שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    רפורמת סימון המוצרים: תקוות לעתיד בריא יותר
    רפורמת סימון המוצרים נדחתה ותתחיל להיות מיושמת רק ב-2020. יוזמי ההצעה והפוליטיקאים מקווים שהציבור יצרוך פחות מזונות מזיקים ובתנובה מאוכזבים מההחלטה לסמן את הגבינה הצהובה שמזון שאינו בריא

    תגובות מכל קצוות הקשת על ההחלטה של משרד הבריאות לדחות את הרפורמה בסימון המזון. היום (יום ד') הודיע מנכ"ל המשרד משה בר סימן טוב שבעקבות "חוק איילת שקד" שקובע שכל שינוי על אריזה של מוצרים מחייב מתן התראה של שנתיים לתעשיית המזון – הרפורמה תתחיל רק בינואר 2020 ולא במארס 2018 כפי שתוכנן. בנוסף, לאחר מאבק עיקש הוחלט שגבינה צהובה לא תוחרג, ותקבל גם היא סימון אדום בגלל הכמויות הגדולות של הנתרן והשומן הרווי.

     

    "מדובר ברפורמה ענקית שנתקלה בלא מעט התנגדויות ולחצים מהארץ ומחו"ל וצלחנו מכשול עצום היום בכנסת", אמר בר סימן טוב, "אני מודה לכל חברי הכנסת שתמכו במהלך שלנו, בראש ובראשונה לח"כ הרב יעקב ליצמן שיזם את הרפורמה כשר בריאות והוביל אותה כמעט עד קו הגמר בנחישות ומנהיגות ולח״כ אלי אללוף יושב ראש הוועדה שהוביל את הדיונים המורכבים במהירות וביעילות״.

     

    בר סימן טוב הוסיף: "אנחנו פועלים על פי החוק ובסופו של דבר תהליך סימון המזון התקצר והמועד הסופי נקבע מוקדם מהתכנון המקורי, כי המטרה שלנו היא לא שיהיו הרבה סימונים אדומים, אלא שהיצרנים ישנו את הרכב המוצר".

     

    גבינה צהובה. תסומן בסימון אדום ( ) ( )
    גבינה צהובה. תסומן בסימון אדום

     

    "הסימון יבטיח להורים ולילדים תזונה בריאה יותר"

    ח"כ יעל כהן פארן (המחנה הציוני) מברכת על החלטת ועדת הבריאות: "זה היה מאבק עיקש אבל סימון הגבינות הצהובות הוא בעיקר ניצחון להורים ולילדים שהבטיח להם תזונה בריאה יותר.

     

    היא הוסיפה: "סימון מוצרי המזון ובתוכם הגבינות הצהובות הוא צעד נוסף לטובת מהפכה בריאותית שתטיב עם כל אזרחי המדינה ובעיקר עם דור העתיד. רק חבל שמשרד הבריאות התקפל וקבע שכל מי שמבקש לדאוג לבריאותו יאלץ להמתין עוד שנתיים כדי לדעת בדיוק מהם המזונות הבריאים אותם הוא מכניס לגופו".

     

    ח״כ מירב בן ארי (כולנו) אמרה: "רפורמת סימון המוצרים היא רפורמה נכונה וחשובה, אני מקווה מאוד כי בעקבות האישור, הציבור אכן יקנה מוצרים בריאים יותר. התעשייה הישראלית כבר עושה צעדים חשובים וראויים בהורדת סוכר, נתרן ומלח ממוצרים הקיימים היום. חשוב לקדם את הרפורמה בלי להשמיץ את התעשייה הישראלית, אבל הכי חשוב שהציבור ידע לשמור על אורח חיים בריא המשלב תזונה נכונה".

     

    ד"ר ורד קאופמן שריקי מרצה באוניברסיטת אריאל וחברה בוועדת ההסדרה במשרד הבריאות בנושא סימון אריזות מוצרים הגיבה: "זהו יום היסטורי מבחינת חברי ועדת ההסדרה במשרד הבריאות, ועדה שהוקמה במינוי שר הבריאות וכוללת מומחים בתחום, ההחלטות שהתקבלו מאשרות את סימון המזון המזיק. ישראל תהיה המדינה השנייה בעולם אחרי צ'ילה בסימון מוצרים עבור הציבור".

     

    בתנובה דווקא מאוכזים מההחלטה: "תנובה מכבדת את החלטת הוועדה. הגבינה הצהובה היא מקור חיוני לסידן בתזונת האוכלוסייה בכלל ובילדים בפרט כאשר לפי נתוני משרד הבריאות, כ-80% מילדי ישראל אינם צורכים סידן בכמות מספקת. פרוסת גבינה צהובה מספקת חמישית מהתצרוכת היומית של סידן לילד. לאור התרומה המשמעותית של הגבינה הצהובה לתזונת ילדים, בדגש על סידן כאמור, ולאור העובדה שהאלטרנטיבות לצריכת סידן על-ידי ילדים מעטות, תנובה ביקשה להחריג את הגבינה הצהובה. התוצאה של החלטת משרד הבריאות תראה כנראה בעוד כמה שנים".

     

    ד"ר חגי לוין, מזכיר איגוד רופאי בריאות הציבור, הוסיף: "אישור התקנות מהווה התקדמות אך הצלחת תעשיית המזון והלוביסטים מטעמה לדחות הסימון בשנתיים, ליישם בשלבים ולקבל פטורים שונים היא לרעת בריאות הציבור ומותירה טעם חמוץ-מתוק. על מנת להגן על בריאות הציבור בישראל, נמשיך להיאבק על תיקון החורים בתקנות ועל צעדים נוספים כדוגמת איסור פרסום ושיווק מזונות מזיקים והנגשת מזון בריא".

     

    צפו בדיון:

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:


     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    שלום דוקטור
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים