שתף קטע נבחר

ארדן: "לא אאפשר חקיקה שעלולה לפגוע במשטרה"

השר לביטחון פנים יצא נגד ביטן ואמסלם על רקע חקירות ראש הממשלה, אך הדגיש בכנס האבטחה הארצי: "אין לפסול קטגורית כל חקיקה הנוגעת למשטרה, אך לא אאפשר קידום שתפגע בעבודתה". המפכ"ל לא התייחס להצעה להפחתת שכרו

 

 

"לא אאפשר קידום חקיקה שעלולה לפגוע בעבודת המשטרה. אך על המשטרה להתמקד במשימות המוטלות עליה מכוח החוק ומכוח תפקידה ולא להיסחף אחר עצות של גורמים חיצוניים לה. אלה עלולות גם הן לפגוע באמון הציבור במערכת אכיפת החוק". כך אמר הבוקר השר לביטחון פנים גלעד ארדן, שהשתתף בכנס האבטחה ביד בנימין יחד עם מפכ"ל המשטרה רוני אלשיך, ימים ספורים אחרי יוזמת החקיקה החדשה להפחתת שכרו של המפכ"ל. 

 

ארדן אמר: "אנו נמצאים בעיצומם של ימים רגישים ומתוחים. לצד המתיחות מצפון ומדרום, אנו חווים גם מתיחות בין מוסדות הדמוקרטיה. זה הזמן שבו כולנו צריכים לעצור. לקחת צעד אחורנית ולהתעשת.

ארדן בכנס האבטחה (צילום: גדי קבלו) (צילום: גדי קבלו)
ארדן בכנס האבטחה(צילום: גדי קבלו)

 (צילום: גדי קבלו) (צילום: גדי קבלו)
(צילום: גדי קבלו)

"בדמוקרטיה הישראלית יש חשיבות רבה להיות משטרת ישראל גוף עצמאי, נטול פניות ונעדר תלות. באותה מידה קיימת בדמוקרטיה הישראלית מחויבות לרשות מחוקקת המפקחת על הרשות המבצעת ובין היתר, מפקחת גם על משטרת ישראל".

 

ארדן הדגיש כי על האיזונים בין הרשויות להישמר. "אין לפסול באופן קטגורי כל חקיקה הנוגעת למשטרה. גם אני סבור שישנן סוגיות המשוועות למחוקק שיפעל ויתקן את הדרוש תיקון. עלינו לזכור כי בסופו של דבר גם כאן וגם כאן נמצאים אנשים מצוינים שרוצים אך ורק בטובת המדינה.

 

"אולם כדי לא להיגרר לעימותים מיותרים, חסרי תקדים, בעיתוי הרגיש בו אנחנו נמצאים, יש חשיבות מכרעת שהסוגיות העולות על הפרק והשיח לגביהן יהיה שיח ענייני ומקצועי ששומר על כבוד הדדי ועל מעמדן של מוסדות המדינה והדמוקרטיה". עוד הבהיר: "מוטב לכולנו שלא להיגרר לעימות התקשורתי ולפעול להרגעת הרוחות. עלינו לזכור זאת גם בימים בהם השיח הציבורי הולך ומחריף, הולך ומקצין".

 

 

אלשיך הסביר בנאומו כיצד השינוי בעשור האחרון, שכפה על העורף להפוך לחזית, הכתיב שינויים בתפקיד המשטרה. "נטל ביטחון גובר עובר מכתפי צה"ל לכתפי משטרת ישראל. אנחנו נדרשים להתמודד עם טרור, באויב וירטואלי של אידיאולוגיה קיצונית עם ביזור מוחלט של קבלת החלטות".

 

נוכח יוזמות החקיקה שנועדו לפגוע במשטרה או להחלישה, התייצבה שלשום שורה של בכירים לשעבר במערכת הביטחון, בהם אלופים ורמטכ"לים, רבי-ניצבים וניצבים במשטרה ומפקדים בכירים בשב"כ ובמוסד, לימינו של המפכ"ל.

 

שיאה של המתקפה האישית על המפכ"ל הוא יוזמת החקיקה להפחתת שכרו. המפכ"ל לשעבר רב-ניצב (בדימוס) שלמה אהרונישקי, אמר כי מדובר בתהליך שמטרתו "לפגוע באופן אנוש במערכת אכיפת החוק".

 

תנועת "מפקדים למען ביטחון ישראל", שחבריה הם בכירים לשעבר במערכת הביטחון, פרסמו הודעת תמיכה במפכ"ל ומסרו כי הם מחזקים את ידיו של המפכ"ל ומעניקים לו ולמערכת אכיפת החוק גיבוי "נוכח ההתקפות החוזרות והנשנות כלפי מפכ"ל משטרת ישראל ומערכת אכיפת החוק". בין החתומים על ההודעה: המפכ"לים לשעבר אהרונישקי, יוחנן דנינו, יהודה וילק, אסף חפץ, יעקב טרנר, דודי כהן, משה קראדי והרצל שפיר. כמו כן חתומים על הצהרת התמיכה הרמטכ"לים לשעבר גבי אשכנזי, אהוד ברק, בני גנץ ודן חלוץ, ראשי המוסד לשעבר צבי זמיר, דני יתום ושבתי שביט וקצינים בכירים רבים נוספים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גדי קבלו
המפכ"ל אלשיך והשר ארדן
צילום: גדי קבלו
מומלצים