שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    תשמרו מקום לסנטה קלאוס: ארוחות כריסמס בארץ
    שוק כבש על אורז ובשר, אנטרקוט על העצם, צלעות טלה ועלי גפן במילוי אורז וגם שושברק במילוי בשר ברוטב יוגורט ופיסטוק: חג המולד הוא שעתן היפה של מסעדות ברחבי הארץ, שמגישות ארוחה מסורתית לחג הזוהר ביותר

     

    חוגגים כריסמס במסעדת "אדלינה" (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
    חוגגים כריסמס במסעדת "אדלינה"(צילום: אנטולי מיכאלו)

     

    עוד כתבות שיכולות לעניין אותך:

     

    רמדה אוליביה נצרת

    צילום: לין לוי

    צילום: לין לוי

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    המלון החדש בנצרת, שמשלב אלמנטים אוריינטליים בעיצוב מודרני, מציע בערב חג המולד ארוחת שחיתות שעליה אמון השף הראשי של המלון, ראמי אבולל (מסעדת "לה פונטנה דה מריה").

     

    תפריט הארוחה מציע מבחר סלטים המבוססים על עשבי העונה כמו סלט חובזה, סלט עולש, עלי גפן ממולאים וסלט בורגול ורימונים, ואליהם מצטרפות מנות כמו שישברק, ארטישוק במילוי בשר וצנוברים עם רוטב בוטנים, דואט קובה וקבב על האש מוגשים מעל ירקות, פלטת שרימפס ומולים ברוטב שום ולימון, שוק כבש במילוי עלי גפן המוגש מעל אורז ובשר, פלטת צלעות כבש, פרגיות ברוטב מזרחי, מדליוני פילה בקר ולקינוח טריו כנאפה, חלאוות אל ג'יבן ופאתיר, המוגש עם גלידת וניל וחלווה. מחיר הארוחה 150 שקלים לסועד, והיא מוצעת גם למי שאינו לן במלון.

    כריסמס בנצרת. מלון "רמדה אוליביה" (צילום: סעיד קלוש) (צילום: סעיד קלוש)
    כריסמס בנצרת. מלון "רמדה אוליביה"(צילום: סעיד קלוש)
     

    מלבד ארוחת הכריסמס יתקיימו במלון בערב החג מופעי דבקה מסורתיים וצעדת חג המולד, שבה ינגנו מתופפים ונגני חמת חלילים. בנוסף, בימים אלו המלון מציע לאורחיו מבחר מסלולי טיולים, בהם סיורים קולינריים בעיר.

     

    מתי: 25-24 בדצמבר, להזמנת מקום ובירור שעת הסעודה החגיגית -*9410

    דרך הציונות 29 נצרת,04-8878877, לא כשר

     

    אדלינה

    במסגרת פסטיבל החורף שיתקיים בגליל המערבי בסוף השבוע הקרוב (23-21 בדצמבר) תיערך במסעדה ארוחת טעימות מיוחדת לכבוד הכריסמס, שתיקרא "ערב המשולש הקדוש" ותכלול מוזיקה, אוכל ויין.

    מוזיקה, אוכל ויין. חגיגות הכריסמס ב"אדלינה" (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
    מוזיקה, אוכל ויין. חגיגות הכריסמס ב"אדלינה"(צילום: אנטולי מיכאלו)
     

    השף רושדי דוקוואר יגיש שוט מרק; קרם חציל קלוי עם קצח; סביצ'ה דג נא עם סלסה פלפלים; סלט עלים עם שומר, פריקי ופרי העונה; פלפל קלוי עם זיתי קלמטה וגבינת מנצ'גו; קבבונים ברוטב עגבניות וזיתי קלמטה; ברוסקטת תמרים וגבינה מעושנת; סלמון בציפוי פריך; ניוקי תפוחי אדמה בקרם פטריות פורצ'יני וחלב קוקוס; שיפוד סינטה עגל עם רוטב סינטה; ולקינוח - קדאיף מסקרפונה ושוט פנקוטה שוקולד וקרמל מלוח. בגזרת האלכוהול יוצעו היינות של יקב "שטרן" במחירים מיוחדים לכבוד הערב החגיגי, והארוחה תלווה בקונצרט קצר בנגינת שלישיית כלי מיתר מבית המרכז למוזיקה "קשת אילון". מחיר: 360 שקלים לזוג.

     

    מתי: 21 בדצמבר בשעה 19:00

    קיבוץ כברי, 04-9523707, שני-חמישי 22:30-10:00, שישי 15:30-11:00, 1:00-8:30, שבת 23:00-10:30, לא כשר

     

    אלומה

    כמדי שנה בשנה יארח הביסטרו הגלילי לארוחת כריסמס חגיגית שלכבודה המסעדה תקושט על פי מסורת החג - עם עץ אשוח בכניסה ושלל נרות ייחודיים. הארוחה תכלול שבע מנות ספיישל גליליות בניחוח צרפתי, בהן פוקצ'ת הבית עם שמן זית ולבנה, טרטר דג ים, חצילונים ממולאים בבשר בקר, אנטרקוט על העצם, קטאייף עם גלידת מסקרפונה, תותיים טריים ושערות חלווה ועוד. מחיר הארוחה 270 שקלים לסועד, כולל לא מעט כוסות יין.

    מה זה משנה מה יהיו המנות - העיקר שיהיו עץ אשוח ושמפניות. "אלומה" (צילום: חיים יוסף)
    מה זה משנה מה יהיו המנות - העיקר שיהיו עץ אשוח ושמפניות. "אלומה"(צילום: חיים יוסף)

    מתי: 21 בדצמבר בשעות 23:00-19:00

    אלון 16 מעלות תרשיחא, 04-9574477 , שני-חמישי 22:00-19:00, שישי 22:30-18:30, שבת 16:00-13:00, 22:00-19:00, לא כשר

     

    שטרודל

    במסעדה הממוקמת במושבה הגרמנית שבחיפה יחגגו את הכריסמס באווירה מיוחדת ומנות ספיישל. בעלי המסעדה - האחים עלאא ועיסא אסעד, נוצרים ילידי חיפה - קישטו אותה בשלל נוריות צבעוניות, קישוטי חג, איילים זוהרים וכמובן עץ אשוח חגיגי וגדול. כל אלה ישתלבו היטב עם קישוטי החג שמעטרים את המושבה הגרמנית כולה.

    חגיגה זוהרת במיוחד. "שטרודל" (צילום: עדי סדרס) (צילום: עדי סדרס)
    חגיגה זוהרת במיוחד. "שטרודל"(צילום: עדי סדרס)

    בגזרת האוכל יגישו לכם מנות ספיישל כמו צלעות טלה על עלי גפן ממולאים באורז (135 שקלים); קובה חלביה - קובה במילוי בשר עגל מבושל ביוגורט עיזים (48 שקלים); שושברק בגרסת חג - כיסני בצק במילוי בשר בקר מבושלים ביוגורט ופיסטוק חלבי (78 שקלים); ועייש אל-סרייה - עוגת גבינה ערבית עם פיסטוק ומי ורדים (42 שקלים).

     (צילום: עדי סדרס) (צילום: עדי סדרס)
    (צילום: עדי סדרס)

    מתי: 26-14 בדצמבר, כל שעות היום

    שדרות בן גוריון 39 (המושבה הגרמנית) חיפה, 077-7004312, ראשון-שבת 24:00-9:00, לא כשר

     

    כיתאבון

    נצרת היא מהמקומות המרכזיים לחגיגת הכריסמס בעולם. במסעדת "כיתאבון" בעיר יחגגו עם תפריט מובנה ומיוחד שמחירו נע בין 150-120 שקלים. לשדרוג האווירה החגיגית הוצב במסעדה עץ אשוח גדול מקושט בקישוטי החג המסורתיים ונורות זורחות בשלל צבעים.

     

    בתחילת הארוחה יזרמו מנות ראשונות מגוונות למרכז השולחן, בהן סלט פאטוש, כרובית בטחינה, חציל בלאדי, חומוס הבית ופיתות מיוחדות מהטאבון. לאחר מכן יוגשו מנות עיקריות חגיגיות לבחירה: "סינייה כופתה" - שכבת בשר כבש ועגל טחון אפויה בתנור עם טחינה על תפוחי אדמה; צלעות טלה בגריל עם אנטיפסטי; סינייה פילה דג לוקוס מבושל ברוטב עגבניות ונענע; סינייה פירות ים; ולצמחונים והטבעונים - קישואים ממולאים בפריקי.

    אווירה של חג. "כיתאבון" (צילום: ליאור חורש) (צילום: ליאור חורש)
    אווירה של חג. "כיתאבון"(צילום: ליאור חורש)
     

    כמו כן תכלול הארוחה קינוח אישי לבחירה מבין מבחר קינוחים, כמו קטאייף ממולא אגוזי מלך וקינמון ו"רוז בל חליב" - קינוח סורי של אורז בחלב מתוק שמוגש קר עם קינמון ומי ורדים.

     

    מתי: 31-15 בדצמבר בשעות 23:00-12:00

    אל בישארה 50 נצרת, 04-6800055, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

      

    אל מרסא

    במסעדת השף העכואית, שעל המטבח שלה אמון השף עלאא מוסא, יציעו בערב הכריסמס ספיישלים חגיגיים, בהם טרטר טונה אדומה וקרם אבוקדו (54 שקלים), אויסטר ג'ילרדו על קרח (26 שקלים ליחידה) ופילה אינטיאס עם תבשיל בורגול וגרגירי חומוס (134 שקלים). המנות האלה יוגשו לצד התפריט הרגיל של המסעדה, שמבוסס על התוצרת הימית של עכו.

    ספיישלים חגיגיים. "אל מרסא" (צילום: דרור כץ) (צילום: דרור כץ)
    ספיישלים חגיגיים. "אל מרסא"(צילום: דרור כץ)

    מתי: 25 בדצמבר, לאורך כל שעות הפעילות של המסעדה

    נמל הדייגים עכו, 04-9019281, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

       

    Wine Bar by Andre Suidan

    בבר היין של משפחת סווידן בחיפה מציעים בערב החגיגי "כריסמס דרינק", ובמסגרתו על כל כוס יין שתזמינו - תקבלו כוס יין מתנה. בנוסף, את הערב כולו ילווה תפריט מיוחד, שיתחיל במרק ערמונים וסלט איטלקי וימשיך בקיש צרפתי ורוסטביף אנגלי. לקינוח יציעו במקום עוגת שטולן גרמנית מסורתית עם רום, שקדים וצימוקים.

    נוהגים לפי המסורת. Wine Bar by Andre Suidan (צילום: יח"צ)
    נוהגים לפי המסורת. Wine Bar by Andre Suidan(צילום: יח"צ)

    מתי: 26-25 בדצמבר, לאורך כל שעות הפעילות של הבר

    הנשיא 98 חיפה, 055-9578400,‏ ראשון-שבת 24:00-18:00, לא כשר

      

    תחנה 4

    במסעדת המעשנה החדשה שנפתחה לאחרונה בעפולה יחגגו את הכריסמס בארוחת ערב על טהרת הבשרים המעושנים. הארוחה תכלול מנות פתיחה לשולחן כמו פוקצ'ה וממרחי הבית (ממרח כבד, ממרח סקורדליה, צ'ימיצ'ורי), מנת צ'ילי קון קרנה, חמוצי הבית וסלט ירקות.

    חגיגת בשרים. "התחנה 4" (צילום: דרור אלדד) (צילום: דרור אלדד)
    חגיגת בשרים. "התחנה 4"(צילום: דרור אלדד)
     

    בנוסף למנות הפתיחה יקבל כל סועד עד חמישה נתחים מהמעשנה, בהם אסדו, אונטריב, שוק אווז, חגורות פילה ונקניקיות צ'וריסוס (בסך הכול 300 גרם בשר לסועד). הבשרים יוגשו בתוספת תפוח אדמה, בטטה ובצל צלויים היישר מהמעשנה. הארוחה, שמחירה 299 שקלים לזוג, כוללת כוס יין או שליש בירה מהחבית.

