ארז קומרובסקי מכין: לביבות מנגולד
רגע לפני שנגמר החג: השף ארז קומרובסקי מלמד איך להכין לביבות מנגולד מקמח חומוס, שנותנות בראש ללביבות תפוחי האדמה הרגילות
צילום : אביהו שפירא
לביבות מנגולד מקמח חומוס
המצרכים:
1 צרור מנגולד, יפה וטרי
2 ביצים
1 כרישה, קצוצה דק מאוד
2 כפות מלאות קמח חומוס
מלח, פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם
שמן תירס לטיגון
אופן ההכנה:
- מפרידים את החלק הירוק של העלים מהחלק הלבן. קוצצים או קורעים גס את החלק הירוק של העלים, ומפזרים עליו מעט מלח ים גס.
- משפשפים היטב את העלים עם המלח בין כפות הידיים, מעבירים למסננת ל-10 דקות וסוחטים היטב את העלים מהנוזלים שלהם.
- בקערה גדולה מערבבים את העלים עם הביצים, קמח החומוס והכרישה הקצוצה ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
- מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת לביבות בגודל בינוני, מחממים שמן במחבת רחבה (לא עמוק מדי) ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה.
- אוכלים מיד עם יוגורט קר.
לביבות מנגולד של ארז
צילום: אביהו שפירא
מומלצים