שתף קטע נבחר

מוושינגטון לכנסת: גיוס חירום לקראת אישור חוק ההמלצות

בקואליציה נחושים להשלים את העברת החוק שיאסור על המשטרה להמליץ על הגשת כתבי אישום. חלק מהשרים והח"כים, שנסעו ל"פורום סבן" בארה"ב, צפויים להגיע לכנסת מחר ישירות מנתב"ג. בסיעת כולנו "מתנדנדים". ח"כ בגין: "זה שימוש במפלגת השלטון כדי לסייע לעומד בראשה"

מאבק על כל קול: חוק ההמלצות, שאוסר על המשטרה להמליץ על הגשת כתב אישום ולהודיע אם התגבשה תשתית ראייתית, צפוי להגיע מחר (ב') להצבעה בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת. בקואליציה נערכים לגיוס בהול של שרים וחברי כנסת כדי להבטיח רוב שיאפשר את אישור החוק.

 

חלק מהשרים וחברי הכנסת, שנסעו להשתתף ב"פורום סבן" בוושינגטון ונוחתים בישראל מחר אחר הצהריים, צפויים להגיע למשכן הכנסת בירושלים ישירות מנתב"ג. ח"כ בני בגין מהליכוד, שהודח מוועדת הפנים עקב התנגדותו לחוק ועשוי להימנע בהצבעה, אמר אמש ב"פגוש את העיתונות" בערוץ 13 כי "זהו שימוש במפלגת השלטון כדי לסייע למי שעומד בראשה".

 

 

בשל העובדה שחלק מהשרים וחברי הכנסת נמצאים בנסיעות עבודה בחו"ל, עוד התלבטו במהלך השבוע החולף בהנהלת הקואליציה אם לדחות את ההצבעה על החוק. לבסוף הוחלט להעלות אותו בכל מקרה מחר. לאחר שיחות שהתקיימו עם אותם שרים וחברי כנסת, הובהר להם כי עליהם להגיע לארץ לכל המאוחר עד מחר כדי להשתתף בהצבעה.

 

עם המשתתפים ב"פורום סבן" שאמורים להגיע ישירות למליאה נמנים שרת המשפטים איילת שקד, השר לשיתוף פעולה אזורי צחי הנגבי, יו"ר ועדת הכנסת ח"כ יואב קיש וכן ח"כ אמיר אוחנה. חברי הקואליציה שנמצאים בארץ לא קיבלו אישור להתקזז עם חברי אופוזיציה שמתכוונים להיעדר מדיוני ההצבעה, והם התבקשו להגיע בכל מקרה.

נתניהו וכחלון. יו"ר כולנו דרש שהחוק לא יהיה פרסונאלי (צילום: אוליבייה פיטוסי) (צילום: אוליבייה פיטוסי)
נתניהו וכחלון. יו"ר כולנו דרש שהחוק לא יהיה פרסונאלי(צילום: אוליבייה פיטוסי)

המאמץ בקואליציה נדרש הפעם באופן יוצא דופן, בין היתר מכיוון שלא כל חברי הכנסת של סיעת כולנו מתכוונים לתמוך בחוק. ח"כ רחל עזריה, לדוגמה, כבר ביקרה את יוזמת החקירה הזאת בהרחבה והודיעה כי תתנגד בהצבעה. ח"כ מירב בן ארי עדיין מתלבטת והודיעה כי תגבש החלטה לאחר התייעצות עם יו"ר מפלגתה, שר האוצר משה כחלון.

 

הנוסח שיובא להצבעה לאחר שינויים לא מעטים שהוכנסו בו, אוסר אמנם על המשטרה לסכם את החקירה ולא למסור את התגבשה תשתית ראייתית, אולם התעקשות של השר כחלון לאפשר המלצת משטרה בעניין החקירות שכבר נפתחו נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו הובילה לתיקון. מאחר שכחלון התנגד להפוך את החוק לפרסונאלי, הוכנס לבסוף תיקון שקובע כי במקרים מסוימים יוכל היועץ המשפטי לממשלה לבקש מהמשטרה להגיש את המלצתה. עוד הוכנס לחוק סעיף שלפיו העונש על הדלפות מפרסום המלצת משטרה יהיה שנת מאסר.


פורסם לראשונה 02/12/2017 20:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב דודקביץ'
יוזם החוק, ח"כ דוד אמסלם
צילום: יואב דודקביץ'
מומלצים