שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    11 הטרנדים הקולינריים הכי מיותרים בשנת 2017

    גלידת פחם ולחמניות אבוקדו: כמו בכל שנה, גם שנת 2017 זכתה ללא מעט טרנדים קולינריים - חלקם יישארו איתנו עוד שנים רבות ורובם מיותרים עד כדי טיפשיים. אלה היו הטרנדים הקולינריים הכי מיותרים בשנה החולפת

    רוב מגמות המזון המטופשות של 2017 נושאות במכנה משותף: הרעיון להתבונן ולהסתכל על האוכל – ולאו דווקא לאכול אותו. אין ספק שארוחה טובה אוכלים גם עם העיניים, אך אם רוקחים מנה מבלי להתייחס לטעם, מתוך רצון לזכות בכמה שיותר לייקים באינסטגרם, האם בכלל אפשר לקרוא לזה אוכל?

     

    עתה, עם סיום 2017, אנחנו מנצלים את ההזדמנות כדי לבחון מחדש מה לא יהפוך אופנתי וימצא את עצמו בעמודים האחוריים והשוליים ביותר של ספרי ההיסטוריה הקולינרית. מתחילים.

    גלידת פחם - הטרנד הקולינרי הכי מיותר השנה (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    גלידת פחם - הטרנד הקולינרי הכי מיותר השנה(צילום: לין לוי)
     

    פחם פעיל

    פחם פעיל אולי נשמע מגניב, כיוון שכל מה שהוא נוגע בו משחיר. הפחם אף סופח אליו סמים ורעלים, וכביכול מוציא ומשליך אותם מהגוף. בבתי חולים משתמשים בפחם פעיל במקרים של הרעלת מזון, אבל חשוב לציין שהוא גם שואב החוצה שיירי גלולות נגד הריון. מסקנה - האוכל שלנו לא צריך פחם פעיל, אפשר להסתדר בחיים בלי קוקטיילים עם קוביות קרח מפחם שחור, וכנראה הדבר המיותר ביותר השנה היא גלידת פחם בצבע שחור.

    אפשר להסתדר בחיים גם בלי קוקטיילים עם קוביות קרח מפחם שחור (  ) (  )
    אפשר להסתדר בחיים גם בלי קוקטיילים עם קוביות קרח מפחם שחור
     

    מילקשייק אלכוהולי

    אנחנו אמנם בשיא עונת החורף, אך בישראל נוהגים לשתות מילקשייק גם בחורף. כמה ברי קוקטיילים הציעו בתפריט השנה מילקשייק אלכוהולי, אך הם שכחו ששייק אמיתי (עם גלידה ושמנת) הוא כל כך עמוס ודחוס, שאי אפשר להשתכר מכוסית אחת, גם אם הוסיפו לה קצת יותר משוט אחד של ויסקי. ברגע שנתחיל לשתות שני שיייקים עתירי קלוריות ברצף בשביל להשתכר –כבר לא נוכל לקום מהכיסא בשביל לרוץ לספר לחבר'ה איך זה היה.

    אבל למה עם אלכוהול? (צילום: shutterstock)
    אבל למה עם אלכוהול?(צילום: shutterstock)
     

    לחמניות שאינן לחמניות

    לחמנייה של המבורגר – אם היא טרייה ועשויה היטב, יכולה להיות טובה לא פחות מקציצת הבשר שבפנים. מסיבה כלשהי, כמה שפים בעולם חשבו להחליף את לחמניית ההמבורגר באבוקדו חצוי לשניים. הרעיון נחמד, ונשמע מדליק בעיקר לחובבי הפליאו. אבל ברצינות, לבלוע אבוקדו שלם? קודם כל, אי אפשר לנגוס בזה כי זה גדול וחלקלק מדי. שנית, זה יותר מדי אבוקדו (!!!).  גם לחמנייה מקמח עם אבוקדו זה מוזר ולא מתיישב עם צ'יזבורגר הגון ומושחת, שלא לדבר על תוספות אחרות.

    אם אתם לא רוצים לחמנייה - פשוט אל תאכלו אותה! (  ) (  )
    אם אתם לא רוצים לחמנייה - פשוט אל תאכלו אותה!

    נסביר את זה באופן הפשוט ביותר – להחליף לחמניית המבורגר עם משהו אחר זה פשוט טיפשות. אם אתם לא רוצים לחמנייה, פשוט אל תאכלו אותה.

     

    אורז כרובית

    בשנה האחרונה יצא בעברית ספר מצוין עם אינספור מתכונים לכרובית, אבל חשוב לציין כי אורז כרובית הוא לא אורז, בדיוק כמו שסטייק כרובית הוא לא סטייק. כרובית היא רק כרובית – וגם אם תחתכו אותה לרוחב לנתח של סנטימטר וחצי ותצלו אותה על הגריל – היא לא תהיה סטייק.

    אורז כרובית הוא לא אורז, לא משנה מה תעשו (  ) (  )
    אורז כרובית הוא לא אורז, לא משנה מה תעשו

    לא כל מה שנוצץ זוהר

    סוכריות קישוט לעוגה שייכות בדיוק למקום אחד: עוגה. אם התחלתם לפזר אותן על קערת הקורנפלקס שלכם, רק כדי לבזבז חצי שעה ולמצוא את מסנן האינסטגרם המושלם עבור התמונה הזו - אתם כנראה צריכים סדר עדיפויות חדש בחיים שלכם.

    נכון, סוכריות צבעוניות מצטלמות טוב לאינסטגרם, אבל זאת עדיין לא סיבה לפזר אותן על הקורנפלקס שלכם (  )
    נכון, סוכריות צבעוניות מצטלמות טוב לאינסטגרם, אבל זאת עדיין לא סיבה לפזר אותן על הקורנפלקס שלכם
     

    אוריאו בטעמים

    אוריאו הן עוגיות מושלמות, בדיוק כפי שהן. לכן, לא ברור מהי הסיבה לכך שאנשי האוריאו החליטו לצאת השנה בגרסאות חדשות ובטעמים מטורפים של אוריאו - כמו ופל עם סירופ, עוגת בוץ ממיסיסיפי, זיקוקין דינור, קרמל מלוח, קוקוס, סופגניות ג'לי, מוקה, פאי תפוחים או קרם מסתורי – וכולם רק בשנה האחרונה. יש לנו רק בקשה אחת – תפסיקו! לא רוצים הפתעות באוריאו שלנו.

    למה אתם הורסים לנו את האוריאו? (  ) (  )
    למה אתם הורסים לנו את האוריאו?
     

     

    בצק עוגיות נא

    אין שום דבר רע בללעוס גלידה עם בצק עוגיות, לנגוס בבצק עוגיות גולמי או ללקק את הכף לאחר שמסיימים להקציף את חבילת העוגיות. אבל להגיש בצק עוגיות כמנה עיקרית ולא רק כקינוח?! זה כבר מוגזם אפילו בשבילנו.

    בצק עוגיות נא כמנה עיקרית? זה כבר יותר מידי בשבילנו (  ) (  )
    בצק עוגיות נא כמנה עיקרית? זה כבר יותר מידי בשבילנו
     

     

    קערת שייק פירות

    בשורה אחת – שמרו את השייק בכוסית השתייה. העובדה ששמים את הפירות בקערה רחבה לפני שטוחנים אותם, לא עוזר בדבר – חוץ מלהראות טוב. מיותר ומגרה.

    את הפירות שמרו לשייק שלכם (  ) (  )
    את הפירות שמרו לשייק שלכם
     

     

    סושי, שהוא בעצם לא סושי

    אם אתם רוצים לאכול סושי, פשוט אכלו סושי. אל תכניסו אותם לבוריטו, להמבורגר, לטאקו, לפיתה עיראקית וכדומה. היו שלום ותודה על הדגים.

    סושי בפיתה עיראקית זה ביג נו נו (  )
    סושי בפיתה עיראקית זה ביג נו נו
     

     

    טעמי חד קרן

    לא הרבה אנשים יודעים את זה, אבל החיה הלאומית של סקוטלנד היא החד קרן. אבל שלא תטעו, בין ההומור הסקוטי לבין מגמת המזון בהשראת החיה המיתולוגית בשנת 2017 – הדרך הייתה מלאת חתחתים.

     

    כאמור, צבעי הקשת בברד של שנת 2016 פינו את מקומן לצבעי החד קרן, שהותירו אחריהם חורבן, כיליון ומיליון תמונות אינסטגרם צבעוניות יתר על המידה. צבעי החד קרן חדרו לכל: בייגלה בטעמים, עוגות חתונה, שוקו חם, קורנפלקס ואפילו אלכוהול.

    מאוס. פרפוצ'ינו חד קרן בצבעים זרחניים מדי (  )
    מאוס. פרפוצ'ינו חד קרן בצבעים זרחניים מדי

    גם רשת סטארבקס החליטה לצאת עם פרפוצ'ינו חד קרן: "פיזור עדין של אבקה ורודה, פרפוצ'ינו קצף עם סירופ מנגו נהנה משכבה של סירופ כחלחל וחמצמץ" – כך נכתב בתפריט רשת בתי הקפה. כמובן שעל כל זה הם הוסיפו קצפת בטעם וניל, ופיזרו רוטב בצבעי ורוד וכחול. לאמיצים בלבד.

     

    צורות של ופל בלגי

    מכשיר להכנת ופלים, המכונה גם מגהץ ופלים, מיועד בדיוק למטרה זו. לכן, אין סיבה להכניס לשם רכיבים שאינם קשורים למתכון להכנת ופל. כך לדוגמה, פסטה וגבינה צהובה בצורת ופל בלגי – זה לא רעיון טוב. בעצם, אם החלטתם לנסות את זה, אז זו בעיה שלכם – אתם צריכים לנקות את המכשיר אחר כך.

    פסטה וגבינה צהובה בצורת ופל בלגי? אז זהו שלא! (  ) (  )
    פסטה וגבינה צהובה בצורת ופל בלגי? אז זהו שלא!( )
     

    שתהיה שנת 2018 מופלאה ועם טרנדים קולינריים מגניבים במיוחד.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מזל ששנת 2017 מסתיימת ולוקחת איתה את הטרנדים הקולינריים המיותרים
    מומלצים