שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    ארז קומרובסקי: סופגניות תרד מלוחות לחנוכה

    מתלבטים בין סופגניות עם שוקולד או עם ריבת תות? הצחקתם אותו: השף ארז קומרובסקי מעדיף למלא את הסופגניות שלו בתרד ופרמזן. צפו

     
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

    סופגניות, אבל קצת אחרת. השף ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    סופגניות, אבל קצת אחרת. השף ארז קומרובסקי(צילום: אביהו שפירא)

    סופגניות תרד ופרמזן

    המצרכים:

    1/2 ק"ג קמח לחם

    20 גר' שמרים טריים

    250-230 מ"ל מים

    150 גר' ריקוטה

    1 כפית פלפל לבן גרוס

    150 גר' תרד טורקי, שטוף וקצוץ דק

    200-150 גר' גבינת פרמזן, מגוררת דק

    1 כפית מלח נדיבה

     

    אופן ההכנה:

    1. לשים את הקמח, השמרים, המים והריקוטה במשך מספר דקות עד שהבצק מתאחד היטב. מוסיפים את התרד ואת הפרמזן, וממשיכים ללוש. מוסיפים מלח ופלפל, וממשיכים ללוש במשך מספר דקות.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכוסה בניילון לתפיחה ראשונה, במשך שעה-שעה וחצי.
    3. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים קטנים, מגלגלים אותם לכדורים מהודקים ומעבירים לקערה מכוסה בניילון לתפיחה שנייה בין חצי שעה ל-40 דקות.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    4. במחבת עם שמן לא חם מדי (170 מעלות) מטגנים את הכדורים עד להזהבה. לפני ההגשה אפשר לגרד מעל מעט פרמזן, ולאכול מיד.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אביהו שפירא
    מי אמר שבסופגניות צריכה להיות ריבה?
    צילום: אביהו שפירא
    מומלצים