שתף קטע נבחר

בשל סכסוך עם חרדים: אב שכול הורחק ממבנה ההנצחה לבנו שנהרג בלבנון

עמותה שהקים איציק שכטר, שבנו ישי נפל בהיתקלות עם מחבלים ב-1996, פונתה על-ידי עיריית ירושלים ממבנה בכפר ליפתא שבו פעלה מזה כעשור. הסיבה: סכסוך עם עמותה המקדמת פעילות נוער חרדי. "בניתי את המקום במו ידיי", טוען האב. העירייה: "המקום לא הוקצה לאף אחת מהעמותות"

 

 

עיריית ירושלים הרחיקה אב שכול מהמבנה שבו הנציח את בנו שנהרג בלבנון. זאת בעקבות סכסוך בין העמותה שהקים לזכר בנו, "נצח ישי", לבין עמותה לקידום נוער חרדי בסיכון שעשתה שימוש במקום. "השקעתי פה הרבה שנים ומאות אלפי שקלים, בניתי את המקום במו ידיי", סיפר היום (ב') ל-ynet בכאב.

 

המבנה שבו פעלה עמותת "נצח ישי" (צילום: ישי פורת) (צילום: ישי פורת)
המבנה שבו פעלה עמותת "נצח ישי"(צילום: ישי פורת)

איציק שכטר (70) שכל ב-1996 את בנו ישי שנהרג מירי מחבלים ברצועת עלי טאהר שבדרום לבנון. הוא החליט להקים מפעל הנצחה תחת השם "נצח ישי" לזכרו. שכטר רצה להקים עמותה שתסייע לנוער בסיכון והיה לו חשוב להקים את המקום בירושלים, לאחר שנלחם בעצמו בקרבות בגבעת התחמושת והיה מבין הצנחנים ששיחררו את הכותל.

בשנת 2006 הוא איתר מבנה בכפר העזוב ליפתא שבמבואות ירושלים, שיפץ אותו וקיים במקום פעילויות לטובת נוער בסיכון. בשנה האחרונה הוא הסכים להכניס למבנה קבוצה של נוער חרדי שנזרק לרחוב והפעיל עבורם תוכנית שיקום. הוא לא דמיין כי הכנסת האורחים תביא לגירושו ממפעל חייו, ולחקירתו במשטרה.

 

ישי שכטר ז"ל. נהרג בהיתקלות עם מחבלים בלבנון (צילום: ישי פורת) (צילום: ישי פורת)
ישי שכטר ז"ל. נהרג בהיתקלות עם מחבלים בלבנון(צילום: ישי פורת)

מפעל ההנצחה היה כל חייו של שכטר. בשנת 2006 הקים את עמותת "נצח ישי" שקיבלה לראשונה את האישורים לפעול באופן חוקי במורדות הליפתא מראש העיר לשעבר אורי לופוליאנסקי. לאורך כל תקופתה במקום שיתפה העמותה פעולה באופן רציף עם מחלקת קידום נוער בעירייה והיא טוענת כי יש לה את כל האישורים לכך. העמותה לא הסדירה את הקצאת השטח מבחינה בירוקרטית, אך אנשיה היו בקשר רציף עם עיריית ירושלים, שנתנה את ברכתה לפעילות במקום. כעת הם לא מבינים כיצד ביום אחד העירייה החליטה לגרום עוול לשכטר ולהרחיק אותו מהמבנה.

 

לפני כשבועיים העמותה קיבלה שיחת טלפון מסגן ראש העיר מאיר תורג'מן, שהודיע כי אסור לה לקיים פעילות במקום. "הסברתי לו שאנחנו במקום יותר מ-10 שנים ושאי אפשר לזרוק את העמותה של המשפחה השכולה ככה לרחוב", אומר אודי לוי, מנהל העמותה. בשבוע שעבר הדיבורים הפכו למעשים ויהודה אפרתי, המרכז את פעילות הנוער החרדי, החליף את המנעולים במבנה בטענה כי הוא קיבל אישור לכך מתורג'מן.

 

בעמותה החליטו שלא לשתוק, הגישו תלונה למשטרה ושברו את המנעול. בשל פעולה זו הוגשה תלונה נגד העמותה על הסגת גבול, הוזמנה משטרה ושכטר בן ה-70 נלקח לחקירה במשך שלוש שעות, שבסופה שוחרר בתנאים מגבילים.

 

 (צילום: ישי פורת) (צילום: ישי פורת)
(צילום: ישי פורת)

"לא יתכן שאיציק שלחם ותרם רבות לעיר הזאת, והקים באישור העירייה פרוייקט הנצחה לבנו, ייעצר וייחקר כאחרון העבריינים", אומר לוי, שמבקש את התערבותו המיידית של ראש העיר ניר ברקת.

 

ליהודה אפרתי, המפעיל את פעילות הנוער החרדי, יש טענות רבות כלפי אנשי עמותת נצח ישי. לדבריו, אנשי "נצח ישי" השתמשו במקום לאירוח קבוצות בתשלום ללא קשר לפעילות העמותה, ונהנו מההכנסות תמורת האירוח.  

 

"כשנכנסנו למבנה לפני שנה כשהמקום היה שומם וריק, חלקו לא היה ראוי למגורי אדם", טוען אפרתי. "השקענו כספים מצידנו, בין היתר במעבדות מחשבים. עמותת 'נצח ישי' לא השקיעה כספים במבנה ובפעילות הנוער החרדי, אבל מציגה את הפעילות שלנו כחלק מפעילות העמותה שלהם. הדיבורים על פינוי של עמותת 'נצח ישי' מהמבנה הם חסרי משמעות כיוון שאין להם פעילות במקום. כשרוצים לפנות אותנו זה לזרוק 22 נערים לרחוב".

 

מאיר תורג'מן סירב להגיב לידיעה והפנה לתגובת עיריית ירושלים, משם נמסר: "הפרטים אינם מדויקים. בניגוד לנטען, העירייה לא פרצה את המקום ולא סילקה את העמותה. במקום קיים סכסוך בין שתי עמותות פרטיות שהפעילו אלימות האחת כלפי השנייה ועל כן הנושא הועבר לטיפול המשטרה. לאור העובדה כי המקום לא הוקצה כדין לאף אחת מהעמותות, העירייה פועלת להסדרת השימוש במבנה על פי כל דין והיא שבה וקוראת לכל המעורבים בדבר לגלות איפוק לשמור על החוק ולהימנע מאלימות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישי פורת
המבנה שבמחלוקת
צילום: ישי פורת
מומלצים