     

    מתי: 25-22 בדצמבר

    זלמן הוד 1 עפולה, 04-6591638, ראשון 23:00-19:00, שני-שישי 15:00-12:00, 23:00-19:00, שבת 23:00-19:00, לא כשר

     

    מייקס פלייס

    ב"מייקס פלייס תל אביב" יחגגו את הכריסמס בארוחה משפחתית עם שולחנות ערוכים ומקושטים, עץ אשוח וסנטה קלאוס אחד שיגיע ויחלק מתנות והפתעות. הארוחה כוללת מרק עגבניות לפתיחה, ולאחריו יוגשו עוף ממולא אפוי לצד ירקות טריים; נקניקיית בייקון; נתח בשר לבן לצד לחם הבית ורוטב החמוציות המיוחד של המקום. 

    כריסמס בסגנון אמריקאי. "מייקס פלייס" (צילום: גליה אבירם)
    כריסמס בסגנון אמריקאי. "מייקס פלייס"(צילום: גליה אבירם)

    בנוסף, כל סועד יקבל כוס יין וקינוחים לבחירה, בהם פודינג עם רוטב ברנדי או עוגת תפוחים וגלידת וניל. מחיר הארוחה הוא 135 שקלים לסועד. בבתוספת 25 שקלים יוכלו הסועדים לטעום מחלמונה (EggNog) - משקה אמריקני מסורתי מביצים מוקצפות, שמנת, רום או בורבון המוגש בתקופת חג המולד, ובייחוד בארוחת החג.

     (צילום: גליה אבירם)
    (צילום: גליה אבירם)
      

    מתי: 25 בדצמבר בשעה 19:00

    הרברט סמואל 90 תל אביב, 03-5106392, ראשון-שבת 2:00-10:00, לא כשר

     

    פראג הקטנה

    בבר הצ'כי היחידי בארץ יציינו את חג המולד עם מנות מקוריות מהמטבח הצ'כי והסלובקי שנהוג לאכול בחג. בין המנות תמצאו מרק כרוב חמוץ עם נקניקיות ומרק דגים פיקנטי שמוגשים בלחם; קרפיון מטוגן או שניצל עם סלט תפוחי אדמה מסורתי; נקניקיות עם חזרת ופירה קרמי; עוגיות כריסמס מסורתיות ומשקאות חמים כמו תה עם רום ויין חם. המשקאות אף יוגשו בספלי מאג מיוחדים שעליהם לוגו חגיגי, והסועדים יוכלו לקחת אותם הביתה במתנה. טווח המחירים של המנות החגיגיות נע בין 78-34 שקלים.

    רק חסר השלג. "פראג הקטנה" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    רק חסר השלג. "פראג הקטנה"(צילום: ירון ברנר)

    מתי: 26-24 בדצמבר, לאורך כל שעות היום

    אלנבי 56 תל אביב, 03-5168137‏, ראשון-שבת 3:00-12:00, לא כשר

     

    שוק צפון

    "שוק צפון" חוגג את הכריסמס בפסטיבל סוף שבוע קולינרי - השוק כולו יקושט בחגיגיות, ובחנות "יין השוק" יכינו יין חם על פי מתכון ערבי. בנוסף, השוק יארח את "ממתקי מוטראן" מנצרת עם הכנאפה והבקלאווה המפורסמות, בדוכן "מקסיקנה" יכינו את קינוח הצ'ורוס המסורתי לחג, ובמאפיית "לחמנינה" יציעו עוגיות ג'ינג'ר.

    השף דוחול ספדי (מימין) בדוכן "כתר המזרח" ב"שוק צפון" (צילום: רחלי קרוט) (צילום: רחלי קרוט)
    השף דוחול ספדי (מימין) בדוכן "כתר המזרח" ב"שוק צפון"(צילום: רחלי קרוט)
     

     

    מלבד המתוקים המיוחדים יתארחו בשוק שפים בולטים במגזר הערבי:

     

    דוחול ספאדי, השף של מסעדת "דיאנא" שבנצרת, יתארח בדוכן "כתר המזרח" ויבשל מנות כמו קבב טלה עם טחינה אדומה חריפה, מנסף פריקה עם בשר טלה בבישול ארוך וקינוח של "ליאלי ביירות" - דייסה מתוקה מתובלת בפיסטוק, סירופ סוכר ומסטיקה כתושה. 

    מתי: 29-27 בדצמבר, 054-5697825

     

    השף אוסמה דלאל יתארח ביום חמישי במסעדת "רק היום" של השף אבנר לסקין, ויבשל מנות מירקות חורפיים כמו לשון החמור, חובייזה, ריג'לה, עולש בר עם בשר טלה ועוד.

    מתי: 28 בדצמבר, 03-5359980

     

    שף חמודי עוקלה ממסעדת "איטליאנו דה לה קוסטה" החיפאית יתארח אצל השף יובל בן נריה ב"מיאזקי", ויחד הם ירקחו שילובים מרתקים בין המטבח האיטלקי למטבח האסייתי.

    מתי: 30-27 בדצמבר, 03-8009999

     

    השף ג'ול שלופה ממסעדת "תישרין" המפורסמת בנצרת יתארח אצל השף יניב כספי בדוכן "חומוס כספי" ויכין מנות חגיגיות מהמסעדה.

    כשנצרת מגיעה לתל אביב. מנה ממסעדת "תישרין" ()
    כשנצרת מגיעה לתל אביב. מנה ממסעדת "תישרין"

    מתי: 29-27 בדצמבר, 03-6356008

     

    ראול ולנברג 20 רמת החייל, 03-6432000 (חניה חינם כל ערב החל מ-18:00, בשישי ושבת ללא הגבלה לרוכשים ב-50 שקלים ומעלה)

     

    אברהם הוסטל ירושלים

    כאן חוגגים את חג המולד באירוע מקושט בקישוטים נוצצים לכבוד החג, משקאות שמחממים את הגוף והלב, דילים שווים בבר והופעה חיה של מוזיקת רוק קלאסי עם אלי ורינטיה.

     

    מתי: 25 בדצמבר החל מ-20:30

    הנביאים 67 ירושלים, לא כשר

     

    אמריקן קולוני

    במלון המפואר חוגגים את חג המולד באווירה של חו"ל עם עץ אשוח, תאורה מרהיבה וסעודת גורמה מהודרת בת שש מנות, שתוגש במסעדת הדגל של המלון - "ערבסק". את הסעודה תלווה מקהלת Christmas Carols Singers עם מיטב שירי החג. בסיום הערב, כמיטב המסורת, יחלק סנטה קלאוס מתנות לילדים.

    אווירה של חו"ל. "אמריקן קולוני" (צילום: יח"צ)
    אווירה של חו"ל. "אמריקן קולוני"(צילום: יח"צ)

    בתפריט שיוגש בערב החג יהיו עוגת עגבניות עם סרטנים, גינג'ר ושמיר; מרק חומוס וקותלי חזיר בתוספת קרוסטיני, זעתר ופסטו אנשובי; חזה יונה צלוי בליווי מדליוני כבד אווז עם תפוח מקורמל; שוק ברווז ממולאת קציפת עוף וערמונים בתוספת כיסני קייל, יין מסאלה מצומצם וטימין, וכמובן גם "בוש דה נואל", שהוא הקינוח המסורתי לערב חג המולד. מחיר הארוחה הוא 430 שקלים לסועד.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    מתי: 24 בדצמבר החל מ-18:30

    לואי ונסן 1 ירושלים, 02-6279777, ראשון-שבת 15:00-11:30, 24:00-19:00, לא כשר

     

    אידי

    במסעדת הדגים ופירות הים של אידי ישראלוביץ באשדוד, יחגגו את כריסמס כמדי שנה עם מנות מנות ספיישל חורפיות המבוססות על תוצרת ימית והמון אלכוהול. בנוסף, מבטיחים שם אווירה מקושטת חגיגית וזמר אורח.

    כריסמס אצל אידי באשדוד (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
    כריסמס אצל אידי באשדוד(צילום: אבי רוקח)

    מתי: 25 בדצמבר

    הבושם 6 אשדוד, 073-7569513, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אנטולי מיכאלו
    כריסמס בצלחת. "שטרודל"
    צילום: אנטולי מיכאלו
    מומלצים