שתף קטע נבחר

אזרח הוכיח בזכות סרטון: שוטר עבר עבירת תנועה. צפו

שוטר עצר נהג ליד כיכר בבאר יעקב וטען כי עקב אחריו בזמן שנסע נגד כיוון התנועה. בבית המשפט הוצג סרטון ממצלמת אבטחה שבו נראה שדווקא הניידת היא זו שנוסעת נגד הכיוון - והנהג זוכה

 

מהפך משפטי מפתיע: שוטר שרשם לנהג דו"ח בטענה שתפס אותו על חם כשהוא נוסע בניגוד לכיוון התנועה, מצא את עצמו צופה בסרטון מצלמת אבטחה שמוכיח כי למרבה האירוניה, דווקא הוא זה שנסע הפוך. בעקבות התיעוד המביך, בית המשפט זיכה את הנהג הנאשם וקבע: "עולה כי לכאורה השוטר הוא שביצע את העבירה המיוחסת בכתב האישום, ולא הנאשם".

מצלמת האבטחה הראתה מי באמת נסע הפוך ()
מצלמת האבטחה הראתה מי באמת נסע הפוך

הסיפור התחיל כאשר תושב באר-יעקב נהג בעירו, וסמוך לכיכר רוטרי נעצר על-ידי שוטר, שרשם לו דו"ח. השוטר כתב בדו"ח, כי הנהג נכנס כשהוא פונה שמאלה, הפוך מכיוון התנועה בתוך כיכרות. כנגד הנהג הוגש כתב אישום, והוא נשפט בבית במשפט לתעבורה בפתח תקווה. בבית המשפט הכחיש הנאשם את המיוחס לו. באמצעות סנגוריו, עורכי הדין גולן דוד ודמיטרי קריביצקי, טען כי השיג צילומים ממצלמות אבטחה שמוכיחים כי לא רק שלא נסע נגד כיוון התנועה - אלא שבצילומים רואים  שדווקא השוטר הוא שלכאורה נסע נגד כיוון התנועה.

 

בעדותו בבית המשפט, טען השוטר כי את מרבית האירוע הוא לא זוכר, וכי נסע אחרי רכב הנאשם אחרי שביצע את העבירה לכאורה והיה עימו בקשר עין בקשר עד שעצר ורשם לו את הדו"ח. כאשר הוצג בפניו הסרטון, אמר השוטר שאינו מזהה את המקום שנראה בצילומים, וגם לא את הניידת שבה נהג ואת הרכב של הנאשם. כאשר השוטר נשאל מה יהיה לו לומר אם יוכח כי המקום הוא המקום שנראה בסרטון, ושכלי הרכב שמתועדים הם של הנאשם ושלו, השיב: "אם השעה מתאימה, ואם המקום, התמרור והרכבים מתאימים, ייתכן כי טעיתי".

 

בהכרעת הדין קבעה השופטת טל אוסטפלד-נאוי כי החליטה לזכות את הנאשם מחמת הספק. "לאחר שבית המשפט עיין בסרטונים שהוצגו בפניו, מצאתי כי ספק שהנאשם ביצע את העבירה המיוחסת לו וספק אם היה בידי השוטר לשמור על קשר עין עם רכבו של הנאשם. עיון בסרטון אשר הוצג אף לשוטר עצמו מעלה,  לכאורה, שהשוטר הוא שביצע את העבירה המיוחסת בכתב האישום ולא הנאשם".

 

עו"ד גולן דוד ועו"ד קריביצקי דמיטרי מסרו בתגובה: "בית המשפט זיכה את הנאשם וקבע כי לכאורה העבירה אשר יוחסה לנאשם על ידי שוטר ממשטרת ישראל, בוצעה דווקא על ידי אותו השוטר שרשם את הדו"ח לנאשם. זהו מקרה שמוכיח כי לא נכון להסתמך על דו"ח שנרשם על ידי שוטר בשטח כראיה יחידה לצורך הרשעת נאשם".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים