שתף קטע נבחר

אין פטור מתחזוקה: 8 טיפים לשמירה על דשא סינתטי

עם מה כדאי לגרוף את העלים ועם מה לא, מה גורם להצטברות עובש ומדוע יש להיזהר מחומרי ניקוי? אתר "המקצוענים" עם טיפים לתחזוקת דשא סינתטי

אם חשבתם שיש לכם פטור מתחזוקה כשמדובר בדשא סינתטי – טעיתם. במובנים מסוימים, התחזוקה היא אף קריטית יותר מאשר במצב של דשא רגיל. במקרה של הצפה, פירות רקובים עליו או עלים רטובים לאורך זמן, יכול להיווצר עובש על סיבי הדשא. שפכתם דלי עם אקונומיקה? הדשא ישנה את צבעו. כך תתחזקו דשא סינתטי.

 

עוד כתבות בנושא:

חידוש והקמת גינה בבניין משותף: 4 טיפים להצלחה

טיפים לגינה חסכונית בקיץ

נפרדנו כך: כשאין ברירה וחייבים לכרות את העץ

 

רוצים לגרוף מים לכיוון הגינה? היזהרו מחומרי הניקוי

"בשלב ההתקנה של הדשא הסינתטי, כדאי לדאוג שיהיה אזור שאינו מכוסה בדשא סינתטי ויאפשר לגרוף את המים במהלך הספונג'ה מתוך הבית לכיוונו", אומר בן קרבני מחי LTD  באתר המקצוענים. "זה יכול להיות אזור עם צמחיה טבעית, או אזור המחופה בחלוקי נחל או טוף, למשל. אחרת, אנו מסתכנים בגרימת נזק לדשא הסינתטי".

 

"במגע של הדשא עם חומרי ניקוי חזקים מדי (אקונומיקה, למשל), הדשא עלול לשנות גוון", מסביר טל סוכר מחברת דשא קבוע. "במקרה כזה, לא תהיה אחריות מהחברה היצרנית, שכן זו גרימת נזק בשל אי הקפדה על הוראות התחזוקה".

 

בדקו שאין עלים רטובים או פירות שהרקיבו

"יש לוודא שלא נשארים על הדשא פירות רקובים או עלים רטובים", אומר סוכר. "זה יכול לגרום להיווצרות עובש, ואף לשינוי של כוון הדשא הסינתטי (בייחוד שזיפים, או פירות בעלי גוון כהה יחסית)".

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אחת לחודש-חודשיים שאבו את הדשא

"אחת לחודש-חודשיים כדאי לשאוב את הדשא מעלים ומאבק, כדי לשמור על הסיבים שלו לאורך זמן", אומר קרבני. "בדשא הממוקם בקרבת עלים נשירים, יהיה צורך לבצע שאיבה גם אחת לשבוע-שבועיים", מוסיף סוכר. "אם יש כמות גדולה של עלים, כדאי לגרוף אותם תחילה. רק לאחר מכן, את העלים שנותרו מומלץ לשאוב. ניתן להשתמש בשואב אבק ביתי או במפוח עלים (בעוצמת רעש המותרת על פי החוק, ובשעות המותרות) אשר שואב פנימה את הלכלוך. אם משתמשים בשואב אבק ביתי, יש לוודא שהוא לא מתחמם יותר מדי באזורים הבאים במגע עם הדשא. זאת, משום שהסיבים יכולים להיהרס במגע עם חום של מעל 80 מעלות".

 

הימנעו מהברשת הדשא עם מגרפת ברזל

"מדי פעם כדאי להבריש את הדשא הסינתטי נגד כיוון הסיבים עם מברשת קשה או עם מטאטא כביש", אומר סוכר. "כדאי להיזהר משימוש במגרפה עם שיני ברזל, שכן זה יכול לאורך זמן לפגום בסיבי הדשא. עדיף להשתמש במגרפת עם שיניים מפלסטיק או מגומי".

 

ניתן לרסס בקוטל עשבים באזור החיבורים עם משטחים אחרים  

"עשבים צומחים בעיקר באזורי התפרים שבין מרבדי הדשא, או במרווח של כמה ס"מ שלרוב נותר בין המרבדים לבין משטח אחר (דק, או משטח מרוצף)", מסביר סוכר. "מומלץ לעקור אותם ולרסס אזור זה עם קוטל עשבים".

 

כיצד לנקות את הדשא?

"בעזרת מפוח בעוצמה המותרת על פי חוקי העזר העירוניים, או באמצעות שואב אבק", אומר קרבני. "כמו כן, אחת לחצי שנה ניתן להזמין בעל מקצוע ל'סירוק בשאיבה'. בעלות של 350-250 שקל, ניתן לתחזק גינה ששטחה 100-50 מ"ר. עבודה זו תחזיק מעמד שנה-שנה וחצי, בהתאם לסוג הדשא ולאופי השימוש בו".

 

חשיפה ממושכת לשמש תגרום לדשא להתבלות מהר יותר

"אם מניחים משטח כבד על הדשא, במרבית המקרים, לא ייגרם נזק בלתי הפיך. לאחר שנזיז אותו נצטרך לסרק את הדשא ולהרים את הסיבים בחזרה כלפי מעלה. זה יהיה בלתי הפיך רק במצב של הזנחה לאורך זמן, שבו סיבי הדשא נקרעים. כמו כן, אם הדשא אינו איכותי מספיק, חובה לדאוג להצללה שלו בימים חמים, שכן אחרת הוא יתחמם ויתפורר. דשא איכותי, יחזיק מעמד 7-5 שנים גם ללא הצללה".

 

להרחיק מהדשא הסינתטי סיגריות, גחלים או רכב ממונע

"כלי רכב ממונעים, סיגריות או גחלים – יכולים לגרום לנזק בלתי הפיך לדשא סינתטי", אומר סוכר. "למרות שלסוגי הדשא הסינתטי האיכותי יש מעכבי בעירה, זה עדיין יכול לגרום לצריבה של סיבי הדשא".

 

מנקים צרכים של בעלי החיים? היזהרו מחומרי ניקוי חזקים מדי

"חיות מחמד לרוב לא יעשו את צרכיהם על דשא סינתטי, אלא על אדמה. ועדיין, במקרים של 'תאונות', ניתן להרים את הצרכים ולשטוף באמצעות מים ולכל היותר סבון כלים", מציע סוכר. "יש להימנע מחומרי ניקוי חזקים אשר ישנו את צבעי סיבי הדשא. לגבי חרקים וטפילים, הרי שלרוב הם לא ימצאו עניין בדשא המלאכותי, אלא אם כן נותרו שאריות מזון על מרבדי הדשא".

 

צריכים גנן? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים