שתף קטע נבחר

4 שנות מאסר למצית כנסיית הלחם והדגים

שנתיים וחצי לאחר שהצית את אחת הכנסיות החשובות בארץ הממוקמת בצפון מערב הכנרת, שלח בית המשפט את ינון ראובני (23) לארבע שנים מאחורי סורג ובריח. הפרקליטות ביקשה להטיל על ראובני תשע שנות מאסר. עורך דינו כבר הודיע שיערער על ההרשעה

 

 

בית המשפט המחוזי בנצרת גזר היום (ג') ארבע שנות מאסר על ינון ראובני שהורשע בהצתת כנסיית הלחם והדגים בצפון מערב הכנרת. ראובני הורשע בהצתה בנסיבות מחמירות, השחתת פני מקרקעין ממניע של עוינות כלפי ציבור, קשירת קשר למעשים אחרים וכן הסתייעות ברכב לביצוע פשע.

 

הפרקליטות ביקשה לגזור על ראובני תשע שנות מאסר. עורך דינו איתמר בן גביר כבר הודיע שבכוונתו לערער גם על ההרשעה. הסנגור ציין: "לא מדובר בעונש קל ונערער עליו, אבל מזל שבית המשפט לא נגרר אחרי הגישה הגזענית של הפרקליטות, שמבקשת על הצתת בית כנסת וישיבה שנתיים וחצי עד שלוש שנות מאסר, ופה ביקשו תשע שנות מאסר".

 

הנזק בכנסיית הלחם והדגים ביוני 2015 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
הנזק בכנסיית הלחם והדגים ביוני 2015(צילום: אביהו שפירא)

מלבד המאסר בפועל, גזר בית המשפט על ראובני עונש מאסר על תנאי למשך שנתיים ופיצוי בסך 50 אלף שקלים. בן גביר טען כי אין למרשו כיצד לשלם את הפיצוי, שכן הוא מוחזק כאסיר ביטחוני יהודי ולא מאפשרים לו לצאת מהתא גם לא לעבודה. השופט ג'ורג' אזולאי דחה את הבקשה. בתום הדיון קראו חבריו של ראובני לעברו "מזל טוב גבר".

 

כנסיית הלחם והדגים נחשבת לאחת הכנסיות החשובות בארץ. היא מנוהלת על ידי המסדר הבנדיקטיני. על פי האמונה הנוצרית ביצע ישו במקום את אחד הניסים הידועים שלו, כשהאכיל קהל של 5,000 איש בחמישה כיכרות לחם ושני דגים.


ינון ראובני בבית המשפט ()
ינון ראובני בבית המשפט

ביוני 2015 הוצתה הכנסייה על ידי הנאשם ואנשים נוספים. המציתים שפכו חומר דליק על כמה דלתות במבנה, הציתו אותן וגרמו נזק כבד לחדרים במבנה המקיף את הכנסייה. בסמוך, ריססו את הכתובת "והאלילים כרות ייכרתון". האש לא הגיעה אל הכנסייה עצמה.

 

ההצתה עוררה רעש ציבורי בארץ ובעולם ומנהיגים דתיים מכל העדות הגיעו לטבחה להביע תמיכה בנזירים במקום ומחאה על ההצתה. במהלך חקירת המשטרה אותר סרטון שבו נראה רכב סובארו סמוך לכנסייה בעת ההצתה.

ראובני עם עורך דינו איתמר בן גביר ()
ראובני עם עורך דינו איתמר בן גביר

במצלמות אבטחה מתחנת דלק באזור לטרון נראה הרכב מוקדם יותר, וראובני תועד ממלא בקבוק בדלק. הבקבוק נמצא בהמשך בזירה. בסריקות שערכו חוקרי המשטרה התגלו – במרחק 5 ק"מ מהכנסייה – כפפות ועליהם דנ"א של הנאשם.

 

 

נאשם אחר, יהודה אסרף, שהיה בעליו של הרכב, זוכה בחודש יוני השנה מעבירות של קשירת קשר וסיוע במתן אמצעים לעבירה. בשב"כ אמרו בעת מעצרם של ראובני וחבריו כי מדובר בהתארגנות אידיאולוגית שמטרתה "לשנות את סדרי המשטר ולקרב את הגאולה", בין היתר באמצעות פגיעה באתרים נוצריים ברחבי הארץ.

 

יו"ר השדולה למאבק באירועי תג מחיר, ח"כ איציק שמולי, אמר לאחר גזר הדין: "מדובר באחד מפשעי השנאה החמורים ביותר שהיו כאן בשנים האחרונות והיה מקום להחמיר עם המפגע אפילו יותר. אסור לגלות סלחנות מול טרור יהודי שמופנה כדי לפגוע בחפים מפשע. היא עוד עלולה לעלות לכולנו ביוקר".

 

יו"ר ארגון "תג מאיר", ד"ר גדי גבריהו, הוסיף: "4 שנות מאסר שנגזרו על ינון ראובני בגין הצתת כנסיית הלחם והדגים יעלו חיוך של סיפוק על פניהם של אלו שהציתו וחוללו 48 כנסיות, מנזרים ומסגדים מאז דצמבר 2009 במדינת ישראל, יהודה ושומרון. ענישה אמורה להרתיע ולא לעורר גיחוך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים