שתף קטע נבחר

"פוטין, אינשאללה אנחנו באים": שיא של מדינות ערביות במונדיאל

נבחרות הכדורגל של סעודיה, מצרים, מרוקו ותוניסיה הצליחו לעמעם במעט את סבלם של מיליוני אזרחים. בפעם הראשונה העפילו ארבע מדינות ערביות למונדיאל, שייערך בקיץ ברוסיה. "בעזרת אללה נותיר חותם". צפו ב"יא אללה"

 

 

אפשר להגיד הרבה דברים שליליים על ההתרחשויות במדינות ערב בשנים האחרונות, אבל לפחות במישור הספורטיבי לא מעטים באזור רוו השבוע נחת. בעוד נבחרת הכדורגל שלנו הולכת כבר יותר מ-40 שנה במדבר ולא מצליחה לעלות לטורניר בינלאומי, השבוע התברר כי לא פחות מארבע נבחרות ממדינות ערב ישתתפו במונדיאל 2018 ברוסיה. מדובר בשיא של כל הזמנים, אחרי שבמונדיאלים של 1986 ו-1990 השתתפו שלוש נבחרות ערביות.

 

הראשונה להעפיל לטורניר שייערך בקיץ הבא הייתה סעודיה וחודש לאחר מכן עשתה זאת מצרים. החודש הנוכחי הנפיק חותמת סופית להצלחה עם ההעפלה של נציגות המגרב הערבי, וליתר דיוק מרוקו ותוניסיה, שהצליחו לשמח מיליונים בארצותיהן ואפילו אומה ערבית שלמה.

החגיגה במרוקו אחרי ההעפלה למונדיאל (צילום: AFP) (צילום: AFP)
החגיגה במרוקו אחרי ההעפלה למונדיאל(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מרוקו תגיע לרוסיה אחרי היעדרות של 20 שנה מטורניר הכדורגל הכדורגל, ותוניסיה תעשה את זה אחרי היעדרות של 12 שנה. "מברוכ לערבים" היה אחד מה"ממים" שהועלה לרשת עם תמונותיהם של הכוכבים מארבע הנבחרות. גם הרשתות החברתיות געשו לנוכח ההישג בימים שבהם מדינות האזור עדיין סובלות מבעיות כלכליות, חברתיות, ביטחוניות ופוליטיות. "מברוכ ענק על ההעפלה של תוניסיה ומרוקו למונדיאל ברוסיה. ארבע נבחרות ערביות מסוגלות בעזרת אללה להותיר חותם ייחודי במונדיאל", כתב אחד מהגולשים בטוויטר והוא רק אחד מני רבים.

 

אך עם כל הכבוד לגאווה הערבית, בסופו של יום האנשים הכי שמחים השבוע היו המרוקנים והתוניסאים. במרוקו יצאו אנשים לרחובות עם דגלי המדינה כדי לחגוג את ההישג. "רוסיה, אנחנו באים אלייך! רוסיה, אנחנו באים אלייך!", צעקו היושבים באחד מבתי הקפה בעיר קזבלנקה אחרי הניצחון. אחד מהם אמר בריאיון לכלי התקשורת: "הנבחרת החזירה לנו את הצבע ללחיים והנבחרת הלאומית חזרה לשמח את האומה הזאת ואת 35 מיליון התושבים במרוקו. אני מאחל להם, אינשאללה, שיצליחו ברוסיה, אינשאללה".

 

מלך מרוקו, מוחמד השישי, שהה באותו הזמן במפרץ. הוא הגיע לשם בשבוע שעבר כדי להשתתף בפתיחת הלובר החדש של אבו דאבי ובהמשך עבר לקטאר. אבל אחרי הניצחון 0:2 על חוף השנהב, שהעלה את "אריות האטלס" למונדיאל, מצא המלך זמן להתקשר למאמן הנבחרת, הצרפתי הרווה רנארד. "יחי המלך", צעקו שחקני ואנשי הנבחרת שעמדו מאחוריו של המאמן באותו מעמד.

 

לא רחוק ממרוקו חגגו מיליוני תוניסאים אחרי שנבחרתם סיימה בתיקו 0:0 מספק מול לוב. השדרן שתיאר את האירועים באצטדיון האולימפי בבירה תוניס לא ידע את נפשו עם שריקת הסיום: "נבחרת תוניסיה ('הירוקה') ברוסיה! זה נגמר! כמה אתה גדול בן 'הירוקה'. נכון, עוצמת הקול שלי השתנתה וכן התבגרתי ב-10 שנים, אבל עדיין האהבה לתוניסיה היא החיים שלי...אחרי הכדורעף והכדורסל היום ענף הכדורגל משמח אותנו והנבחרת מגיעה לרוסיה. אנחנו באים, פוטין! אנחנו באים, פוטין!".

 

אחרי המשחק ניסה אחד מהמראיינים לדבר עם האוהדים הנלהבים. "אני אשמיע לך כמה אני שמחה בצהלול: קולולו!", אמרה אוהדת למצלמה. לאחר מכן נדחק המראיין מהפריים בגלל השמחה של האוהדים שהיו מסביבו. גם נשיא תוניסיה הקשיש, אל-באג'י קאיד א-סבסי, לא נותר אדיש ובריאיון לאחד מהערוצים אמר: "אינשאללה שהניצחון הזה והתוצאה המכובדת שהביאה לעלייה לגביע העולם יולידו הישגים נוספים והצלחות נוספות. אינשאללה שההצלחות שלנו בספורט – נשיג אותן גם בתחום הכלכלה והתעסוקה ובזירות אחרות". נראה שבאותן מדינות מקווים, גם אם אין כל קשר לעניין, שההצלחה הספורטיבית תביא גם להצלחות אחרות באזור שבו האזרחים קורסים תחת העול הכלכלי וסובלים ממצוקות בלתי נגמרות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
אוהדי מרוקו חוגגים
צילום: AFP
מומלצים