שתף קטע נבחר

ליצמן: לא מדבר על מינוי כסגן שר "עד שיתקנו את החוקים"

שר הבריאות היוצא הבהיר כי מינויו לשר בריאות היה "תאונת עבודה", והוא שלם לגמרי עם התפטרותו: "לא לפחד מלפיד-שמפיד". יו"ר הקואליציה: "לא ניצחנו את החרדים והם לא הפסידו. זה טוב לעם ישראל"

 

 

"לא התפטרתי כדי להתמנות לסגן שר, לא אדבר אפילו על נושא של סגן שר עד שיתקנו את החוקים". כך הבהיר הבוקר (יום ב') שר הבריאות היוצא יעקב ליצמן, בטקס השקת שירותי "טרם" בביתר עילית.

 

ליצמן אמר: "אפשר לחשוב שהתפטרתי כדי להיות סגן שר. לא. התפטרתי כי היה צריך להתפטר. אם לא נתקן את השבת אני חד משמעית בחוץ". לדבריו, "אף אחד לא האמין לי לפני שבועיים שאני הולך להתפטר. חשבו רק איומים. אבל נושא השבת הוא אצלנו ביסוד. לרגע אחד לא הסכמנו לשום חילולי שבת".

בהתייחס ליריביו הפוליטיים הסביר: "לא צריך לפחד מלפיד או שמפיד. אנחנו צריכים לדאוג למה שאנחנו התחייבנו, שזה על בסיס ההלכה וזה היסוד שלנו.

 

 

 

ליצמן בביתר עילית (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
ליצמן בביתר עילית(צילום: אלכס קולומויסקי)
 

"אני עושה את ההתפטרות בראש מורם. אני שליח של גדולי התורה, בלעדיהם לא היה אף אחד. הם אומרים תעשה ככה, אני עושה ככה, בלי להתווכח. מישהו צריך לשכנע אותי שזה פיקוח נפש? זה פיקוח ממון. לקחת אחריות על דבר כזה - זה אסור".

 

הוא הוסיף: "זה לא סוד שלא רציתי להיות שר. לפיד לא התכוון שאני אהיה שר בריאות שנתיים, זו הייתה תאונת עבודה".

 

חברו של ליצמן ליהדות התורה, ח"כ אורי מקלב, חיזק את דבריו והסביר כי אינם יכולים לשאת באחריות מיניסטריאלית לעבודות שהממשלה מבצעת בשבת: "אני מבין שזה קשה, גם כאחריות מיניסטריאלית וגם כשאתה יושב בשולחן אחד עם שרים שהמדיניות שלהם - הם אחראים לכך שחיללו שבת. איך אפשר לשבת ביום ראשון בשולחן אחד בישיבת הממשלה כשכמה שעות קודם רמסו את השבת?".

 

מקלב התעקש כי ברכבת מבצעים עבודות מיותרות בשבת, אף שיש פתרונות רבים שניתן להיעזר בהם לביצוע עבודות מבלי לחלל את השבת. "בתכנון נכון והסתכלות אחרת וגם במדינה יהודית - צריך לחשוב מה המשמעות של עובדים שעובדים בשבת. הדרישות שלנו ברורות וגם ישימות".

 

בראיון טלפוני לאולפן ynet התייחס יו"ר הקואליציה דוד ביטן לתום המשבר הקואליציוני: "לא ניצחנו את החרדים, והם לא הפסידו. זה טוב לעם ישראל".

 

בהתייחס לסוגיית המרכולים שיישארו פתוחים בתל אביב אמר: "ההסכם שהושג שומר על הסטטוס קוו. צריך להבין שתל אביב היא לא דוגמה למה שקורה בכל הארץ. בכל הארץ יש פתיחה של בתי קפה ומסעדות בלי שום בעיה, ולכן החרדים רצו להימנע מכך והתנאי היה שאנחנו מקנים סמכות לשר הפנים. ההחלטות שלו יהיו תחת ביקורת שיפוטית, כך שאין בעיה עם זה".

 

על ההסכמה לפיה על שר העבודה והרווחה להתחשב במסורת ישראל בכל הנוגע לעבודות הרכבת, אמר ביטן: "אפשר להתחשב בעניין של מסורת ישראל. ברור שנוסעים חילוניים ימשיכו לנסוע, אבל מה שקורה ברכבת היום זה שלוקחים את כל העבודות בלי להתחשב בשום דבר - ושמים אותן על השבת. צריך לעשות חישוב מה נכון ומה לא, אבל הרבה שינוי לא יהיה  - הרכבת תעבוד כרגיל בימי השבוע והשירות לאזרח לא ייפגע. מה שכן, יש עבודות שהן לא חיוניות והשר יוכל לשקול אם לבצען במידת הצורך. 

 

"המשבר הזה הסתיים, אבל בפוליטיקה תמיד יש דברים ותמיד יש משברים - בעיקר עם הבית היהודי והחרדים, ובעיקר כשמתקרבים לבחירות", סיכם ביטן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
ליצמן בביתר עילית
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים