שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מסעדות במושבים ובקיבוצים בגליל המערבי
    יצרן יין שמשמיע ליין שלו מוזיקה, גבנית שמייצרת גבינות כמו באלפים בשוויץ, ממלכת עישון בשר וסדנאות להכנת קוסקוס: ביקור באוצרות הקולינרים שמסתתרים במושבים ובקיבוצים בגליל המערבי

    אנשים שעושים אוכל נהדר, גבנים שעושים גבינות משגעות, יצרני יין ואנשים שמארחים עם המון אהבה וכבוד לסביבה ולזולת - הגליל המערבי הוא לא רק אזור הררי עם נופים יפהפיים, אלא גם מקום שאפשר לאכול בו טוב.

     

    עוד כתבות שיכולות לעניין אותך:

     

    מלבד מעט המסעדות שפועלות באזור הזה, מצאנו גם מארחים ביתיים, מלקטים שמעבירים סדנאות יוצאות דופן, מאפייה שבה עורכים סדנאות להכנת פסטה וקוסקוס, יצרני יין שמשמיעים ליין שלהם מוזיקת עולם 24 שעות ביממה וגבנית אחת שמייצרת גבינות בשיטה שבה עושים את זה בהרי האלפים השוויצריים כבר מאות שנים. ומה עוד? מארחת ביתית שגם שרה לאורחים, מקום להצטייד בו בגבינות גליליות תוצרת בית, חצר ביתית עם בריכה שבימי שישי הופכת לממלכת עישון בשר, ועוד אוצרות קולינריים שיהפכו את הביקור הבא שלכם באזור לחוויה של ממש.

    ארוחת מלכים בסגנון כורדי אצל "שולה משתולה" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    ארוחת מלכים בסגנון כורדי אצל "שולה משתולה"(צילום: לין לוי)
     

    צילום: לין לוי

    צילום: לין לוי

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

     (  )
     

    לה פמפה

    מעשנת בשרים שממוקמת בביתם הפרטי של ערן ואילנית טבצ'ניק, שנפתחת לקהל הרחב אחת לשבוע, בימי שישי, או לארוחות פרטיות לקבוצות שמתאמות מקום מראש (גם ביום שישי חשוב להזמין כאן מקום, אחרת פשוט לא תמצאו כאן אפילו כיסא אחד פנוי.

    תבואו רעבים. "לה פמפה" (צילום: יח"צ)
    תבואו רעבים. "לה פמפה"(צילום: יח"צ)

    ערן הוא חובב בישול יליד ארגנטינה שגדל במשפחה אנינת טעם, ובאירוח הביתי שלו הוא משחזר את מאכלי הילדות עליהם גדל: קרם חצילים מעושנים, אמפנדס, צ'וריסוס מעושנות, נזיד בשר ושעועית, מרק בשר, ירקות מדורה ותפוחי אדמה, בטטות מעושנות ולקינוח - בשר מעושן כמו פיקניה, שפיץ שייטל, אסאדו, סינטה, צלעות טלה, ספריבס כתף ועוד.

    ומה בתפריט: הרבה בשר וגם צ'ורוס (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    ומה בתפריט: הרבה בשר וגם צ'ורוס(צילום: לין לוי)

    מחיר הארוחה, שכוללת גם שתייה וקינוח, הוא 200 שקלים לסועד בוגר, 50 שקלים לילדים עד גיל 5 ו-100 שקלים לילדים בין הגילאים 6-11. חשוב להגיע לכאן רעבים, מכיוון שהאוכל אינו מפסיק לזרום לשולחן במשך כמה שעות, והוא מריח ונראה כל כך טוב  - שיש סיכוי שלא תצליחו להפסיק לנשנש אותו.

    האוכל לא מפסיק לזרום אל השולחן (צילום: יח"צ)
    האוכל לא מפסיק לזרום אל השולחן(צילום: יח"צ)

    מצפה הילה, 052-2951177‏, חמישי-שישי 23:00-19:00, לא כשר

     

    האוכל של דנה

    דנה היא חובבת בישול, שהחליטה לממש את אהבתה לאוכל על ידי הכנת ארוחות בוקר, ארוחות קמפינג בטבע וארוחות ערב, אותן היא מכינה בביתה ומביאה במשלוח לסועדים. כל ארוחה נבנית כאן עד לפרטים הקטנים ביותר, כשהדגש הוא על אוכל מזין, טרי ובריא.

    הישר מהגינה. "האוכל של דנה" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    הישר מהגינה. "האוכל של דנה"(צילום: לין לוי)

    ארוחת בוקר משודרגת של דנה תעלה לכם כאן בין 80-60 שקלים לסועד, והיא כוללת מנות ביצים, ארבעה סלטים, ממרחים תוצרת בית, עוגיות, חמאה איכותית וזיתים מקומיים. בשבת אפשר להזמין אצל דנה גם ג'חנון שהיא אופה בעצמה עם חמאה מזוקקת. לארוחת הערב היא תשמח להציע לכם מנות צמחוניות או טבעוניות, דג מרוקאי, קציצות בשר ברוטב פלפלים וחומוס או אסקלופ עם מנגלד ופטריות. את המצרכים לארוחות שלה היא קונה מיצרני בוטיק מקומיים והירקות מגיעים הישר מהגינה האורגנית שלה, את העלים שבהם היא משתמשת היא תקטוף רגע לפני הבישול ואת התבלינים היא תכתוש רגע לפני השימוש בהם.

     

    עבור ארוחה זוגית מלאה שכוללת שתי מנות ראשונות, מנה עיקרית זוגית עם תוספת חמה וסלט - תשלמו אצלה 120 שקלים (כולל שתייה וקינוח).

     

    מושב אבירים, 054-7548655, לא כשר

     

    שולה משתולה

    שולה, שפרשה לגימלאות בתום 33 שנים בהן עבדה כגננת, מנהלת כיום אימפריית אירוח בביתה הפרטי שבמושב שתולה. שולה היא לא מארחת מן המניין, אלא פרפורמרית עם סיפור חיים מרתק, שמבשלת אוכל כורדי מהמטבח של אבא ושרה תוך כדי הארוחה, לזכרה של אימא שלה. שולה פותחת דלת אל עולמה התרבותי גם כדי שיכירו את המורשת הכורדית שלה וגם כדי לספר את הסיפור יוצא הדופן שלה, שכולל מסע בין ארצות ותרבויות. 

    מסע אל המטבח הכורדי. ארוחה כיד המלך אצל "שולה משתולה" (צילום: אנטולי מיכאלו)
    מסע אל המטבח הכורדי. ארוחה כיד המלך אצל "שולה משתולה"(צילום: אנטולי מיכאלו)

    בביתה שולה מארחת בין 50-10 סועדים, שעבורם היא מבשלת קציצות בשר נימוחות עם פירה, עוף זהוב שבושל עם המון בצל, ויאפרח - עלי גפן ממולאים שאינם מגולגלים לגליל, אלא מקופלים בצורה חופשית. בנוסף, היא גם אופה לחם של בית לשבת ומכינה קובה מתוק ומיוחד שמתבשל בתוך שלושה סוגי ריבה שונים. 

     

    מומלץ לטעום גם את הצ'יפטה שלה, שהוא למעה עוף ממולא שמתבשל כל הלילה על הפלטה עם אורז, צנוברים, משמשים והמון בהרט. למעוניינים, שולה תכין את אחד החמינים המיוחדים של הכורדים ועבור הצמחונים או הטבעונים - היא תגיש לביבות מקמח חומוס או את המרק הכורדי "מז'אורה" שמכיל אורז, סלרי, מנגולד, בצל ירוק וקישואים. מחיר האירוח נע בין 150-100 שקלים לסועד.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    מושב שתולה, 052-8366818‏, כשר ללא תעודה (בתיאום מראש)

     

    סדנאות של פעם

    עופר ואיריס אבל מארחים בביתם שבקצה הישוב מצפה הילה, לסדנאות ליקוט, סדנאות הדלקת אש ולסדנה המוקדשת לכל מה שאפשר לעשות עם חרוב. לפני שפתחו את ביתם לסדנאות המיוחדות הללו, איריס הייתה עובדת בנק ועופר היה מדריך טיולים בארץ ובחו"ל, מספר סיפורים, איש חינוך ומדריך מיומנויות שטח והישרדות.

    לומדים לבשל מהטבע. "סדנאות של פעם" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    לומדים לבשל מהטבע. "סדנאות של פעם"(צילום: לין לוי)
     

    סדנת הליקוט שלהם היא חוויה של כמה שעות, במהלכה תערכו היכרות עם צמחי המאכל שגדלים באזור ותתוודעו לסגולותיהם, ולבסוף - תכינו מהם ארוחה שכולל מרק סירפדים, ממרח עלי לוף ולימון, ממרח עלי חרדל, בצל וטחינה, ריבת פרחי כליל החורש, לבנה עם אזוב וקשיו, כיסונים ממולאים בעשבים ושורשים ועוד.

     

    בסדנת חרובים תלמדו כיצד להכין מהפרי תחליפים לממרחי השוקולד, איך להכין גלידת טחינה עם דבש וחרובים, עוגיות חרובים טבעוניות וגם איך להשתמש בגרעיני החרוב, מהם אפשר להכין בין היתר גם דייסה.

    למה לאכול שוקולד חלב אם אפשר לאכול שוקולד מחרובים? (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    למה לאכול שוקולד חלב אם אפשר לאכול שוקולד מחרובים?(צילום: לין לוי)
     

    כל סדנאות האוכל שעופר ואיריס מעבירים כאן, מלמדות גם שיטות בישול עתיקות ודורשות עבודת צוות. הסדנאות הללו מיועדות ל-25-12 משתתפים, ומחירן 120 שקלים למשתתף (החל מהמשתתף השלישי ומעלה - המחיר יורד ל-90 שקלים).

     

    מצפה הילה, 050-7405367, לא כשר

     

     (  )
     

    שירת רועים

    זו לא מחלבה רגילה, אלא בית לגבינות של מיכל מור מלמד, קלינאית תקשורת במקצועה, שבמשך עשור מייצרת 28 סוגי גבינות בשיטות עתיקות, בהן משתמשים יצרני הגבינות בשוויץ, איטליה וצרפת.

    מיוצרות בשיטות עתיקות. הגבינות של "שירת הרועים" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    מיוצרות בשיטות עתיקות. הגבינות של "שירת הרועים"(צילום: לין לוי)

    הגבינות ב"שירת רועים" נשטפות על בסיס יומיומי ומיוצרות ללא חומרי שימור, שעווה או צבעים. תוכלו למצוא שם, בין היתר, גבינה לקטית שמיוצרת על ידי שלושה אנשים בעולם בלבד, ביניהם מור מלמד, כאמור, וגבינה טרמופילית בסגנון צרפתי. אגב, הגבינות שמור מלמד מייצרת כאן, גרפו 6 מדליות במונדיאל דה פרומאז' (אליפות העולם לגבינות) והיא גם הישראלית היחידה הרשומה בגילדת הגבנים העולמית (!).

    ללא חומרים משמרים (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    ללא חומרים משמרים(צילום: לין לוי)

    בבית לגבינות שהקימה בקיבוץ לוטם, אפשר לראות את תהליך הייצור ואת תהליך ההבשלה של הגבינות, המתרחש באחד משלושת חדרי ההבשלה בהם הגבינות מבלות בין שלושה שבועות לשנה וחצי, וגם להשתתף בסדנה להכנת גבינות. בנוסף, במעדנייה של המחלבה אפשר לטעום ולרכוש הביתה את הגבינות המיוחדות, אך גולת הכותרת כאן הוא דווקא המטבח הפתוח, שבו בימי שישי ושבת מכינים בראנצ'ים נטולי ביצים, המורכבים ממנות חלביות, מקוריות ונועזות:  לחם פונדו (70 שקלים), קיש רועים (45 שקלים), פנקוטה מלוחה (38 שקלים) וקרפצ'ו סלק (38 שקלים), כולן מכילות את הגבינות הנהדרות של המקום. את הארוחה מלווה תה מצמחי תבלין, שגדלים מחוץ למקום.

    מנות מפתיעות ונועזות (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    מנות מפתיעות ונועזות(צילום: לין לוי)

    קיבוץ לוטם 04-6787161, 052-2548052, שישי-שבת וערבי חג 18:00-10:00, הגבינות כשרות, המקום חלבי כשר ללא תעודה

     

    הגבינות של עדנה

    "הגבינות של עדנה חפר" מפורסמות באזור הגליל כולו, בעיקר בשל העובדה שהן מיוצרות מחלב עזים שגדלות בדיר של עדנה. את הגבינות הללו קונים בנקודת ההצטיידות שבכניסה למשק חפר, שבו מתחם קמפינג מסודר וכמה צימרים מתוקתקים.  

    פתוח תמיד ולכולם. "הגבינות של עדנה" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    פתוח תמיד ולכולם. "הגבינות של עדנה"(צילום: לין לוי)

    הסיפור של נקודת המכירה הזו התחיל לפני 12 שנים כשבן זוגה של עדנה, אייל, רשם אותה לקורס לייצור גבינות. את הגבינות עצמן היא התחילה להכין הרבה לפני אותו קורס, באותה הדרך שבה לימדו אותה בנות הכפר הערבי השכן פאסוטה. כיום, עדנה היא גבנית מקצועית עם תעודה, אבל את הגבינות שלה היא עדיין מוכרת בשירות עצמי באותה נקודת הצטיידות חיננית עם שלטים הכתובים בכתב יד, שנמצאת ממש בכניסה למשק המשפחתי. הגבינות מיועדות לכולם, בין אם אתם אורחי המתחם ובין אם סתם עברתם באזור בדרך לצימר או לטיול בטבע, ונקודת ההצטיידות עם המקרר והקופה פתוחים תמיד.

    ללא שימוש בחומר משמר או בצבעי מאכל (צילום: לין לוי)
    ללא שימוש בחומר משמר או בצבעי מאכל(צילום: לין לוי)

    תהליך הרכישה פשוט - מגיעים, בוחרים איזה יוגורט ואיזו גבינה שמתחשק, ואת הכסף משאירים בקופה שליד המקרר. יש אצל עדנה מגוון גבינות, ביניהן קממבר, גבינה צ'רקסית ופתית, שמיוצרות באופן ידני וללא שימוש בחומרים משמרים או בצבעי מאכל. במידה ועדנה לא הספיקה לייצר גבינות, תמצאו במקרר שלה גבינות של יצרנים מקומיים אחרים (!) מחירים: חצי ליטר יוגורט טבעי - 22 שקלים, יוגורט עם פירות - 28 שקלים לחצי ליטר, גבינות בשלות - 20 שקלים ל-100 גרם, גבינות קשות - 23 שקלים ל-100 גרם.

    טעם של הטבע (צילום: לין לוי)
    טעם של הטבע

    בכניסה למשק חפר, מצפה אבירים, 04-9870290, פתוח כל הזמן, לא כשר

     

     (  )
     

    לחם ועוגה

    המאפייה הזו שייכת לשני האחים גל ואביתר לוי, שלמדו את מלאכת האפייה באופן עצמאי תוך כדי ניסוי ותעייה. זוהי אחת מהמאפיות האהובות על תושבי האזור, שבכניסה שלה תמצאו מדפים עם לחמים גליליים המורכבים מקמחים מלאים בלבד ללא טיפת שמן, שמרים או סוכר. משקלה של כל כיכר כאן נע כאן בין 700-600 גרם, וטווח המחירים נע בין 15.5-12 שקלים. לחם כוסמין עולה כאן רק 23.9 שקלים, מתוך אג'נדה לפיה לכולנו מגיע לאכול לחם איכותי.

    לכולם מגיע לאכול לחם בריא. "לחם ועוגה" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    לכולם מגיע לאכול לחם בריא. "לחם ועוגה"(צילום: לין לוי)

    בחלק הפנימי של חנות המאפייה פועל בית קפה פשוט למראה, שבו מוגש תפריט המבוסס על לחם עם מנות שהאחים מביאים מהבית הטורקי שבו גדלו: קוואבוס קון טאמט (39 שקלים) - בורקס גבינה קטן מבצק פריך המוגש עם ציזיקי, ביצה חצי קשה ועגבניות חריפות.

    ומה בתפריט? מאפים מהמטבח הטורקי (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    ומה בתפריט? מאפים מהמטבח הטורקי(צילום: לין לוי)

    בימי שישי תוכלו ליהנות כאן מתפריט מורחב שאומנם אין בו ארוחות בוקר, אבל כן יש יצירות מקוריות כמו פיתה טורקית מבצק שמרים המוגשת עם תוספות מהמטבח הטורקי - ג'יג'יק ואג'דה, אליהן מתלווים חסה קצוצה בשמן זית וזיתים. בנוסף, יש יש בתפריט המרתק מנות ישראליות קלאסיות כמו כריך טוניסאי (39 שקלים) עם הריסה, בורי קונפי ולימון כבוש.

     

    רחוב הזית קיבוץ מורן, 04-6988992‏, שני-חמישי 16:30-08:30, שישי 13:00-08:30, כשר

     

    בריוש

    חגית שטרן היא אופה בעלת ידי זהב וסיפור אישי מיוחד במינו: מאפיית "בריוש" היא החלום שלה, אותו הצליחה להגשים לאחר שעבדה בתחום הלוגיסטיקה בבלגיה ולמדה את רזי האפייה מג'וזה פסקל,  שנחשבת לאחת מהאופות הטובות באירופה. 

    מאפים שמזכירים תכשיטים בצורתם. "בריוש" (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    מאפים שמזכירים תכשיטים בצורתם. "בריוש"(צילום: יח"צ)

    כשחזרה ארצה, היא פתחה בחצר ביתה את המאפייה, שם היא גם מעבירה סדנאות אפייה ואופה מגוון לחמים, מאפים ומוצרי קונדיטוריה. בין הסדנאות שתוכלו להשתתף בהן כאן ישנה סדנת פסטה שמחירה 270 שקלים למשתתף, וסדנת קוסקוס טריפוליטאי אמיתי שמחירה 360 שקלים למשתתף (אפשר להתעדכן בעמוד הפייסבוק של המאפייה בנוגע למועדי הסדנאות).

    קוסקוס טריפוליטאי אמיתי. מתוך סדנת הקוסקוס של חגית שטרן ב"בריוש" (צילום: יח"צ)
    קוסקוס טריפוליטאי אמיתי. מתוך סדנת הקוסקוס של חגית שטרן ב"בריוש"(צילום: יח"צ)

    בין היתר תמצאו כאן עוגות שמרים עם גבינה ושוקולד, עוגיות שנמסות בפה, טארטים עם פירות בכל הגדלים, לחמי מחמצת וקינוחים צרפתיים מפונפנים שמזכירים תכשיטים בצורתם.

     

    קק"ל 16 נהריה, 077-4260520, ראשון-חמישי 18:00-08:00, שישי 14:00-08:00

     

     

    מבשלת הגליל

    המקום הזה הוא גם מבשלה וגם בר הפועל בימים רביעי עד שבת. המבשלה מייצרת בירות מהסוגים טריפל, חיטה, בלונד אייל, הופל'ה, סטאוט ועונתיות כמו סיזון ופמפקין אייל (12 שקלים ל-120 מ"ל, 25 שקלים לשליש ו-32 שקלים לחצי ליטר). בנוסף, מציעים במקום בירות בוטיק ישראליות.

     

    מי מכם שמעוניינים לטעום מכל הבירות שיש למבשלה להציע, ישנה אפשרות להזמין מסלול טעימות שכולל שש כוסות בירה בנפח של 100 מ"ל (42 שקלים למסלול). בימי רביעי מתקיימים במקום ערבי קונספט, בהם המבשלה מארחת הופעות חיות או יקבים מהאזור. בנוסף, מתקיימים במקום ערבי "רוסטביף ובירה", במהלכם תוכלו ליהנות מבירה צוננת שמייצרים במבשלה, ומתפריט כריכים הכולל בין השאר את הכריך ה"בלקני" עם נתחי בקר מעושן בג'בטה בתוספת חציל, ביצת עין, עגבנייה, בצל סגול וטחינה (42 שקלים), את הכריך ה"מושחת" עם נתחי בקר, מוצרלה וגבינת ברי מלווים ביוגורט חמצמץ, עגבנייה וחסה (45 שקלים) ואת הכריך "המעושן" עם נתחי בקר ומעליהם חזה אווז, אגסים צרובים, רטבים, עגבנייה וחסה (42 שקלים).

     

    כשמדובר על ערב רגיל ללא קונספט, תמצאו במקום תפריט מכובד שכולל מנות בר משודרגות כמו חטיפי אסאדו (38 שקלים), כריך ברי עם אגסים צרובים (39 שקלים) שוארמה דובדוב מנתחי אנטרקוט מוקפצים על הפלנצ'ה (42 שקלים), פלטת חזה אווז ( 56 שקלים), עוף מעושן (42 שקלים) והמבורגר (45 שקלים).

     

    רחוב הזית (צמוד למאפיית "לחם ועוגה") קיבוץ מורן, 052-2204199, רביעי-חמישי 03:00- 19:00, שישי 03:00-12:30, שבת 02:00-21:00, לא כשר

       

     (  )
     

    יקב אשכר

    יקב בוטיק שממוקם במרתף ענק של בית פרטי בכפר יאסיף. הוא הוקם ב-2010 על ידי נמי אשכר - שעובד בתחום ההייטק מזה 35 שנה - ואת היין התחיל לייצר על מנת להמשיך את המסורת האזורית הנכחדת של ייצור עצמי של יין לצרכי המשפחה, כפי שנהגו לעשות סבתו ואימו, ילידות הכפר איקרית (iqrit), שהיה כפר ערבי נוצרי בגליל המערבי.

     

    כיום, מייצר היקב 18 אלף בקבוקים בשנה, והיינות מתיישנים בחביות אלון צרפתי או אמריקאי בין שנה לשנתיים. מבחר היינות כולל בעיקר יינות זניים כמו רוזה, קברנה סוביניון, שיראז, מרלו, שרדונה, סבניון בלאן ושני בלדנים, shafaya ו-doe`r. אשכר בחר לאמץ את הגישות של העולם הישן, מתוך אמונה כי היין הוא לפני הכל עניין של מסורת, ולפיכך הוא מאפשר לו להתפתח כמעט ללא כל מעורבות מצידו. 

    חוזרים למקורות. יקב אשכר (צילום: לין לוי)
    חוזרים למקורות. יקב אשכר(צילום: לין לוי)
      

    בזמן הבציר, כל המשפחה מגויסת לעבודה, והילדים חוזרים מעיסוקיהם הביתה על מנת לסייע בתהליכי הייצור, הנעשים בצורה ידנית בלבד. אשתו של נמי, אמירה, משלימה את חווית הביקור עם אירוח ביתי במרפסת העצומה שבקומה השנייה של הבית, ממנה נשקף נוף מרהיב ביופיו. היא מגישה כאן מנות מהמטבח הים-תיכוני ומאפים אוסטרו-הונגריים, אותם למדה להכין במסגרת לימודי הקונדיטוריה שעברה. 

     

    במידה שתרצו להגיע לכאן לחוויית טעימות שאינה כוללת אירוח קולינרי, המחיר הוא 30 שקלים לאדם או 25 שקלים, במידה שמדובר בקבוצה (עד 20 איש). במידה שתרצו לרכוש במקום את אחד היינות של היקב, מחירו של בקבוק יין לבן עומד על 60 שקלים, ומחירו של בקבוק יין אדום עולה 75 שקלים.

     

    כפר יאסיף, 5484016–054, לא כשר (בתיאום מראש בלבד)

     

    יקב לוטם

    יקב אורגני שהקימו יונתן קורן ויניב קמחי, ובו היין מיוצר למשמע מוזיקת עולם שמתנגנת בחלל היקב 24/7. קורן, הוא גם על תקן כורם וגם משמש כיינן היקב, אותו בנה בעשר אצבעותיו לאחר תשע שנות שירות צבאי. 

    זכו בפרסים. היינות של יקב "לוטם" (צילום: לין לוי)
    זכו בפרסים. היינות של יקב "לוטם"(צילום: לין לוי)

    היקב הביו דינאמי הזה מייצר 24 אלף בקבוקים של יין אורגני בשנה, שמיוצרים מענבי כרם צבעון. יש כאן שמונה סוגי יין ביניהם אדומים, לבנים ורוזה המתיישנים בחביות עץ אלון צרפתי בין תשעה חודשים לשנתיים, כשכל החביות של היקב הן חביות יד שנייה והתסיסה שעובר היין נעשית באופן טבעי וללא שימוש בשמרים. השנה, יינות היקב נשלחו בפעם הראשונה לתחרות יינות אורגניים שהתקיימה בגרמניה - בה השתתפו יותר מאלף יקבים אורגניים מכל העולם - וכל היינות של לוטם זכו במדליות.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    אל תפספסו את הנוף (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    אל תפספסו את הנוף(צילום: לין לוי)

    בקבוקי היין נמכרים במקום או בחנות האינטרנטית שבאתר היקב ב-90-70 שקלים לבקבוק, וישנה אפשרות גם לערוך טעימות במקום במסלול הכולל בין 5-4 יינות ומחירו 35 שקלים לאדם. בימי חמישי, שישי ושבת מתקיימות במקום סעודות יין וטאפאס (70-20 שקלים למנה), שההיצע בתפריט שלהן מתחלף לפי עונות השנה. בחלל האירוח של היקב יש כמה שולחנות אבירים שמתאימים לאירוח קבוצות, ומי שמחפשים חוויה קצת יותר רומנטית, יוכלו להתמקם במרפסת המשקיפה לנוף גלילי עוצר נשימה.

     

    קליל 17 לוטם, 054-7915868‏, ראשון-רביעי (בתיאום מראש), חמישי 23:00-18:00, שישי 17:00-11:00, שבת 23:00-11:00

     

    את העסקים הקולינריים באזור הגליל המערבי מרכזת עמותת "זמן גליל מערבי" הפועלת לקידום התיירות בגליל

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: יח"צ
    אירוח ביתי ואוצרות קולינרים בגליל המערבי
    צילום: יח"צ
    מומלצים