרים, הצמודה לקיר שפונה לגינה. קורה זו נוספה בתהליך שימור הבניין כחלק מחיזוקו ויצרה ניגוד מעניין עם הקיר הלבן. זה היה הטריגר העיצובי שלנו לדירה. בנוסף, חשפנו קיר בריקים מקורי משנות ה-30 עליו הוצבה המיטה.

     

     (צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )
    (צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )


     

    שאר הפריטים בדירה עוצבו במיוחד ולפי מידה, כגון הספה שכללה מקומות ישיבה, מקום אחסון ועציץ מוטמע. חלקה התחתון עשוי דלתות רשת שחורה ומאחוריהן מקום למערכות, ממיר, סאב ומחשב מדיה.

     

     (צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )
    (צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )


     

    את אזור השינה תחמנו בעזרת מחיצות זכוכית ממוסגרת בפרופיל שחור ובעזרתו של וילון נוצרה הפרדה בין חלל השינה לחלל המרכזי.

     

     

     (צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )
    (צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )

     

    חדר הרחצה חופה כולו באריחי קרמיקה 10*10, אשר עליהם הוצבה קונסטרוקציית ברזל שחורה המכילה כיור, מראה ומקום אחסון.

     

     (צילום: סטודיו 6B )
    (צילום: סטודיו 6B )


     

    על גבי קיר הכניסה, שנצבע בשחור דרמטי, מוקם מטבח לבן. דלת הכניסה נצבעה אף היא בשחור דרמטי והפכה לבלתי נראית.


     (צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )
    (צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )

     (צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )
    (צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )


     (צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )
    (צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )

    הטלוויזיה בחדר המגורים בוטלה בשל מחסור במקום ובמקומה מוקם מקרן ומסך שקוע בתקרה. הסתרת ערכות הווידאו והאודיו מתחת לספה חסכה אף היא שטח יקר בדירה.

     

     (צילום: סטודיו 6B )
    (צילום: סטודיו 6B )

     

     

     

    בחצר גם היו אתגרים לא פשוטים. כך למשל, גרם מדרגות שמוביל לירידה לחדר תחזוקה של הבניין ולא ניתן היה לבטלו, הוביל ליצירת פלטות העשויות דק פריק, שהעלימו אותו כליל ויצרו חצר מרווחת יותר ונעימה.

     

     

     (צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )
    (צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B )

    הכותבים הם מעצבי פנים שני בוגרי STUDIO 6B. התכנון והעיצוב התבצע בליווי אדריכל אמיר נבון במסגרת תכנית המנטורינג לבוגרים מצטיינים של STUDIO 6B

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "30 מ"ר וגינה: צפו בדירה מעוצבת בלב העיר "
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו B6
    הדירה אחרי העיצוב. קטנה ומפנקת
    צילום איתי בנית, באדיבות סטודיו 6B
    מוגש מטעם: מוצר השנה
    מומלצים