שתף קטע נבחר

מי מפחד מסקי? בואו נשבור כמה מיתוסים

יקר? מסובך? מסוכן? יש מי שחוששים להיכנס למחויבות לתחביב החדש, אבל בחינה מדוקדקת של הפרטים מנפצת כמה תפיסות שגויות. סקי וסנובורד – לא מה שחשבתם

בשנים האחרונות מצטרפים עוד ועוד ישראלים למעגל ומתמכרים לגלישת סקי וסנובורד, או יותר נכון לחופשות שמשלבות גלישת סקי וסנובורד. על פי הערכות בשוק התיירות, מדובר כיום ביותר מ-60 אלף ישראלים שיטוסו במהלך עונת הסקי הקרובה לאתרים ברחבי העולם, ויותר מ-95% יעשו זאת באירופה. רבים מאלו ששוקלים להתחיל לגלוש מתחבטים בכמה שאלות ומיתוסים, והגיע הזמן לתת תשובות.

 

מיתוס 1 : סקי זה עסק נורא יקר, תחביב לעשירים

האמת: זה כבר מזמן לא ככה

 

מבחר האפשרויות והאתרים העומדים בפני הגולש הישראלי גדול מאוד, התחרות בשוק תוססת, וזה אומר דבר אחד עיקרי: טווח המחירים רחב מאוד, ויש המון הזדמנויות לחופשת גלישה במחירים שפויים. מהפכת "השמיים הפתוחים" הותירה חותם גם בתחום הזה וחבילה מלאה הכוללת טיסות, העברות, מלונות על בסיס חצי פנסיון, סקי פס (המאפשר שימוש חופשי במסלולי הסקי באתר) והשכרת ציוד – עולה במקרים רבים כמו חופשה בבית מלון איכותי בארץ.

הילדים ילמדו לגלוש הכי מהר. הדרכה קבוצתית (צילום: סתיו בן צור) (צילום: סתיו בן צור)
הילדים ילמדו לגלוש הכי מהר. הדרכה קבוצתית(צילום: סתיו בן צור)
ניתן למצוא היום בקלות חופשות סקי לשבוע במחירים של החל מ-700-600 יורו לאדם. חופשה בדירת נופש לכמה גולשים תעלה אפילו פחות מכך. יש כמובן חופשות סקי באתרי יוקרה ובמלונות מפוארים או על בסיס פנסיון מלא, ושם ליגת המחירים כבר נוסקת ל-2,000 יורו לאדם ואף למעלה מזה.

 

גולשים מתחילים יכולים לבחור באתרים הפחות יקרים, שבהם תשתיות הגלישה וההדרכה מצוינות, ואין הכרח עבורם במרחבי גלישה אדירים או בפאר מיוחד. דוגמה לאתר כזה הוא בנסקו שבבולגריה, שבו חופשת סקי מלאה לשבוע שלם תעלה 900-700 יורו, וחופשת סקי מקוצרת ל-4 ימי גלישה או סופ"ש תעלה 750-600 יורו.

 

מיתוס 2 : קשה ללמוד לגלוש

האמת: לא, זה לא

 

קואורדינציה בסיסית וכושר בסיסי הם בדרך כלל תנאי-סף מספיקים למי שרוצה להתחיל ללמוד לגלוש.

 

ישראלי שמגיע לאתרי הסקי באירופה רואה סביבו אלפי אנשים ש"נולדו עם המגלשיים מחוברים לרגליים", אבל אפשר ללמוד לגלוש כמעט בכל גיל. ההמלצה לגולשים חדשים היא לא להתפשר על הדרכה מקצועית בקבוצות קטנות. הדרכה אחד-על-אחד המותאמת אישית לגולש עדיפה תמיד, אך היא יקרה יותר משיעורים קבוצתיים. מומלץ להזמין את ההדרכה מראש בעת הזמנת החופשה ולא לרכוש אותה באתר, על מנת לחתוך בעלויות שלה.

 

אפשר כמובן ללמוד את השיעורים הראשונים ב"אתר הבית" שלנו – החרמון – ולהגיע לחופשה עם קצת ידע שיקנה ביטחון ראשוני. מי שחושב על יציאה לחופשת סקי עם הילדים כדאי שידע שהם על פי רוב לומדים לגלוש מהר יותר מהמבוגרים. אל תקחו ללב...

מומלץ להכין את הגוף בתרגיל גמישות וחיזוק (צילום: גל איתן) (צילום: גל איתן)
מומלץ להכין את הגוף בתרגיל גמישות וחיזוק(צילום: גל איתן)

מיתוס 3 : סקי זה ספורט תובעני לגוף ומסוכן

האמת: לא תובעני ומסוכן יותר מספורט אחר

 

בשנים האחרונות נראה שהכבישים בארץ "נכבשו" בידי רוכבי אופניים ורצים חובבים. כמעט כל מי

שיוצא מהבית בשבת בבוקר לא יכול לפספס אותם. כמו כל ספורט, גם גלישת סקי או סנובורד מחייבים הכנה, זהירות ואחריות מצד מי שעוסקים בכך. בשבועות שלפני חופשת הסקי מומלץ להכין את הגוף בתרגילים בסיסיים של מתיחות, גמישות וחיזוק שרירים יעודיים. מאמני כושר מקצועיים יוכלו להדריך אתכם בתרגילים הנכונים. מומלץ להקפיד על תרגילי מתיחה ושחרור בסופו של כל יום גלישה.

 

אם אתם גולשים חדשים – הימנעו מלקיחת סיכונים מיותרים באתר, והכירו מקרוב את מדרג הקושי של המסלולים ואת הסימון שלהם במפות האתר: המסלולים הכחולים הם מסלולים קלים, המיועדים למתחילים; האדומים הם מסלולים לגולשים מנוסים יותר; והשחורים הם מסלולים ברמת קושי גבוהה ומיועדים לגולשים מתקדמים. בחופשת הסקי הראשונה מוטב להתמקד בכחולים... האדומים יגיעו בהמשך, אל דאגה.

 

בכל מקרה – גולשי סקי חדשים (וגם מנוסים) חייבים להרחיב את ביטוח הנסיעות עם סעיפים המיועדים לגלישה ולספורט חורף. לאחרונה בוצעה רפורמה בענף זה, ומחיר הביטוח נע סביב 70-50 דולר לשבוע לאדם.

החגיגה המושלמת - מסיבת אפרה סקי על המסלולים (צילום: חן ראובן) (צילום: חן ראובן)
החגיגה המושלמת - מסיבת אפרה סקי על המסלולים(צילום: חן ראובן)

מיתוס 4: בטח יהיה לי נורא קר

האמת: לא תאמינו כמה חם יהיה לכם

 

האוויר באתרי הסקי יבש מאוד, והדבר משפיע על תחושת הקור הסובייקטיבית-מאוד שלנו. בנוסף, המאמץ הפיזי גורם לגוף לפלוט חום רב ואף להזיע לא מעט. חליפת סקי איכותית – מעיל ומכנסיים מותאמים – מבודדת את גופכם היטב מפני רטיבות גם כשנופלים או מתיישבים על השלג, ושומרת את חום הגוף קרוב-קרוב אליכם, תוך שחרור מבוקר של הלחות המצטברת מהזיעה.

 

אביזרי עזר נוספים כמו חם-צוואר וכובע פליז מסייעים לשמור היטב על האזורים שנותרו חשופים. אחרי שעות הגלישה כל מוקדי הבילוי והמלונות מוסקים היטב. והשיא: כשתיכנסו לספא תשכחו לגמרי את הקור שבחוץ. בשורה התחתונה – החשש מפני קור הופך מהר מאוד לחום שעוטף את הגוף.

 

מיתוס 5 : צריך לטוס רחוק בשביל לגלוש

האמת: בין שעתיים וחצי לארבע שעות וחצי טיסה

 

עבור ישראלים רבים זמן הטיסה לסקי קצר יותר מזמן הנסיעה לחרמון. עד שנוכל לגלוש בלבנון או בסוריה אתרי סקי טובים נגישים עבורנו במרחק טיסה של החל משעתיים וחצי – בולגריה, רומניה ועוד. אתרים אירופיים מובילים (באיטליה, צרפת, אוסטריה ושווייץ) נמצאים במרחק של 4.5-4 שעות טיסה בלבד.

מתאים לכם שופינג אחרי גלישה? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מתאים לכם שופינג אחרי גלישה?(צילום: shutterstock)

מיתוס 6 : כל הציוד הזה – זה עסק נורא יקר

האמת: לא צריך להתחייב, משלמים רק לפי שימוש בפועל

 

ישנם פריטים מעטים שכדאי לקנות לפני חופשת סקי ראשונה: ביגוד תרמי, גרביים איכותיים וכפפות מותאמות לגלישה – ולא חייבים הרבה מעבר לכך, אך מומלץ לרכוש גוגלס (משקפי גלישה). גולשים מתחילים יכולים להסתפק בדגמים פשוטים יחסית, שמחירם החל מכ-150 שקל. מעיל ומכנסי גלישה זמינים היום להשכרה במבחר רשתות מובילות בארץ.

 

אין צורך להוציא אלפי שקלים על רכישה של הביגוד, שכן השכרה לשבוע עולה מאות בודדות של שקלים. חשוב לבדוק אם יש מבצעים והטבות, שמוזילים משמעותית גם את מחירי ההשכרה. גולשים רבים משאילים מחברים את חליפות הגלישה, כי אין בהן צורך ממשי בחורף הישראלי, והן ממילא זרוקות במדפים העליונים של הארון (אם לא בבוידעם).

 

ציוד גלישה "קשיח" (מגלשיים, סנובורד, מגפי גלישה לסקי וקסדות) ניתן לשכור בעלות של כמה עשרות יורו לשבוע שלם באתר עצמו. בד"כ מדובר בציוד מקצועי המתוחזק ברמה טובה מאוד, והמבחר העצום של הציוד בחנויות ההשכרה מאפשר לכל גולש להתאים את המידות בצורה מעולה. ועוד טיפ חשוב: כאשר מזמינים מראש את הציוד המושכר, המחירים נמוכים יותר.

 

מיתוס 7 : שבוע שלם של חופשת סקי? גדול עליי

האמת: זה לא חייב להיות שבוע שלם

 

ניסיון העבר מלמד שמי שטועם נדבק בחיידק, אבל לפני שעולים על השלג החששות בהחלט

מובנים – לא הרבה אנשים מוכנים להשקיע מראש שבוע שלם וסכום כסף נאה בתחביב חדש שהם כלל לא בטוחים שיתאים להם. עבור אלה יש פתרון נוסף: חופשת גלישה מקוצרת בת 3 או 4 ימים של גלישה-נטו.

 

חופשות סופ"ש או חופשות מקוצרות באמצע השבוע יאפשרו לכם לבדוק עד כמה הסקי מתאים לכם, תוך צמצום עלויות משמעותי ומינימום התחייבות.

בטוחים שקר בחוץ? לא סיפרו לי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בטוחים שקר בחוץ? לא סיפרו לי(צילום: shutterstock)

מיתוס 8 : גולשים כל היום? מפחד שאשתעמם

האמת: עוד לא ראיתם כלום

 

סקי הוא תרבות שלמה, ומי שכף רגלו דרכה באתר יבין זאת מיד. גלישה היא לב הסיפור, אבל התמונה המלאה גדושה באטרקציות, בילויים והנאות נוספות מסביב. ב"שפיץ" של התרבות הזאת נמצאות מסיבות ה-Après-ski (אחרי הסקי) באתרים – מסיבות מטורפות שבהן מתערבבים ביחד שרירים מאומצים מגלישה, אלכוהול ומוסיקה מעולה.

 

כל יום גלישה מסתיים בחגיגה שמחה שמעצימה את החוויה הלבנה על המסלולים. לעתים מסיבות ה-אפרה סקי מתרחשות ממש בצמוד למסלולים – גולשים ישירות אליהן, מורידים את המגלשיים או את הבורד – ומבלים.

 

וזה לא הכול: מרכזי ספא מפוארים מסייעים לגולשים בשחרור השרירים, ברגיעה ובאגירת כוחות ליום הגלישה הבא. בכל אתר סקי שמכבד את עצמו יש מגוון עצום של אטרקציות המשלימות את החוויה: פארקי שעשועים, מצנחי רחיפה בשלג, גלישת לילה במסלולים מוארים, גלישה על מזחלות במסלולים ייעודיים, סיורים באופנועי שלג או במסוקים, מרוצי מכוניות, ואפילו צלילה תחת שכבה של קרח באגם קפוא.

 

את התמונה משלימים מוקדי שופינג נוצצים, שבחלק מהאתרים הם פטורים ממס. בקיצור, הלו"ז שלכם יתמלא בקלות, וגם השעות שבהן לא גולשים עמוסות כל-טוב.

 

הכותב הוא עורך תוכן ב-SkiDeal

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סתיו בן צור
הדרכה קבוצתית. אפשר לחתוך במחיר
צילום: סתיו בן צור
מומלצים