שתף קטע נבחר

חקירת המעורבות הרוסית: פלין הפסיק לשתף פעולה עם סנגורי טראמפ

עורכי דינו של היועץ לביטחון לאומי לשעבר הודיעו לסנגוריו של הנשיא האמריקני כי אינם יכולים לדון עמם בנושאים הקשורים לחקירה. על פי הדיווח ב"ניו יורק טיימס", המשמעות היא שככל הנראה פלין משתף פעולה עם ה-FBI

עורכי דינו של היועץ לשעבר לביטחון לאומי בארצות הברית, מייקל פלין, הודיעו לסנגוריו של הנשיא האמריקני דונלד טראמפ כי הם לא יכולים לדון עמם בנושאים הקשורים לחקירת המעורבות הרוסית בבחירות לנשיאות. כך דיווח הלילה (ו') העיתון "ניו יורק טיימס". על פי הדיווח, משמעות ההודעה היא שככל הנראה פלין משתף פעולה עם חקירת ה-FBI שמתנהלת בנושא.

פלין וטראמפ. לא יכול לשתף יותר במידע הקשור לחקירת המעורבות הרוסית (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פלין וטראמפ. לא יכול לשתף יותר במידע הקשור לחקירת המעורבות הרוסית(צילום: AFP)

למרות שהחלטת עורך דינו של פלין עוררה סערה בארה"ב, לא מדובר בפעם הראשונה שמדובר על כך היועץ הבכיר לשעבר בבית הלבן יספק עדויות לגבי המעורבות לכאורה של רוסיה בבחירות לנשיאות שהתקיימו בשנה שעברה. במרץ האחרון טענה ג'ולייט קאיים, פרשנית CNN ועובדת לשעבר בממשל אובמה, שכמה מקורות סיפרו לה שפלין סגר עסקה עם הבולשת האמריקנית בחקירה המתמשכת.

 

על פי הדיווח ב"ניו יורק טיימס", אין כל הוכחה שאכן פלין חתם על עסקה עם הבולשת, אך סנגוריו של הנשיא האמריקני סבורים כי זאת הסיבה לכך שעורכי הדין של היועץ לביטחון לאומי לשעבר הודיעו על הפסקת שיתוף המידע בנוגע לחקירות שעורך התובע המיוחד רוברט מולר.

פלין. התפטר לאחר שנודע כי לא דיווח אמת על קשריו עם דיפלומטים רוסים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
פלין. התפטר לאחר שנודע כי לא דיווח אמת על קשריו עם דיפלומטים רוסים(צילום: EPA)

פלין התפטר באמצע חודש פברואר, בקושי חודש מאז תחילת עבודתו, לאחר שהתגלה כי שיקר לסגן הנשיא מייק פנס בנוגע למגעים שניהל עם שגריר רוסיה בוושינגטון, סרגיי קיסלייק, בטרם נכנס טראמפ לבית הלבן. במכתב ההתפטרות כתב פלין: "לצערי, בגלל רצף האירועים המהיר, נאלצתי לתדרך את סגן הנשיא ואחרים עם מידע חלקי בנוגע לשיחות הטלפון עם שגריר רוסיה. התנצלתי עמוקות בפני הנשיא וסגנו, והם קיבלו אותה".

 

הפרשה החלה בעקבות דיווח של העיתון "וושינגטון פוסט" כי פלין, גנרל בדימוס בצבא האמריקני, שוחח עם השגריר בנושא הסנקציות שממשל אובמה הטיל על ארצו בעקבות הפריצות למחשבי המפלגה הדמוקרטית שהיא הייתה אחראית להן במהלך מערכת הבחירות לנשיאות ארה"ב.

 

לפי הדיווחים, פלין שוחח עם השגריר כבר ביום שבו הודיע אובמה על הצעד, ובמהלך תקופת המעבר, עוד בטרם הממשל החדש נכנס לתפקיד, רמז לקיסליאק כי ממשל טראמפ ינקוט מדיניות רכה יותר כלפי ארצו. מדובר בעבירה על החוק האמריקני, שאוסר על אישים פרטיים לנהל מגעים דיפלומטיים עם מדינות זרות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים