שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    מתכונים למאפינס ביתיים

    שלושה מתכונים מהירים וטעימים: מאפינס גזר, מאפינס שוקולד וגם מתכון לקראמבל - החלק הכי טעים במאפינס

    הכי טעים שיש. מאפינס ביתיים (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
    הכי טעים שיש. מאפינס ביתיים(צילום: אלון מסיקה)

    מאפינס גזר בציפוי קרם גבינה ופירות

    המצרכים (להכנת 24 יחידות):

    300 גר' קמח תופח (2 כוסות + 2 כפות)

    50 גר' שקדים טחונים (1/2 כוס)

    120 גר'  סוכר חום (1/2 כוס)

    100 גר' סוכר לבן (1/2 כוס)

    2 כפיות שטוחות קינמון

    מעט מלח

    מעט אגוז מוסקט (לא חובה)

    3 ביצים בגודל L

    1 גביע שמנת חמוצה

    3/4 כוס שמן

    25 גר' חמאה מומסת

    3 כוסות גזר מרוסק (8 גזרים בינוניים)

    1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

    לקרם גבינת מסקרפונה -

    100 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר

    150 גר' אבקת סוכר (1 כוס + 3 כפות)

    250 גר' גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר

     (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
    (צילום: אלון מסיקה)
     

    אופן ההכנה:

    1. משמנים תבנית שקעים בחמאה מומסת, ובוזקים מעט סוכר.
    2. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים, מלבד הגזר והאגוזים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הגזר המרוסק והאגוזים, מערבבים היטב ויוצקים לתבנית שקעים.
    3. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא עם מעט פירורים לחים (הקפידו לא לאפות יותר מדי, העוגה חייבת להישאר לחה).
    4. מכינים את קרם המסקרפונה - מערבלים במיקסר חמאה וגבינה עד לקבלת לקרם אוורירי (יש להיזהר מהקצפת יתר), מוסיפים את אבקת הסוכר תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
    5. הגשה - המאפים טעימים מאד גם רק עם אבקת סוכר, אבל ליצירת הגשה מקורית ומעניינת יותר מניחים כל מאפה בצנצנת שקופה ונמוכה, ממלאים שקית זילוף בקרם מסקרפונה ומזלפים תלוליות גבוהות של קרם על גבי המאפינס, פורסים מפירות העונה ומעטרים בכמה פרוסות פרי.

     

    גיוון:

    לילדים קטנים מומלץ להשמיט את האגוזים, ולהוסיף במקומם 1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבן.

     

    מאפינס שוקולד אפוי בכוס

    חשוב לדעת: כשאופים בכוסות, יש להקפיד להשתמש בספלים המתאימים לאפייה בתנור.

     

    המצרכים (ל-24 יחידות):

    150 גר' חמאה

    120 מ"ל חלב (חצי כוס)

    300 גר' סוכר לבן (1/2 1 כוס)

    10 גר' קקאו משובח (1 כף)

    140 גר' קמח תופח (1 כוס)

    50 גר' שקדים טחונים (1/2 כוס)  - אפשר להמיר בקמח למי שרוצה

    1 גביע שמנת חמוצה

    2 ביצים בגודל L

    100 גר' שוקולד מריר מעולה, קצוץ גס

    80 גר' שוקולד חלב, קצוץ גס

     

     (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
    (צילום: אלון מסיקה)

    אופן ההכנה:

    1. משמנים תבנית או כוס בחמאה מומסת ובוזקים מעט סוכר.
    2. בסיר על אש קטנה ממיסים חמאה יחד עם החלב והסוכר, מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב (חשוב לא להגיע לרתיחה, המטרה כאן היא המסה של הסוכר והקקאו).
    3. לאחר 3-2 דקות מכבים את האש, וממשיכים לבחוש לתוך התערובת: קמח מנופה, שמנת חמוצה ושוקולד מריר.
    4. מוסיפים שתי ביצים ומערבבים היטב, מוסיפים שוקולד חלב ומערבבים מעט פעם נוספת. המרקם של התערובת אמור להיות נוזלי יחסית.
    5. מעבירים את התערובת באמצעות מצקת או שקית זילוף לכוסות או לתבניות שקעים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20-15 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא עם מעט פירורים לחים. בוזקים מעט אבקת סוכר מעל ומגישים.

     

    קראמבל שכבות בכוס

    החלק הכי טעים במאפינס, בגרסה קצת אחרת. את המתכון הזה מכינים בקלות ובמהירות, וזה כל הקסם שלו - הוא מרשים וטעים, ומומלץ להגיש אותו חם מהתנור עם קצפת בצד.

     

    המצרכים:

    100 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

    100 גר' קמח רגיל (3/4 כוס)

    100 גר' סוכר לבן (חצי כוס)

    3/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

    30 גר' שיבולת שועל או שקדים טחונים (1/3 כוס)

    1/2 1 כוס פירות יער קפואים או טריים (או כל פרי רך שתבחרו)

    לקרם - 

    מכל שמנת מתוקה להקצפה

    1 כף אבקת סוכר

     (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
    (צילום: אלון מסיקה)
     

    אופן ההכנה:

    1. מרפדים תבנית תנור שטוחה בגודל סטנדרטי בנייר אפייה.
    2. מכניסים את כל החומרים לקערה מלבד הפירות, ומעבדים בידיים עד לקבלת פירורים. מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
    3. מפזרים את הפירות ואת פירורי הבצק על התבנית, משטחים לשכבה אחידה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות או עד שהפירורים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
    4. ליצירת שכבות קראמבל אפשר לקרוץ עיגולים בעזרת חותכן המתאים לקוטר הכוס, או להניח באמצעות כף בתוך הכוס ולהדק מעט.
    5. מכינים את הקרם - מקציפים שמנת מתוקה עם כף אבקת סוכר עד לקבלת קרם אחיד וללא גושים.
    6. הגשה - מסדרים בכוס שכבות של קראמבל וקצפת. את שכבת הקצפת רצוי לזלף בעזרת שקית זילוף.

     

    כלים: Golf & Co

    מתכונים וסטיילינג: לילך חן שימל

    פרחים: אולגה fruit.and.bloom

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים