שתף קטע נבחר

הסכם עם המורים: נקבע שכר התחלתי של 8,000 שקלים

חמישה שבועות לאחר שהחלו עיצומי המורים העל-יסודיים חתמו הצדדים על הסכם שכר חדש, שבמסגרתו נקבע שכר התחלתי למורים. שיפור משמעותי הושג בשכר מנהלי בתי הספר. יו"ר ארגון המורים העל-יסודיים, רן ארז: "בזכות נחישות המורים, הגענו להישג"

 

מחאת המורים נמשכה חמישה שבועות. גם תיכון עירוני ד' בתל אביב הושבת (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מחאת המורים נמשכה חמישה שבועות. גם תיכון עירוני ד' בתל אביב הושבת(צילום: מוטי קמחי)

 

חוזרים ללמד. עיצומי ארגון המורים העל-יסודיים הסתיימו אחרי חמישה שבועות עם חתימתו של הסכם שכר חדש שבמסגרתו נקבע שכר התחלתי של 8,000 שקלים למורה. במסגרת ההסכם שנחתם אמש (יום ב'), יקבלו המורים הוותיקים תוספות שכר כבר מהחודש הבא.

 

המורים הוותיקים יקבלו במסגרת ההסכם מענק חתימה של 1,000 שקלים ותוספת שכר קבועה של 120 שקלים בכל חודש ב-4 השנים הקרובות. תקרת גמולי ההשתלמות תעלה מ-18% ל-19%. שכר היועצים והמנהלים יעלה גם כן במסגרת ההסכמים.

 

עיקרי ההסכם:

  • השכר למורה מתחיל יעמוד על 8,000 שקלים החל מ-1 בספטמבר 2018.
  • לכל עובדי ההוראה עליהם יחול ההסכם הקיבוצי תשולם תוספת של 480 שקלים, שיבוצע על פני ארבע שנים.
  • תקרת גמולי ההשתלמות לעובדי ההוראה המועסקים לפי תנאי רפורמת "עוז לתמורה" תועלה ל-19 החל מ-1 בספטמבר 2019.
  • מורים יקבלו מעתה תוספת שכר גם על תפקידים נוספים שיעשו בבית הספר.
  • גמול ייעוץ יוגדל ב-3%, בשתי פעימות: 2% החל מ-1 בינואר 2020 ו-1% מ-1 בינואר 2021.
  • לכלל עובדי ההוראה ישולם מענק חד פעמי בסך 1,000 שקלים.
  • ארגון המורים התחייב לשקט תעשייתי בכל העניינים המוסדרים בהסכם עד ל-28 בפברואר 2022.


הפגנות המורים (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הפגנות המורים(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
 

 

בתום ישיבה שנמשכה שעות ארוכות הושג שיפור שכר משמעותי למנהלי בתי הספר וכן גמול השתלמות נוסף, גמולים ליועצים ולבעלי תפקידים נוספים. יו"ר ארגון המורים העל-יסודיים, רן ארז, הודה לציבור המורים, "שבזכות איתנותו ונחישותו הגענו להישג זה". בשיחה עם ynet אמר ארז כי "על רוב הדברים הסכמנו כבר ביום חמישי. הוויכוח היה סביב תאריכי הפריסה". ההסכם יהיה בתוקף עד לחודש פברואר 2022.

 

ההבנה שביטול המבחנים הקרובים תפגע באופן משמעותי בכל התלמידים שניגשים למועדי החורף של בחינות הבגרות - הביאה את הדחיפה לחתימת ההסכם באופן סופי.

 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
 

שר האוצר משה כחלון בירך על חתימת ההסכם ואמר: "ההסכם אליו הגענו הוא בשורה של ממש למורות ולמורים. הוא יביא לשיפור איכות ההוראה, צמצום הפערים במערכת החינוך והעלאת המוטיבציה לעסוק בתחום ההוראה. המורים הם נכס יקר ששומר על הילדים שלנו, והתפקיד שלנו הוא לשמור עליהם ולהעניק להם את הכלים הדרושים לביצוע תפקידם. בדיוק כמו ברפורמת הסייעת השנייה וברפורמה לצמצום הצפיפות בכיתות, משרד האוצר נכנס מתחת לאלונקה בכדי להקל על מערכת החינוך, ההורים והילדים. למורים מגיע יותר והיום הם מקבלים יותר".

 

הממונה על השכר והסכמי עבודה, מר ערן יעקב: "הסכם זה הוא תוצאה של משא ומתן ממושך שמביא לידי ביטוי הן את האינטרסים של משרד החינוך והן את האינטרסים של עובדי ההוראה. מדובר בהסכם טוב, שיתרום רבות לחיזוק מעמד המורה בישראל"

 

מנכ"ל משרד החינוך, מר שמואל אבואב אמר על החתימה: "הבשורה המשמעותית של ההסכם היא הגדלת שכרו של מורה מתחיל אשר יאפשר לנו לגייס מורים צעירים ואיכותיים למערכת החינוך".



 

שר החינוך נפתלי בנט בירך על חתימת ההסכם: "היום אנו מציבים את מורי ישראל בראש סדר העדיפויות הלאומי. הוראה היא שליחות ואידאל. השכר ההתחלתי של מורה יעלה ב-20%. מדובר בזינוק ממשי לשכר שיעזור מאוד למורים בתחילת דרכם. נמשיך לעשות כל שנדרש על מנת להביא אנשים מוכשרים ואידאליסטים לתוך המערכת".

 

יו"ר מועצת התלמידים והנוער הארצית יובל חלביה מסר: "אנו מברכים על סיום המשא ומתן בין ארגון המורים למשרדי הממשלה. אין יום מתאים מיום המורה לצאת בבשורה שכזו. שמחנו לתמוך במורים לאורך כל הדרך ואנו שמחים לתמוך בהם גם היום. כולנו תקווה שהחינוך ימשיך להוביל את סדר היום הציבורי. נמשיך להיאבק למען המורים לשיפור המערכת".

 


פורסם לראשונה 11/12/2017 23:23

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מחאת המורים
צילום: מוטי קמחי
מומלצים