שתף קטע נבחר

"זו אנטישמיות טהורה": בעקבות הביטול - לורד סופגת ביקורת ברשת

הזמרת הניו-זילנדית בת ה-21 ביטלה את הופעתה בארץ מטעמים פוליטיים, והתגובות בעולם לא איחרו לבוא: "אנשי ה-BDS תמרנו אותך", כתב אחד הגולשים, "הישראלים רגילים לאפליה שנובעת מחוסר הבנה", ציינה גולשת אחרת. בכירים בקהילת "יוצרים למען השלום" גינו: "אסור לאומנים לתת לדעות פוליטיות של מיעוט קטן ורועש לנהל אותם"

"פחדנית, אנשי ה-BDS תמרנו אותך", "ברור שלא אכפת לך מהמעריצים או מהמוזיקה אלא רק מהתדמית שלך, תתביישי לך", "את צריכה שתהיה לך אמירה משלך ולא שאחרים יאמרו לך מה לעשות", "למה לעצור בישראל? פשוט תחרימי את כל העולם" - פחות מיממה לאחר שביטלה את הופעתה בארץ סופגת הזמרת לורד מטח ביקורות ברשת.

 

 

גולשים רבים הביעו תרעומת על החלטת הזמרת בת ה-21 לבטל את הופעתה בישראל, שתוכננה להתקיים ביוני בתל אביב. גולש בשם פיני קרא אותה לסדר: "גברתי הצעירה, החכימי. האנשים שביקשו ממך לבטל את ההופעה משתמשים באותה רטוריקה כמו האנשים שבתמונה", כתב בעמוד הפייסבוק שלה וצירף תמונה של גרמנים מפגינים נגד יהודים עם עליית הנאצים לשלטון בשנות ה-30 של המאה הקודמת. "למרבה הצער, יהודים ישראלים רגילים לסוג כזה של אפליה, שנובעת מחוסר הבנה", כתבה לה הגולשת סטפני.

 

גולש אחר הכריז: "את מחרימה את ישראל - אני מחרים אותך". "אני מאוד מאוכזב", כתב גולש נוסף, "זו 100% אנטישמיות טהורה. העם היהודי סבל כל כך הרבה לאורך ההיסטוריה, ואת מעודדת את שונאי היהודים". הייתה גם מי שהתנחמה בכך ש"אנדרה ריו מגיע לישראל - יותר טוב ממך". חלק מהמגיבים כלל לא לא הכירו את לורד ותהו מיהי הזמרת שמעוררת את המהומה.

 

קהילת "יוצרים למען השלום", שבעבר הפיצה עצומה נגד ביטולי הופעות בישראל, שעליה חתמו יותר מ-30 אלף אנשים, גינתה אף היא את החלטתה של לורד: "אנחנו מאוכזבים מאוד שלורד ביטלה את הופעתה בתל אביב אחרי שנכנעה ללחץ מצד התנועה הרדיקלית שמחרימה את ישראל. אסור לאומנים לתת לדעות פוליטיות של מיעוט קטן ורועש לנהל אותם". עוד אמרו בארגון כי מדובר ב"תנועה פוליטית שיותר משהיא דואגת לשמירה על זכויות אדם - היא פועלת להכחדת מדינת ישראל כמדינתו של העם היהודי".

 

ואולם לא מעט תגובות דווקא הביעו תמיכה בזמרת: "יש להגן על חייהם וזכויותיהם של הפלסטינים", כתבה הגולשת ורה, וגולשת בשם שרה הוסיפה: "כמישהי שעבדה בשתי הערים - ירושלים ושכם - אני יכולה לומר לך שהחלטת את ההחלטה הנכונה". גולש נוסף כתב: "אסור שכוכבים בינלאומיים יופיעו בישראל ויעזרו לה להעמיד פנים שאפרטהייד הוא בסדר".

 

המוזיקאית החליטה על הביטול לאחר שבימים האחרונים ספגה ביקורת גדולה בטוויטר. בעקבות הפניות הרבות ממעריצים שדרשו שלא תופיע בישראל היא אמרה שהיא מתייעצת עם גורמים שונים על אודות המצב הפוליטי באזור ושהיא "שוקלת את כל האפשרויות".

 

בציוץ שפרסמה בחשבון הטוויטר שלה כתבה: "קיבלתי מספר בלתי נתפס של הודעות ומכתבים, היו לי שיחות רבות עם אנשים בעלי תפיסות עולם שונות, ואני חושבת שההחלטה הנכונה כרגע היא לבטל את ההופעה. התגאיתי בעצמי על שאני אזרחית צעירה המעורה במה שקורה, קראתי הרבה ונחשפתי להרבה דעות לפני שהחלטתי לקבוע את ההופעה בתל אביב - אבל אני לא מאוד גאה להודות שקיבלתי החלטה שגויה הפעם. תל אביב, זה היה החלום שלי לבקר בחלק הזה בעולם במשך שנים רבות, ואני מצטערת בכנות על שחזרתי בי מהתחייבותי לבוא ולנגן לפניכם. אני מקווה שיום אחד כולנו נרקוד יחד".

 

 

 

החלטתה של לורד הגיעה בעקבות מכתב פתוח שקיבלה משתי נשים ניו-זילנדיות, נדיה אבו שאנב וג'סטין סכס, ובו ניסו להניא אותה מההחלטה לבקר בארץ ולהופיע בתל אביב. "לורד היקרה, אחת מאיתנו יהודייה והשנייה פלסטינית", כתבו השתיים. "כיום מיליוני אנשים מתנגדים למדיניות הישראלית בשטחים הכבושים, שכוללת טיהור אתני, הפרת זכויות אדם ואפרטהייד. אנחנו מאמינות שחרם כלכלי-אינטלקטואלי ואומנותי כחלק ממאבק זה הוא כלי אפקטיבי למחות נגד פשעים אלה".

 

"הייתי נאיבי לחשוב שאומנית בגילה תכיל את הלחץ שכרוך בהגעה לארץ ואני לוקח אחריות מלאה ומבקש את סליחת המעריצות, המעריצים ושאר המפנטזים", כתב בפוסט בפייסבוק המפיק ערן אריאלי, שאחראי על הבאתה של לורד לארץ. הוא גם ניצל את ההזדמנות כדי להתנצל לפניה: "לא מגיע לה כל השיט שהיא עברה בשבוע האחרון. הדבר האחרון שהיא צריכה בקמפיין קאמבק כה משמעותי זה את צבא הגלובליסטים-אנטישמים על הראש שלה. אין לי טענות כלפיה. ההערכה שלי אליה לא נפגעה במילימטר".

 

"גברת צעירה, החכימי". הרשת מבקרת את לורד (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
"גברת צעירה, החכימי". הרשת מבקרת את לורד(צילום: Gettyimages)

לורד, ששמה האמיתי הוא אליה מריה לאני מאליך אוקונר, פרצה לתודעה ב-2013 כשהייתה בת 17 בלבד עם סינגל הבכורה שלה "Royals". השיר היה ללהיט ענק, זיכה אותה בשני פרסי גראמי וגם בפרסי MTV ובריטס והפך אותה לזמרת הצעירה ביותר ב-30 השנים האחרונות ששירהּ הגיע למקום הראשון במצעד הבילבורד האמריקני.

 

אלבומה הראשון, "Pure Heroine", זכה להערכת המבקרים, והוא כולל גם שירים כמו "Team" ,"Ribs" ,"Glory and Gore" ואחרים. אלבומה השני יצא ביוני האחרון, ובו שירים בולטים כמו "Green Light", "Perfect Places" ועוד. כמו כן היא ביצעה את שיר הנושא לסרט "משחקי הרעב: עורבני חקיין", והיא נמנית עם מועמדי טקס הגראמי הקרוב, שייערך ב-28 בינואר.

 

לורד מצטרפת לרשימה ארוכה של אומנים שהיו נתונים לביקורת וניסיונות שכנוע לבטל את הופעתם בישראל. הבולטים שבהם היו כמובן חברי להקת רדיוהד, שבקיץ שעבר ניהלו חלופת מסרים פומבית עם רוג'ר ווטרס ואנשי תנועת ה-BDS, ובסופה הופיעו בישראל בחודש יולי, על במת פארק הירקון בתל אביב. עם האומנים שבחרו בעבר להחרים את ישראל נמנים אלביס קוסטלו ואיש להקת סוניק יות׳ ת׳רסטון מור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Gettyimages
סופגת ביקורות. לורד
צילום: Gettyimages
לאתר ההטבות
מומלצים