שתף קטע נבחר

מה אוכלים בשוק הפשפשים?

מסעדה אסייתית, חמארה גרוזינית עם הרבה שיק, בית קפה שבתחילת דרכו היה בכלל מספרה וגם מלבי ב-10 שקלים ודוכן מיצים תאילנדי ואקזוטי במיוחד: יצאנו לבדוק מה אפשר לאכול בשוק הפשפשים ביפו

לקרניבורים. "פונדק דה לוקס" (צילום: אנטולי מיכאלו ) (צילום: אנטולי מיכאלו )
לקרניבורים. "פונדק דה לוקס"(צילום: אנטולי מיכאלו )
 

שוק הפשפשים הוא אחד האזורים המרתקים בארץ: הוא מתעורר בשעות הבוקר המוקדמות, אז אפשר לאכול שם מגוון אינסופי של ארוחות בוקר מכל העולם; בצהריים הוא שוקק חיים, ופועלים בו מעצבי בגדים ותכשיטים ובעלי חנויות וינטאג׳; ובערב הוא משנה פאזה, והופך לאזור הבילוי המועדף על התיירים שמחפשים תל אביב האחרת, ולתל-אביביים שמחפשים את הפשטות (היחסית) של יפו. בקיצור, מה שהיה פעם מעוז האספנים - הפך למעוז הבליינים וחובבי הקולינריה.

 

עוד כתבות שיכולות לעניין אותך:

יש באזור הזה אוכל מרוקאי וטריפוליטאי, גרוזיני, בולגרי ויווני. יש בו בשר ודגים וגם לא מעט אוכל טבעוני. בנוסף, פועלים באזור הזה זה לצד זה בתי קפה וברים, מאפיות ודוכני אוכל רחוב שמגישים חצ'פורי גיאורגי, בורקס וחומוס. יש כאן גם דוכן מלבי ומסעדת ברביקיו אמריקאי, טרטוריה איטלקית קטנה, מסעדה אסייתית שיקית, כמה ברים מומלצים ומבוקשים עם הופעות חיות ושתי גלידריות.

 

ההתעוררות לחיים של השוק היווני שנושק לשוק הפשפשים, הוסיף לאזור כמה מקומות מעניינים בעלי ווייב ייחודי ותפריט מקורי לא פחות. יצאנו לבדוק מה יש לאכול בשוק הפשפשים ביפו.

 

 

אסיה

מסעדת "אסיה", שנפתחה לפני כשנה בלב שוק הפשפשים, מגישה מטבח אסייתי מדרום מזרח היבשת, והאוכל שמוגש בה מציג את הטעמים של חבל יונאן שבסין, של המטבח הווייטנאמי ושל המטבח התאילנדי.

 

המסעדה הזו היא הגשמת חלומם של שותפי בר ה"שאפה" הסמוך, אליהם הצטרפו השפים לילך רווה ועמרי זקהיים. המקום מחולק למספר אזורים: חלל מרכזי, שהוסב מבית מלאכה ישן וכולל שתי קומות, מספר שולחנות על המדרחוב וחלל שנמצא בחלקו השני של המדרחוב, ממש מול המסעדה, עם מטבח פתוח ובר.

אוסף של מאכלים מהמזרח. מסעדת "אסיה" (צילום: אהוד קב) (צילום: אהוד קב)
אוסף של מאכלים מהמזרח. מסעדת "אסיה"(צילום: אהוד קב)

לאחרונה הושקו במקום גם שני תפריטים מעניינים - הראשון הוא תפריט ערב מוקדם בשם Pacific Time שכולל ארוחה בתמחור נוח וקבוע מראש, וקוקטיילים במחירים משמחים. מהארוחה הזו תיהנו במידה ותגיעו למקום בימים ראשון עד חמישי בין השעות 20:30-19:00, ובמסגרתה תטעמו מספר מנות ביניהן מרק זוגי, מנת פתיחה ומנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית ותוספת לבחירה. אלו יוגשו לצד אורז, צלחת ירוקים טריים וצנוניות מוחמצות ויחד עם קנקן תה, צ'ייסר סאקה ניגורי וקוקטיילים בתוספת תשלום של 22 שקלים. את הארוחה החדשה אפשר להזמין בשתי דרגות מחיר: 120 או 148 שקלים.  

