שתף קטע נבחר

תינוקות קטש

המאמן הלאומי החדש השאיר בחוץ חצי מהסגל שנכשל ביורובאסקט, ויעמיד במוקדמות גביע העולם את הנבחרת הצעירה אי פעם. רגע לפני משחק הפתיחה מול אסטוניה ביום שישי, תכירו את הדור הבא

נבחרת ישראל תפתח ביום שישי (14:00) עידן חדש תחת עודד קטש, כשקמפיין מוקדמות גביע העולם ייצא לדרך במשחק נגד אסטוניה בהיכל קבוצת שלמה. אחרי הכישלון ביורובאסקט, המהפכה המתבקשת בסגל בוצעה וממוצע הגילאים עומד על 24.7, הצעיר אי פעם בתולדות הנבחרת. רק שחקן אחד חצה את גיל 30 (אבי בן שימול). שלושה ימים לאחר מכן, תתמודד ישראל נגד יוון בכרתים. הנה השמות החדשים בנבחרת שכדאי להתעכב עליהם.

 

תמיר בלאט

בן 20 | 1.84 מ' | רכז | הפועל חולון

העונה בליגה: 22.5 דקות, 10.7 נקודות, 2.3 ריבאונדים, 4.5 אסיסטים

יתרונות: רק בן 20, אבל משחק על המגרש כאילו יש לו ניסיון של שנים רבות. חכם מאוד, מוסר נהדר, קליעה איכותית מחוץ לקשת, מאבד מעט כדורים – נתון קריטי לרכז.

  

בליגה של הגדולים. תמיר בלאט (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
בליגה של הגדולים. תמיר בלאט(צילום: ראובן שוורץ)

 

חסרונות: מתקשה לקלוע מחצי מרחק וסובל מאחוזים רעים לאורך כל הקריירה ל-2 נקודות. אולי בשל כך זרק העונה בליגה רק שמונה פעמים ל-2 נקודות לעומת 31 לשלוש. צריך עדיין לשפר את ההגנה שלו, ולהיות יציב לאורך יותר דקות.

 

 

על רגל אחת: אחרי קיץ מדהים בו לקח על גבו את נבחרת העתודה לזכייה מפתיעה במדליית הכסף באליפות אירופה ביוון, בלאט עשה את הקפיצה המתבקשת לנבחרת הבוגרת. בשבת האחרונה הוא נפצע בברכו (חבלה) והיה נראה כי ייעדר לתקופה ארוכה, אבל הוא הדהים את כולם והשתתף כבר אתמול (שלישי) באימון הנבחרת. בינו לבין קטש יש מערכת יחסים מיוחדת. המאמן מטפח באופן אישי את בלאט במסגרת מיזם "שחקן אמיתי" בו הוא שותף. בדרך כלל מבט של המאמן כלפי בלאט מספיק להם כדי להבין זה את זה.

 

בלאט במדי נבחרת העתודה בקיץ (צילום: אתר פיב"א) (צילום: אתר פיב
בלאט במדי נבחרת העתודה בקיץ(צילום: אתר פיב"א)

חואקין שוכמן

בן 22 | 1.91 מ' | גארד | גלבוע/גליל

העונה בליגה: 31.9 דק', 11.0 נק', 3.6 ריב', 4.1 אס', 2.1 חט'

יתרונות: פיזי מאוד ביחס לעמדה ולגובה שלו, השומר הטוב ביותר בנבחרת, אופי חזק, לוחם, חוטף מצוין.

 

חסרונות: קלע עונשין לא טוב (50 אחוזים בקריירה), צריך עוד ליטוש בקליעה מהשדה, נוטה לבצע לא מעט עבירות בגלל עודף מוטיבציה וניסיונות לחטוף כדורים.

 

השומר הטוב ביותר בסגל הנבחרת. חואקין שוכמן (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
השומר הטוב ביותר בסגל הנבחרת. חואקין שוכמן(צילום: אורן אהרוני)

 

על רגל אחת: שוכמן צריך להוות דוגמה לכל ילד שמתחיל לשחק כדורסל. בגילי הנוער נחשב לשחקן טוב, אבל היה רחוק מלהיות כוכב גדול. בעזרת עבודה קשה ובעיקר המון אופי ונחישות הפך לשחקן מוביל בליגת העל. בגיל 22 הוא נותן את עונתו הטובה בקריירה עם ממוצעים של 11 נקודות, 3.6 ריבאונדים, 4.1 אסיסטים ו-2.1 חטיפות ב-32 דקות על הפרקט. כבר בקיץ זכה להתעניינות רצינית מהפועל ירושלים, אבל דחה אותה לפחות בשנה. צפוי להיות השחקן של קטש למשימות מיוחדות.

 

יפתח זיו

בן 22 | 1.91 מ' | רכז | עירוני נהריה

העונה בליגה: 15.7 דק', 4.7 נק', 0% לשלוש, 88.2% מהעונשין, 3.6 אס'

יתרונות: שומר איכותי, אתלטי, פיזי, חודר נהדר, חסר פחד. השתפר העונה דרמטית מהעונשין, אחרי שהיה כל השנים שחקן של 60-50 אחוז מהקו.

חסרונות: קליעה רעה מחוץ לקשת, גם האחוזים ל-2 (40.1%) הם לא משהו לספר עליו לנכדים, חסר יציבות, אמוציונלי מדי.

 

עדיין לא נכנס לעניינים בנהריה. יפתח זיו (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
עדיין לא נכנס לעניינים בנהריה. יפתח זיו(צילום: אורן אהרוני)

על רגל אחת: רק בקיץ האחרון נחשב יפתח זיו לאחת הסחורות המבוקשות בשוק השחקנים הישראלי אחרי עונה טובה מאוד עם מכבי אשדוד. הוא בחר לחתום בעירוני נהריה, קרוב לבית בקריית ביאליק. לצערו, עד עכשיו הוא עדיין לא נכנס לעניינים, אולי גם בגלל פציעה בקרסול שאותה הוא סוחב עוד מהאוניברסיאדה בקיץ.

 

עקב האכילס במשחקו הוא הקליעה מחוץ לקשת, והוא עדיין לא קלע העונה אפילו שלשה אחת בליגה. כשהוא בריא מדובר באחד הפוטנציאלים הגדולים שיש לכדורסל הישראלי בעמדת הרכז – רגליים חזקות מאוד שמזכירות את עדי גורדון הגדול, חדירה נפלאה ויכולת לסיים מהלכים בהטבעות מרהיבות.

 

זיו. רגליים חזקות שמזכירות את עדי גורדון (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
זיו. רגליים חזקות שמזכירות את עדי גורדון(צילום: אורן אהרוני)

 

רפי מנקו

בן 23 | 2.00 מ' | פורוורד | הפועל תל אביב

העונה בליגה: 26.9 דק', 8.9 נק', 38.1% לשלוש, 4.9 ריב'

יתרונות: אופי, קליעה טובה מחוץ לקשת, ריבאונדר.

חסרונות: חסר יציבות, חדירה טעונת שיפור.

 

על רגל אחת: מנקו רק בן 23 ונראה שהוא בליגה כבר המון שנים (זו עונתו השישית). בקיץ חתם בהפועל תל אביב והיה אמור לקחת את הקבוצה על הגב כישראלי הבכיר שלה, בטח כשמצבו הרפואי של רביב לימונד לא היה ברור. בינתיים זה עדיין לא זה. מנקו, שהיה קפטן וכוכב גדול בנבחרות הצעירות, הוא שחקן טוב, אבל לא אחד שיעשה משהו שיגרום לכם לתפוס את הראש. קליעה טובה לשלוש, אחוזים טובים מהקו ויכולת לקחת ריבאונד, בטח לשחקן בעמדה שלו. תהיה לו מלחמה על דקות משחק בסגל של קטש המשופע בפורוורדים.

 

מנקו. לא אחד שיעשה משהו שיגרום לכם לתפוס את הראש (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
מנקו. לא אחד שיעשה משהו שיגרום לכם לתפוס את הראש(צילום: אורן אהרוני)

 

תומר גינת

בן 23 |2.02 מ' | פורוורד | הפועל תל אביב

העונה בליגה: 27.7 דק', 12.3 נק', 20% לשלוש, 9.0 ריב'

יתרונות: התמצאות נהדרת בצבע, לוחם, ריבאונדר.

חסרונות: הגנה, קליעה מחוץ לקשת, כדרור.


נבחר בצדק לשחקן הישראלי המצטיין של חודש אוקטובר. גינת (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
נבחר בצדק לשחקן הישראלי המצטיין של חודש אוקטובר. גינת(צילום: אורן אהרוני)

 

על רגל אחת: אחת ההפתעות הנעימות של הכדורסל הישראלי בשנים האחרונות. עשה מסלול מקביל לזה של עוז בלייזר. השניים החלו בליגה הלאומית, הפכו לכוכבים ועלו מהדלת הראשית לליגת העל. מצא בית חם בהפועל תל אביב, בו קיבל מהתחלה קרדיט רב. עשה קפיצת מדרגה העונה, וזכה בצדק בתואר השחקן הישראלי המצטיין של חודש אוקטובר עם 12.8 נקודות ו-8.5 ריבאונדים למשחק.

 

בעונה הלא טובה שעוברת על הפועל עד כה, גינת הוא מנקודות האור היחידות. עם זאת, הוא חייב לשפר את משחק ההגנה שלו בצורה דרסטית. כבר שיחק עם הנבחרת בקיץ 2016 כשזו ערכה משחקי ידידות בסגל צעיר מיוחד, דומה מאוד לזה הנוכחי של עודד קטש.

 

תומר גינת. חייב לשפר את ההגנה (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
תומר גינת. חייב לשפר את ההגנה(צילום: אורן אהרוני)

שאר הסגל

גל מקל (29, 1.90, רכז, גראן קנאריה)

בר טימור (25, 1.90, גארד, הפועל ירושלים)

אבי בן שימול (32, 1.94, רכז, מכבי ראשון לציון)

תום מעיין (24, 1.86, רכז, בני הרצליה)

שון דוסון (23, 1.98, גארד/פורוורד, בני הרצליה)

עוז בלייזר (24, 1.99, פורוורד, מכבי חיפה)

בן אלטיט (24, 2.08, פורוורד/סנטר, גלבוע/גליל)

ג'ייק כהן (27, 2.08, פורוורד/סנטר, מכבי תל אביב)

ריצ'רד האוול (27, 2.03, סנטר, הפועל ירושלים)

עידן זלמנסון (22, 2.06, סנטר, מכבי ראשון לציון)

 

מקל, קטש וגינת (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
מקל, קטש וגינת(צילום: אורן אהרוני)

 

שיטת המשחקים: ארוכה הדרך למונדובאסקט 2019

בפיב"א החליטו להעלות את קרנו של גביע העולם, שחסה תמיד בצילו של הטורניר האולימפי. לשם כך בחרו לקיימו ב-2019, שנה שבה אין מונדיאל או יורו בכדורגל. בנוסף, שיטת ההעפלה שונתה. אם בעבר הנבחרות היו מעפילות בזכות דירוגן באליפויות היבשתיות, כעת הדרך היחידה בה ניתן להגיע למונדובאסקט היא עלייה מטורניר מוקדמות.

 

24 הנבחרות שהעפילו ליורובאסקט האחרון נכנסו אוטומטית למוקדמות באירופה יחד עם שמונה נבחרות שעברו טורניר קדם. 32 הנבחרות חולקו לשמונה בתים, שייערכו בשיטת בית וחוץ. הטורניר ייפתח ביום שישי ויימשך בפברואר וביוני. שלוש הראשונות בכל בית יעפילו לשלב המוקדמות הבא (סה"כ 24 נבחרות). הבית הישראלי, בית 8, כולל את אסטוניה (אותה נארח ביום שישי), יוון (נתארח אצלה ביום שני) ובריטניה. שלוש הראשונות יצטלבו עם בית 7 (סרביה, גרמניה, גאורגיה ואוסטריה).

 

 

בשלב הבא, שיחל בספטמבר 2018, יחולקו הנבחרות לארבעה בתים (שש נבחרות בכל בית), כשהן גוררות את התוצאות מהבית המוקדם. שלוש הראשונות בכל בית יעפילו לאליפות העולם. כלומר, 12 נבחרות יעפילו

 בסופו של דבר מאירופה, יחד עם שמונה מאסיה ואוקיאניה, שבע מאמריקה וחמש מאפריקה. בסך הכל ישחקו 32 נבחרות במונדובאסקט 2019 בסין.

 

רוב השחקנים הטובים בעולם לא ישחקו במוקדמות מאחר שהם נערכים באמצע העונה ולא בסיומה. לשחקני ה-NBA שלא יגיעו צריך להוסיף גם את שחקני היורוליג, שמשחקים יום לפני שייערכו משחקי הנבחרות או אפילו באותו היום. השחקנים לא קיבלו שחרור מקבוצותיהם או שהחליטו על דעת עצמם לא להגיע. וכך, נבחרות רבות יורכבו במוקדמות, לפחות במשחק הראשון, משחקני דרג ב'.

 

יוון תתייצב למשחק השני מול ישראל בהרכב חזק יחסית, לאחר שפנאתינייקוס שיחררה למשחק נגד ישראל שלושה משחקניה: ניק קלאתס, יאן וויוקאס ותנאסיס אנדטוקומבו.

 

ניק קלאתס. יפגוש את נבחרת ישראל ביום שני (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ניק קלאתס. יפגוש את נבחרת ישראל ביום שני(צילום: EPA)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
עודד קטש
צילום: אורן אהרוני
מומלצים