שתף קטע נבחר

עוד קרב פוליטי לקראת ההצבעה על חוק ההמלצות

ביום שני צפוי להגיע החוק שיאסור על המשטרה להגיש המלצות לאישור סופי בקריאה שנייה ושלישית בכנסת. האופוזיציה תכננה להגיש כמעט 1,300 הסתייגויות כדי לתקוע את החקיקה. בתגובה, ועדת הכנסת צפויה לאשר היום הפעלה חריגה של סעיף בתקנון הכנסת שיאפשר לקואליציה לתחום בזמן את משך ההצבעה

חוק ההמלצות חוזר לכנסת (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
חוק ההמלצות חוזר לכנסת(צילום: אלכס קולומויסקי)

חוק ההמלצות יעלה להצבעה ביום שני הבא להצבעה במליאת הכנסת בקריאה שנייה ושלישית וסדרי ההצבעה כבר מעוררים קרבות מאחורי הקלעים. היום (ד') צפויה ועדת הכנסת בראשות ח"כ יואב קיש (הליכוד) לאשר סעיף חריג בתקנון כדי למנוע מהאופוזיציה להוציא לפועל פיליבסטר.

 

הוועדה תאשר את סדרי הדיון המתוכננים לשבוע הבא ובשל כ-1,300 הסתייגויות של האופוזיציה המתפרסות על יממות ארוכות, הוחלט בקואליציה להפעיל את סעיף 98 לתקנון הכנסת המאפשר לקואליציה לתחום בזמן את משך ההצבעה ולא לאפשר פיליבסטר ללא מועד קבוע מראש.

 

באופוזיציה זעמו על ההחלטה להפעיל שוב את הסעיף החריג בתקנון ופנו במכתב ליו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, בבקשה להקצות שבוע דיונים מיוחד, שרק בסופו הצבעה על החוק. "בשם סיעות האופוזיציה ברצוננו להביא לידיעתך כי החלטנו למשוך את ההסתייגויות הבאות להצעת חוק סדר הדין הפלילי (תיקון מס' 81), התשע"ח- 2017 של ח"כ דוד אמסלם", נכתב במכתב.

 

 

"ברצוננו להדגיש כי אנו עושים זאת ללא הסכם מוקדם או משא ומתן עם סיעות הקואליציה, ומבלי שהדבר ישנה כמלוא הנימה את התנגדותנו החריפה לא רק לחוק עצמו, אלא גם לדרך הבהולה והדורסנית שבה קודם עד לקריאה השנייה והשלישית".

 

הם הוסיפו וכתבו: "אנו מאמינים כי גם דעתך שלך אינה נוחה מהתנהלות הקואליציה בעניין זה, וכן מכוונתו של יו"ר ועדת הכנסת לערוך את הדיון בקריאה השנייה והשלישית בסדרי דיון מיוחדים, תחת סעיף 98 לתקנון הכנסת. לאחר התייעצות עם היועץ המשפטי לכנסת, אנו מותירים על כנן הסתייגויות במספר המבטא את מורת רוחנו מן החוק, ומאפשר דיון פרלמנטרי ראוי לחוק כה שנוי במחלוקת. ההסתייגויות שנבחרו לדיון והצבעה הן המהותיות ביותר מבין 1,275 הסתייגויות שהגישו סיעות האופוזיציה בדיון בוועדת הפנים. אנו מאמינים שלדיון בהן יש משמעות רבה, כדי להביע את ההתנגדות המוחלטת של האופוזיציה לחוק עצמו ולדרך הטיפול בו בקריאה הראשונה ובוועדת הפנים".

 

בהמשך המכתב פירטו את ההסתייגויות שהדיון בהן כאמור יימשך כשבוע ובכך למעשה יתאפשר דיון ראוי במה שמכנה האופוזיציה אחת מהצעות החוק הנפיצות והרגישות ביותר שאישרה הכנסת.

 

החוק, המוקדם על ידי ח"כ דודי אמסלם מהליכוד, יאסור על המשטרה על המשטרה לציין בסיכום החקירה שמועבר לפרקליטות אם התגבשה תשתית ראייתית, למעט לבקשת היועץ המשפטי לממשלה. בכל מקרה, ייאסר על פרסום המסקנות. החוק עורר סערה רבה במערכת הפוליטית וראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע בתחילת החודש כי ביקש שהחוק לא יחול עליו, לאחר שספג ביקורת מהאופוזיציה וגם מגורמים בקואליציה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים