שתף קטע נבחר

ביה"ד לעבודה על נגב קרמיקה: המשיכו במו"מ עד לקבלת ההחלטה על עתיד המפעל

עובדי נגב קרמיקה הפגינו מחוץ לאולם בית הדין. השופט ישלח את החלטתו בהמשך. נציגי ההסתדרות במהלך הדיון: "לא נתקלנו בנכונות מהצד השני". נציגי קבוצת נגב: "הצענו את המפעל בחינם ואף אחד לא רצה"

בדיון שהתקיים היום (ב') בבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע בדבר עתידה של נגב קרמיקה. קבע השופט טננבוים כי ההחלטה בבקשות תתקבל מאוחר יותר ותשלח לצדדים בדואר. עד למתן החלטה קרא השופט לצדדים להמשיך בניסיונות המו"מ: "אל תמתינו להחלטה. בינתיים עד שתינתן תמשיכו לנסות מו"מ". העובדים הפגינו מחוץ לאולם ליד שוטרי יס"מ שהגיעו מבעוד מועד.

 

הצעה לפתרון משבר נגב קרמיקה: המפעל יועבר לנאמן בליווי המדינה

מנכ"ל קבוצת נגב: "אין סיכוי להמשך קיומו של מפעל נגב קרמיקה"

 

נציג ההסתדרות, עו"ד אלעד מורג, אמר בפתח הדיון כי "נציגי ההסתדרות עוסקים בזה כמעט ברצף. רתמנו את שר הכלכלה. את המנכ"ל. עשינו כל מאמץ והפכנו כל אבן להביא לאיזשהו פיתרון מתקבל על הדעת. לצערנו לא נתקלנו בנכונות מהצד השני".

 

עו"ד מורג הביא כדוגמא את מפעל חיפה כימיקלים והזמן הרב שעבר מאז תחילת המשבר ועד החלטת ביה"ד לעבודה לסגירת המפעל. "אין מנוס מללכת עוד כברת דרך. האלטרנטיבה קטסטרופלית ואובדן פרנסה של 110 משפחות".

 

מנכ"ל קבוצת נגב, אורי גלבוע בבית הדין  (צילום: חיים הורנשטיין) (צילום: חיים הורנשטיין)
מנכ"ל קבוצת נגב, אורי גלבוע בבית הדין (צילום: חיים הורנשטיין)

מנכ"ל משרד הכלכלה התייצב לדיון לאחר שנשיא ביה"ד ביקש לזמנו. המנכ"ל אמר כי "ירוחם חשובה לנו. לא כמו מפעל ברמת גן. חשבנו שנוכל להיות חלק מהמשולש הזה ולראות איך ניתן להביא לפיתרון. הצענו למפעל הלוואה מקרן המפעלים במצוקה שהמדינה שותפה בה. קיבלנו תשובה מהמפעל שזה לא רלוונטי".

ראש מועצת ירוחם: "המידע על ההפסדים היה ידוע"

"בתחילת הדיון חשבנו שהפער הוא כמה מאות אלפי שקל לפה או לפה. הבנו שזה לא שם. הייתה הצעה נוספת של השר שזה דבר חריג וזה במידה והמפעל יעבוד במשך שנה המדינה תשתתף בעלות מסויימת משכר העובד. זה דבר חריג ולא קיים ויהיה כפוף להחלטת ממשלה. גם זה לצערנו לא הבשיל. קיבלנו תשובה שלילית. בשלב הזה. הנבואה ניתנה לשוטים. הייתי אופטימי. בשלב מסויים זה הלך למקומות אחרים. הבנתי שהכוונה ברורה. שלכאן הרוח נושבת".

 

מזכיר האיגוד המקצועי ההסתדרות איציק מויאל שהיה שותף למו"מ אמר כי מדובר באנשי עסקים שהתחברו לקרן ויולה, אשר תכננו מראש את סגירת המפעל. "זה מו"מ חד צדדי".

 

ראש מועצת ירוחם מיכאל ביטון אמר לשופט: "הטלת עליי משימה לפנות לממשלה שתעשה ככל יכולתה לסייע למפעל. השר אלי כהן נרתם מהיום הראשון ואמר לי ולבעלים אני מוכן לעזור במענק, בהלוואה אם יינתן פרק זמן של שנה שנתיים. ההתחייבות תהיה להפעיל את המפעל ולא למשוך דיווידנדים ואם המפעל ייסגר להשיב את המענק".

 

"לגבי ההבנה הפשוטה האם ניתן להבריא מפעל כושל בארבעה חודשים, המידע על ההפסדים היה ידוע. ואם מישהו סוגר מפעל אחרי 4 חודשים יש לי חשד סביר שזה נעשה שלא בתום לב. העובדים חלשים. 100 עובדים מתוך קבוצה של כ-600 שנאבקים לבדם. מכיוון שלעובדים האלה אין עוצמה, בישראל רק ביה"ד יכול להיות העוצמה. אני מבקש לאפשר למפעל להתקיים עוד כחצי שנה. כל עובד שיילך הביתה ראוי שיקבל 150% פיצויים".

עובדי נגב קרמיקה מול שוטרי היס"מ מחוץ לבית הדין (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
עובדי נגב קרמיקה מול שוטרי היס"מ מחוץ לבית הדין(צילום: רועי עידן)

נגב קרמיקה: אף אחד לא רוצה את המפעל בחינם, לא ניתן לחייב להפעיל אותו"

נציגת קבוצת נגב, עו"ד לימור ארגוב-שנהב ממשרד וקסלר ברגמן ציינה כי "לפני 7 חודשים אושרה עסקת הרכישה עסקת מניות בביהמ"ש המחוזי. לא ניתנה שום התחייבות שלא לסגור את המפעל. שלא להמשיך ולתפעל יחידות שיימצאו בלתי כלכליות. החברה נרכשה לפני שהייתה חדלת פירעון. מדובר בחברה שמצויה בקשיים כלכליים מהותיים שצריכה להחזיר בתחילת ינואר רבע מיליארד שקל לבנקים המממנים שלה".

 

"למרות שהמפעל הוצע ללא תמורה אפילו כשנגב הסכימה לשלם לכמה חודשים את כל ההתחיבויות הכספיות- אף אחד לא רצה. כבר אין על מה לדון. הקבוצה הציעה תשלום הודעה מוקדמת והותרת המפעל כמו שהוא. תוך שנגב התנדבה לשלם על ארנונה, ליסינג, שכירות כדי שיישאר די זמן לעובדים למצוא רוכש חיצוני. לא ניתן לחייב את נגב כחברה פרטית לפתוח את המפעל. גם אין שום תקדים לפיו נכפה על מעסיק שביקש לסגור את המפעל שלו להמשיך להפעילו בניגוד לרצונו. אין שום מחלוקת שהמפעל לא כלכלי. הוא מוביל להפסדים של 36 מיליון שקל בשנה".

 

"עם כל הצער שבדבר אנחנו לא חושבים שניתן בנסיבות הכלכליות החריגות הללו, לדחות יותר את ההחלטה בעניין הזה. כל יום הוא יום בו החברה מפסידה 150 אלף שקל".

 

את קבוצת נגב ייצגו גם עו"ד יגאל קולוף ועו"ד יעל מוסקוביץ.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
העובדים מפגינים מול שוטרי היס"מ
צילום: רועי עידן
מומלצים