שתף קטע נבחר

איום אמריקני ומברק בהול: הקרב לבלימת ההצבעה באו"ם

עצרת האו"ם צפויה להצביע ביום חמישי ברוב מוחץ נגד הצהרת טראמפ על ירושלים. בניסיון למנוע השפלה דיפלומטית, פנתה ישראל במסרים לעולם: אימוץ החלטה חד צדדית - רוח גבית לטרור ולאלימות. השגרירה האמריקנית באו"ם הזהירה: "ארה"ב תזכור שמות"

העצרת הכללית של האו"ם תתכנס לדיון חירום ביום חמישי כדי לקרוא לביטול החלטתו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ להכיר בירושלים כבירת ישראל. את הבקשה לכנס את הדיון הגישו, בשם הפלסטינים, תימן וטורקיה בשם מדינות ערב וקבוצת המדינות המוסלמיות.

 

 

הפלסטינים יביאו להצבעה את הנוסח שהובא להצבעה במועצת הביטחון של האו"ם, שזכה לתמיכה של 14 מדינות אך נדחה בווטו אמריקני. עיקר ההצעה היה ביטול ההצהרה של טראמפ ואשרור כל ההחלטות שנוגעות למעמד ירושלים וקריאה למדינות להימנע מלהעביר את השגרירויות הזרות לירושלים.

 

מאחר שהפלסטינים נהנים מרוב אוטומטי בעצרת הכללית, יש להניח שהם יזכו לרוב משמעותי שיכול להגיע ל-140 מדינות מתוך 193 מדינות ואולי אפילו יותר. כדי למזער במקצת את ההשפלה המדינית, ישראל החליטה להיכנס לקרב בלימה.

חברי מועצת הביטחון, אמש (צילום: EPA) (צילום: EPA)
חברי מועצת הביטחון, אמש(צילום: EPA)
 

מנהל ארגונים בינלאומיים במשרד החוץ, ישראל טיקוצ'ינסקי, הפיץ מברק בהול לכל שגרירויות ישראל בעולם לקראת ההצבעה בעצרת ביום חמישי - ובו הנחה את הדיפלומטים הישראלים לפנות לדרגים הבכירים בבירות השונות כדי שיבקשו מנציגיהם באו"ם להיעדר מהדיון ומהצבעה, וממי שיגיע להצביע נגד וכן לא להתבטא בדיון.

 

במברק הדגיש משרד החוץ כי "אימוץ החלטת עצרת חד צדדית שכול תכלית קידומה הוא ניגוח של ארה"ב וייחודה לרעה באו"ם, עלול לפגוע במאמצי השלום האמריקניים וייתן זריקת עידוד לסרבנות הפלסטינית". עוד נכתב במברק כי מאז הכרזת טראמפ גורמים שונים באזור מקדמים הסתה לאלימות וליבוי יצרים - מאז הכרזת טראמפ נורו מרצועת עזה 23 רקטות. זאת בנוסף לתקריות אלימות רבות בשטח ללא כל גינוי מצד הקהילה הבינלאומית.

 

 

 

במברק נכתב עוד כי "החלטות המנסות להכחיש או להתעלם מהקשר ההיסטורי של העם היהודי ומדינת ישראל לירושלים אינן יכולות לתרום להסדר של חיים משותפים", וכי "כפי שהצהיר ראש הממשלה בנימין נתניהו, ישראל מחוייבת לסטטוס קוו במקומות הקדושים בירושלים ותמשיך להבטיח את חופש הפולחן".

 

גם שגרירת ארצות הברית באו"ם, ניקי היילי, יצאה נגד ביטול ההחלטה בחשבון הטוויטר שלה: "באו"ם אנחנו כל הזמן נדרשים לעשות עוד ולתת עוד. אז כשאנחנו מבצעים החלטה, בעקבות רצון העם האמריקני, בנוגע להיכן למקם את השגרירות שלנו, אנחנו לא מצפים מאלה שעזרנו להם לפגוע בנו. ביום חמישי תהיה הצבעה שתבקר את ההחלטה שלנו. ארה"ב מתכוונת לזכור שמות".

 

היילי לא הסתפקה בכך ושיגרה מכתב לכל המדינות המצביעות שבו איימה במפורש כי הנשיא טראמפ יעקוב אחרי ההצבעה, והורה לה לדווח על כל המדינות שיצביעו נגד ארה"ב. היא מציינת במכתב שארה"ב לא קראה למדינות להעביר השגרירויות שלהן לירושלים, אבל מבקשת שיכבדו את ההחלטה שלה. היא מציינת את הקשר ההיסטורי של ישראל לירושלים והעובדה שההחלטה ביום חמישי עלולה ללבות את האלימות.

 

שגריר ישראל באו"ם דני דנון אמר לקראת הדיון כי "הפלסטינים ממשיכים להוליך שולל את הקהילה הבינלאומית ולהסתתר מאחורי דיונים חסרי תוכן, במקום להתיישב סביב שולחן המשא ומתן. אף דיון, הצבעה או החלטה לא ישנו את האמת ההיסטורית שירושלים היא בירת העם היהודי ומדינת ישראל - כך היה וכך יהיה".


פורסם לראשונה 19/12/2017 23:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
העצרת הכללית של האו"ם
צילום: EPA
מומלצים