 

 (צילום: אהוד קב) (צילום: אהוד קב)
(צילום: אהוד קב)

בימים ראשון עד חמישי בין השעות 16:00-12:00, פועל ב"אסיה" דוכן צהריים של אוכל רחוב אסייתי, בו מגישים את הסנדוויץ' האסייתי באן מי (banh mi) במגוון וריאציות: באן מי דג מטוגן בבלילה עם פטה כבד עוף (39 שקלים); באן מי פורקטה (בטן חזיר) עם האם, פטה כבד עוף, קולורבי וגזר מוחמצים (42 שקלים); באן מי טופו (34 שקלים) ובאן מי פרגית עם קולורבי וגזר מוחמצים, נענע, כוסברה וצ'ילי (40 שקלים).

 (צילום: אהוד קב) (צילום: אהוד קב)
(צילום: אהוד קב)
  

רבי נחמן 3 שוק הפשפשים (צמוד ל"שאפה בר") יפו, 050-5427775, לא כשר

 

 (  )
 

מלון מרקט האוס

במלון הבוטיק עתיר הפרסים "מרקט האוס", מציעים ארוחות בוקר ייחודיות לקהל הרחב, המבוססות על מאכלים שמקורם בתרבויות השונות המייצגות את יפו. הארוחה הזו כוללת בופה מפנק במיוחד שמציע לחמים ומאפי בוקר פריכים, גבינות, ירקות טריים וסלטים, מגש סביח, פינת בריאות, מבחר מתוקים ועוד.

ארוחות בוקר יפואיות. "מרקט האוס" (צילום: מאיר כהן) (צילום: מאיר כהן)
ארוחות בוקר יפואיות. "מרקט האוס"(צילום: מאיר כהן)
 

לכל אלו מצטרפת מנה אישית לבחירה כמו שקשוקה ירוקה או אדומה, ואפילו מסבחה יפואית. מחיר הארוחה הוא 88 שקלים, הכוללים גם שתייה חמה ומיצים סחוטים במילוי חוזר ללא הגבלה.

 

בית אשל 5 יפו, 03-7974000, ראשון-שישי 12:00-06:30, כשר

 

ניסו

בית קפה-מעדנייה בסגנון צרפתי, השוכן בסטודיו למשחק "ניסן נתיב". מגישים כאן ארוחות בוקר (63-56 שקלים), מגוון ענק של כריכים (54-36 שקלים) וגם מנות "רציניות יותר" כמו תבשיל ירקות בחלב קוקוס וקארי ירוק (52 שקלים), קיש כרישה, עגבניות ורוקפור (46 שקלים) ומנת קורנביף המוגשת עם סלט תפוחי אדמה, חמוצים ולחם הבית (48 שקלים). בנוסף, מציעים כאן טעימות דליקטסן לזוג (78 שקלים).

בסגנון צרפתי. "ניסו" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
בסגנון צרפתי. "ניסו"(צילום: לין לוי)
 

מכיוון שהמקום מתפקד גם על תקן מעדנייה, אפשר להתאבזר כאן במיני "גודיס" שישדרגו את המקרר הביתי שלכם.

 

נועם 5 יפו, 03-6548823‏, ראשון 24:00-13:00, שני-חמישי, שבת 24:00-09:00, שישי 17:00-09:00, לא כשר

 

שאפה בר

בית הקפה הזה התחיל בתור מספרה קטנה ושוקקת חיים, כשאזור שוק הפשפשים לא היה מעוז מתויר ומפותח כפי שהוא היום. בשלב מסויים, בעלות המספרה פתחו גם בר קטן בהמשך הסמטה, שיהיה לחברים איפה לשבת. כיום, זהו אחד המקומות היותר פופולריים שמזוהים עם אזור שוק הפשפשים, המתפרש על חצי סמטה ומשני צדי הרחוב.

 

בימי ראשון, החל מהשעה 18:00 בערב, מוגש במקום תפריט ספיישלים טבעוניים, ובשבתות יש משחקים והפעלות לילדים. המקום גם מארח הופעות חיות ושפים אורחים שמכינים דברים מיוחדים במטבח. התפריט מציע מגוון וריאציות טבעוניות כמו סינייה אנונימוס (52 שקלים) את המנה ההודית הטבעונית (55 שקלים), וגם מנות כמו קלמרי על הפלאנצ'ה עם שומר בר, עגבניות וצלפים (55 שקלים).

 

רבי נחמן 3 יפו, 050-2141444‏, ראשון-שבת 02:00-09:00, לא כשר

 

מסעדת פועה ומעדניית שפרה

בית קפה שנפתח ב-1999 עם עיצוב של "סבתא שיק", הרבה לפני שהווינטג' תפס כאן תאוצה. בנוסף, הוא משתתף בפרויקט החברתי "סיפור חוזר", שמטרתו לייצר תעסוקה שיקומית לאנשים עם קשיים תעסוקתיים וליצור הזדמנות לשימוש חוזר בספרים.

לא להיפסטרים בלבד. "פועה" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
לא להיפסטרים בלבד. "פועה"(צילום: לין לוי)
 

התפריט כולל ארוחות בוקר מגוונות, ביניהן בוקר טורקי עם מאפה גבינה ופילו (52 שקלים), כריכים (56-42 שקלים), סלט שורשים ואטריות שעועית (46 שקלים), מרק יומי (44 שקלים) ומבחר מנות עיקריות כמו נתחי עוף בקארי (58 שקלים) ותבשיל מש עם תרד בטחינה גולמית (46 שקלים). מדי פעם מבשל במקום שף אורח, ובחודשי הקיץ מתקיימות כאן הופעות חיות.

 

מול בית הקפה, נפתחה ממש לא מזמן מעדניית "שפרה" (מבית "פועה")  ובה נמכרות גבינות צאן של שמוליק מחוות אלה (13 שקלים ל-100 גרם), גבינת תום של מחלבת יעקב'ס (13.5 שקלים ל- 100 גרם), שמן זית שמייצר אח של פועה מזני ברנע וקורטינה (38 שקלים לליטר), הדבש של "כליל, (99 שקלים לק"ג), התזקיקים של "יוליוס" (170 שקלים לבקבוק גראפה), ויינות בוטיק ישראליים. בנוסף תמצאו על המדפים שם רטבי ארטישוק, הריסה או טפנד (14-10 שקלים לצנצנת), עוגיות, מאפים ואפילו פרחים.

 

פועה, רבי יוחנן 8 יפו, 03-6823821‏, ראשון-רביעי 24:00-09:00, חמישי 24:30-09:00, שישי 01:00-09:00, שבת 24:30-10:00, לא כשר

שפרה, מרגוזה 8, שוק הפשפשים יפו, 03-6967880‏, ראשון-רביעי 20:00-10:00, חמישי 22:00- 10:00, שישי 17:00-09:00, שבת 17:00-10:00

 

שקד אקספרס

אחיו הצעיר (והבועט) של בית הקפה השכונתי "שקד", שקיים כבר חצי יובל ברמת חן. בבית הקפה הזה יש וייב צעיר ומהיר, עיצוב פשוט ולא יומרני ושפע של מאפים וכריכים מגרים במיוחד. יש במקום גם שולחנות ישיבה, והוא ממוקם במקום הכי נכון שאשפר כדי לשאוף בו את אווירת השוק תוך כדי אכילה. התפריט מציע תבשילים חמים, מרקים, מנות דגים ואנטיפסטי ויש גם ארוחת צהריים בקופסה לממהרים.

 

יהודה מרגוזה 8 יפו, 03-5465858 ראשון-חמישי 24:00-07:00, שישי 15:00-07:00, מוצ״ש-24:00, כשר

 (  )

אלבי

בר-מסעדה בסגנון יווני עם אווירה קלילה שנפתחה ב-2013. מציעים כאן את מנות הדגל של המטבח היווני - הגירוס (69 שקלים) והסופלאקי (73 שקלים), ומעל עשרה סוגים שונים של אוזו ושבעה סוגים של ערק.

מנות הדגל של המטבח היווני. "אלבי" (צילום: יח"צ) (צילום: יח
מנות הדגל של המטבח היווני. "אלבי"(צילום: יח"צ)

החוויה היוונית האותנטית שתחוו כאן תלווה במגוון מזטים (35-26 שקלים), מנות צמחוניות כמו לביבות פרסה על יוגורט (44 שקלים), מנות מהים כמו ברבוניות מטוגנות (66 שקלים) ומנות בשר כמו מוסקה (66 שקלים). בימי רביעי, בין השעות 21:00-18:00, יש במקום דיל של 30% הנחה על כל התפריט.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
  

עולי ציון 6 יפו, 077-4417072‏, שני-חמישי 01:00-18:00, שישי 19:00-10:00, שבת 01:00- 13:00, לא כשר

 

הטברנה של אלירן

הטברנה הוותיקה הזו ממוקמת במרכזו של מתחם שוק הפשפשים. היא פשוטה וללא עיצוב מיוחד, ואינה ממותגת בסיסמאות ובסלוגנים.

 

בימי שלישי יש במקום הופעה של זמר יווני עם שירים נוסטלגיים (בין 23:00-20:30) והתפריט מציע ארוחת בוקר ישראלית (44 שקלים), שקשוקה (36 שקלים), ממרחים שכיף לנגב בהם פיתה (25 שקלים), סלטים (48-22 שקלים), פלטת גבינות (80 שקלים), מנות מטוגנות מהאייטיז כמו סיגרים, למשל (28 שקלים) וגם דגים מלוחים ונשנושי בר כמו פול מצרי (12 שקלים).

 

רבי פנחס 13 יפו, 03-6838611, ראשון-חמישי 24:00-10:00, שישי 17:00-09:30, לא כשר

 

 

 (  )
 

מילק

פטיסרי מקסים בסגנון פריזאי של הקונדיטורית עדי קיהן, שלמדה בבית ספר גבוה לקונדיטוריה בפריז. בוויטרינה תמצאו מאפים מלוחים ומתוקים, עוגות שמרים, עוגיות ופחזניות, טארטלטים ומרמלדות ועל המדפים - ריבות ביתיות. הכול כאן מיוצר במקום בעבודת יד ותוך מחשבה רבה על כל שכבת בצק שמיוצרת כאן.

מחשבה על כל שכבת בצק ועל כל עוגייה. "מילק" (צילום: אבי חי) (צילום: אבי חי)
מחשבה על כל שכבת בצק ועל כל עוגייה. "מילק"(צילום: אבי חי)
 

בית אשל 5 יפו, 052-3444190, ראשון-שישי 18:30-07:00, כשר

 

 

איטלקייה בפשפשים

מסעדה איטלקית שפונה בעיקר למשפחות - אך לא רק - ומציעה להן דיל מיוחד בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 20:00-12:00, במסגרתו הן יקבלו מנת ילדים חינם בהזמנת המנה העיקרית.

מתאימה למשפחות, אבל לא רק. "איטלקייה בפשפשים" (צילום: שונית וייס)
מתאימה למשפחות, אבל לא רק. "איטלקייה בפשפשים"(צילום: שונית וייס)

מבחר מנות הילדים כולל פסטה ברוטב אדום (פומודורו), ברוטב לבן (שמנת) או ברוטב ורוד (רוזה) וגם פיצה מרגריטה (בתוספת 6 שקלים). עבור הילדים שמבינים עניין, תוכלו לשדרג לניוקי או רביולי (בתוספת 8 שקלים). וגם בלי קשר לילדים תוכלו ליהנות כאן ממבחר ממנות איטלקיות כמו לזניה (72 שקלים), ריזוטו שרימפס (82 שקלים), לינגוויני ראגו בקר (64 שקלים) ומבחר פיצות (68-52שקלים).

 (צילום: תמיר מוש) (צילום: תמיר מוש)
(צילום: תמיר מוש)
  

עולי ציון 16 יפו, 03-6829678, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

 ( )
 

כפיטולינה

גלידרייה ותיקה שפועלת מזה שש שנים באזור, ומציעה 32 טעמים קלאסיים של גלידה, ביניהם פיסטוק (יש הטוענים שהפיסטוק כאן הוא אחד הטעימים בעיר) וגם גלידת זביונה מעולה. מחיר כדור אחד הוא 16 שקלים, מחיר לקילו קלידה לקחת הביתה הוא 84 שקלים.

 

עולי ציון 9 יפו, 03-6036275, ראשון-חמישי 24:00-09:00, שישי-שבת 01:00-09:00, לא כשר

 

לה גופרה

באזור שוק הפשפשים אין כמעט מקום לרשתות למיניהן, ולכן רשת הגלידריות "לה גופרה", שמונה 20 סניפים בפריסה ארצית, היא יוצאת דופן בעניין הזה.

 

מלבד הגלידה, המקום מציע גם את אחד הספוטים היותר מעניינים לשבת ולתצפת בהם על המתרחש בשוק, והשולחנות הקטנים שמסודרים יפה על המדרכה - מביאים לאזור המסחר המחוספס שיק פריזאי. כדור גלידה במקום עולה 16 שקלים, וליטר גלידה לקחת הביתה עולה 65 שקלים.

 

עולי ציון 8 יפו, 052-6082244‏, ראשון-חמישי 23:00-10:00, שישי 16:00-09:00, מוצ״ש-23:00, כשר

 

 (  )
 

טשטשווילי

בחצ'אפוריה הזו מבית "טש וטשה", המסעדה הגיארוגית השכנה, מכינים מאפה חצ'אפורי בכמה גרסאות: הגרסה הקלאסית עם הגבינה הגיאורגית (21 שקלים), הגרסה הטבעונית עם כרישה ותרד (21 שקלים) והגרסה המקורית עם בצל מקורמל או עם פטריות ושום (27 שקלים).

חאצ'פורי במגוון גרסאות. טשטשווילי (צילום: מקס מורון) (צילום: מקס מורון)
חאצ'פורי במגוון גרסאות. טשטשווילי(צילום: מקס מורון)

בנוסף, יש במקום כמה וריאציות של חצ'פורי שלא תפגשו במקומות אחרים, בינהן חצ'אפורי סירה עם ביצה עלומה (29 שקלים). בנוסף למאפים, הדוכן מציע גם סלט גרוזיני גס (24 שקלים), לוביו עם לחם חם (18 שקלים) וקינוח גיאורגי בשם צ'ורצ'חלה - שעשוי מאגוזי מלך ומיץ ענבים (20-12שקלים).

 (צילום: מקס מורון) (צילום: מקס מורון)
(צילום: מקס מורון)
  

עולי ציון 15 יפו, 03-6588918, ראשון-רביעי 23:00-09:00, חמישי 24:00-09:00, שישי 16:00- 09:00, כשר

 

בורקס השעון

במרכז השוק נמצא מקום קטן בו מוכרים בורקסים ענקיים המוגשים לצד ביצה קשה, חמוצים וחריף ומגיעים עם כמה סוגים של מילויים: גבינה, גבינה ותרד ותפוח אדמה. מלבד הבורקס יש במקום גם ג'חנון וטוסט מבייגלה ענק. מחיר לבורקס בלי גבינה - 19 שקלים (בתוספת ביצה - 21 שקלים).

נשנוש לדרך. "בורקס השעון" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
נשנוש לדרך. "בורקס השעון"(צילום: לין לוי)
 

יהודה מרגוזה 4 יפו, 03-7788332‏, ראשון-חמישי 01:00-07:00, שישי 16:00-07:00, מוצ״ש- 1:00, כשר

 

מזנון דני

החומוסייה הזו מגישה חומוס שלא נופל רחוק מהחומוס של אבו מרוואן וגם לא מזה שמגיש אבו חסן. המקום מלא עד אפס מקום, וזה מעיד רק על דבר אחד - שכאן יודעים להכין חומוס טוב. הסוד של המקום טמון בכך שדני, הבעלים של המקום וגם זה שמכין כאן את החומוס מדי בוקר, עבד במשך כמה עשורים אצל אבו חסן ולמד שם את רזי הכנת החומוס.

חומוס ברמה אחרת. "מזנון דני" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
חומוס ברמה אחרת. "מזנון דני"(צילום: לין לוי)
 

את החומוס אפשר להזמין במקום במנה שלמה (20 שקלים) או בחצי מנה (14 שקלים), והמחיר הוא אחיד לכל סוגי החומוס (עם טחינה, עם פול, גרגירים, מסבחה ומשולוש).

 

עולי ציון 8 יפו, 052-3276228, ראשון-חמישי 15:30-08:00, כשר

 

תאילנד ביץ'

דוכן מיצים ייחודי שבו משתמשים בפירות אקזוטיים וטריים שמגיעים לכאן מדי יום מהשוק הסיטונאי ביניהם פאפאיה, פג'ויה, דוריאן ולונגן  - שהוא הליצ'י של תאילנד. מבחר המשקאות כולל ״משקאות טרופיים מסביב לעולם״ (20, 24 או 27 שקלים), משקאות סופר פוד (30 או 50 שקלים), שוטים של בריאות (16 שקלים) ומגוון משקאות לאסי.

תאילנד פינת יפו. "תאילנד ביץ'" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
תאילנד פינת יפו. "תאילנד ביץ'"(צילום: לין לוי)

יש כאן גם שייקים טבעוניים על בסיס מי קוקוס ומנות ספיישל תאילנדיות כמו טפיוקה עם פירות אקזוטיים וחלב קוקוס טרי (25 שקלים), מג׳יק מלבי טבעוני מחלב קוקוס ופירות יער (25 שקלים) וסלט פירות המורכב מפירות תאילנדיים שמוגשים מעל קרח כתוש (25 שקלים). בנוסף, יש במקום גלידת קוקוס תאילנדית המוגשת בתוך קוקוס וגלידת אננס המוגשת בתוך אננס.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

רבי פנחס 11 יפו, 053-2322929‏, ראשון-חמישי 20:00-08:00, שישי-שבת 23:00-08:00, לא כשר

 

המלביה

בדוכן המלבי ההיפסטרי שפועל באזור שבו הרוכלים פורסים את מרכולתם הישר על המדרכה, מציעים מלבי טבעוני או רגיל, לשבת או לקחת. למלבי מוסיפים תוספות כמו קוקוס, בוטנים, בוטנים מסוכרים ו"קרמבל עוגיות של אמא של עידו". כל סוגי המלבי עולים כאן 10 שקלים בלבד. מלבד המלבי יש כאן גם בירה, קפה, ״דרינקים״ אלכוהוליים ב-20 שקלים וגזוז.

10 שקלים ויש לכם מלבי עם איזו תוספת שאתם רוצים. "המלביה" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
10 שקלים ויש לכם מלבי עם איזו תוספת שאתם רוצים. "המלביה"(צילום: לין לוי)
 

עמיעד 11 יפו, 03-5339343, ראשון-שבת 02:00-10:00, לא כשר

 

 (  )

פונדק דה לוקס

זוהי לא סתם מסעדת בשר, אלא גריל האוס המתמחה בבשרים מעושנים בסגנון ברביקיו אמריקאי. בשרים כמו ספייריבס, אונטריב, אנטרקוט ונקניקיות בוטיק, עוברים כאן תהליך עישון איטי בשיטת Low & Slow, אך לא לפני שכל נתח עובר מספר שלבים של השריה, תיבול ועישון במעשנת. כשהבשרים מוכנים, הם מוגשים לצד רטבים תוצרת בית על מגשי מתכת או בתוך כריכים.

בסגנון ברבקיו אמריקאי. "פונדק דה לוקס" (צילום: אמיבן יוסטר)
בסגנון ברבקיו אמריקאי. "פונדק דה לוקס"(צילום: אמיבן יוסטר)
 

מבחר התוספות שמתלוות לבשר כולל מאק אנד צ'יז או סלט קולסלאו קלאסי. מלבד הבשר כדאי לטעום כאן את לחם תירס המפורסם או ללכת על קומבינציות בשרים ליחידים, לזוגות או לשלישיות, המאפשרות לטעום קצת מהכול ומחירן נע בין 192-149 שקלים. הבשר מתומחר במקום לפי משקל ומחירו נע בין 39-26 שקלים ל-100 גרם.

 

עולי ציון 7 יפו, 03-5233186, ראשון 24:00-18:00, שני-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

אורבנו

בר-מסעדה בניחוח יפואי המתמחה בהכנת המבורגרים, מארח הופעות אקוסטיות ושוכן בבניין אבן פינתי מרשים ביותר. בתפריט תמצאו מנות ראשונות כמו קלמרי ממולא בשרימפס וראשי קלמרי (61 שקלים) וקציצות פראסה (42 שקלים), כמה סוגים של סלטים ופסטות ועיקריות כמו פיש & צ׳יפס (59 שקלים), מלאי קופטה (62 שקלים), המבורגר (67 שקלים) ועוד. בנוסף, מגישים כאן ארוחות בוקר בסגנון ישראלי.

גם המבורגר וגם הופעות חיות. "אורבנו" (צילום: לין לוי)
גם המבורגר וגם הופעות חיות. "אורבנו"(צילום: לין לוי)
 

עולי ציון 2 יפו, 03-541-2710‏, ראשון-חמישי 01:00-08:00, שישי-שבת 02:00-08:00, לא כשר

 

 (  )

ראיסה

מסעדתו של השף אורי לוי ("שילה", "הרברט סמואל" ו-Robuchon בפריז), ושל אנשי הלילה יוסי איכנבויים ושלומי אפרייאט ("ג’ימי הו", "ספיק איזי", "טיילור מייד, ועוד) שנפתחה בקיץ האחרון. היא ממוקמת באחת הסמטאות ההומות הסמוכות לשוק, ומציעה תפריט שמחולק למספר קטגוריות: מאזטים, נשנושים, יבשה וים.

תבואו רעבים. "ראיסה" (צילום: דרור עינב) (צילום: דרור עינב)
תבואו רעבים. "ראיסה"(צילום: דרור עינב)
 

בין המנות שתוכלו לנשנש כאן: אנשובי מטוגן (22 שקלים) ומסבחת עדשים (18 שקלים), קלמרי פריכים בשמן עמוק (44 שקלים) וסלט בורגול (38 שקלים). במידה שתגיעו לכאן קצת יותר רעבים, יעמדו לרשותכם מנות מהים כמו סלט פירות ים חם (64 שקלים) וגירוס פירות ים (72 שקלים) או מנות בשר כמו עראייס (58 שקלים) וקבב עירקי (64 שקלים).

 (צילום: דרור עינב) (צילום: דרור עינב)
(צילום: דרור עינב)
 

יהודה מרגוזה 10 יפו, 03-6202262, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

פארוק בשוק

ביסטרו-בר עם מטבח ערבי גלילי השוכן בחלל שאכלס בעבר את מסעדת "יאמאס". בפנים יש בעיקר בר ורוב מקומות הישיבה הם בחוץ. על הצד הקולינרי כאן אחראי תהשפית אמילי גולדברג ("מונטיפיורי" "שבע") שהרכיבה תפריט עם מנות כמו צלעות טלה עם תפוח אדמה אפוי (119 שקלים), שרימפס בחמאת לימון (89 שקלים), קלמרי ממולא בעלי גפן וצנוברים (56 שקלים), מנות אופנתיות מהמטבח הערבי כמו מסחאן (43 שקלים), עראייס (45 שקלים) וסינייה (59 שקלים) ולקינוח - כנאפה עם מי ורדים, פיסטוק וקוקוס קריספי (32 שקלים).

מטבח בסגנון ערבי. "פארוק בשוק" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
מטבח בסגנון ערבי. "פארוק בשוק"(צילום: לין לוי)
 

רבי נחמן 6 יפו, 03-6515670, פתוח כל השבוע בין השעות 01:00-10:00, לא כשר

 

אונזה

בחלקו הדרומי של שוק הפשפשים שוכן לו בר יפואי עדכני, האח הצעיר של המסעדות ״קיטשן מרקט״ ו״משיה״. במקום התוסס הזה יש אוכל מקורי, וייב מחבק ואנשים שירותיים שיודעים לארח. מלבד האוכל והשתייה, יש ב״אונזה״ גם הופעות אקוסטיות והאווירה במקום מחוספספת למדי ולא מתחנפת, ושונה מאוד מכל שאר המקומות שפועלים באזור, גם מבחינה קולינרית.

טורקי מודרני. "אונזה" (צילום: אמיר מנחם) (צילום: אמיר מנחם)
טורקי מודרני. "אונזה"(צילום: אמיר מנחם)
 

על הצד הוקלינרי כאן אחראים שני השפים אריק דרחני ומולי מגריסו ("מול ים", ״יפו-תל-אביב״), שיצרו תפריט המציג פרשנות עכשווית ומגניבה למיטב המנות מהמטבח הטורקי. כשתגיעו לכאן כדאי לכם לפתוח  ב"מייהנה״ - פתיחת שולחן בסגנון אות׳מאני עם מנות כמו ג'י'ג'יק יוגורט סמיך עם מלפפונים, נענע ושמיר (24 שקלים), חצילים שרופים עם חמאה מזוקקת ופיסטוקים (22 שקלים) ופצ'אנגה בוריק - סיגרים טורקיים לוהטים במילוי כרישה וקשקבל על עלי גפן (38 שקלים).

 (צילום: אמיר מנחם) (צילום: אמיר מנחם)
(צילום: אמיר מנחם)

בהמשך, אל תוותרו על מנת הפחמימה הטורקית המושלמת, הלוא היא לחמא בעג'ון - בצק פריך העוטף בשר קצוץ, בצל מקורמל עגבניות שרופות, פטרוזיליה, טחינה ובהרט (64 שקלים) או עם אחת ממנות הדגל של ה"אונזה": "באן שרימפס", "שווארמה גוליית" או "סלט יפו".

 (צילום: אמיר מנחם) (צילום: אמיר מנחם)
(צילום: אמיר מנחם)
 

מומלץ לקנח את הארוחה בסוטלאץ' - פודינג אורז טורקי עם קרמבל פיסטוק, גלידת בננות מקורמלות ושקדים (38 שקלים). במידה שאתם מעוניינים בחוויה עוד יותר טורקית והרבה יותר אותנטית, כדאי להגיע לכאן בימי ראשון המוקדשים לערבים הטורקיים, במהלכם לא רק האוכל שמוגש הוא טורקי, אלא גם המוסיקה והאווירה.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

רבי חנינא 3 יפו, 03-6486060, ראשון-שבת 23:45-18:00, לא כשר

 

Main Bazar

מהברים הוותיקים שנמצאים באזור. מתקיימות כאן הופעות חיות והתפריט מתמחה במנות חומוס עם טחינה או עם גרגירים, עם פטריות או עם בשר (30-18 שקלים). כשהמקום נפתח לפני חמש שנים, הייתה בו אווירת "אולד סקול" אמיתית, ואילו כיום זהו בר שכונתי בעל ותק וניסיון שמציע תפריט קוקטיילים עדכני ואווירה שרק לפעמים פוזלת לעבר הדור הצעיר יותר.

 

עולי ציון 7 יפו, 03-5183927‏, ראשון-שבת 02:00-11:00, לא כשר

 

Imperial de-luxe MOTEL

בר חדש שנפתח באוקטובר האחרון במקום בו שכן בעבר הבר "סטילר". המקום שייך לבר שירה, דרור אלטרוביץ' וגלעד ודוד (קבוצת ״אימפריאל״) ולאורי מרמורשטיין, רז ברכה וגל מויאל (מקבוצת ״דה לוקס״).

 

מגישים כאן מגוון מנות ברביקיו באווירת רטרו טראש אמריקנית, ובתפריט האלכוהול ישנם 12 סוגי קוקטיילים מבית היוצר של "אימפריאל", שנמכרים בטווח מחירים שנע בין 54-46 שקלים.

 

בין השעות 20:00-18:00 מציעים כאן happy hour של 50% הנחה על כל התפריט שכולל מנות כמו luisiana corn bread, מגוון מנות ברביקיו צמחוניות וגם המבורגר בריסקט בתוך לחמניית בריוש (47 שקלים).

 

עולי ציון 7 יפו, ראשון-שבת 02:00-18:00, לא כשר

 

 (  )
 

מאמות

המסעדה הזו נולדה מתוך פרויקט "מאמות מבשלות", שהוקם על מנת לעודד פרנסה בקרב אמהות חד הוריות. במקום מבשלת מרים - מאמא מרוקאית, ועל הניהול אחראית בתה אילת. התפריט מציג אוכל אתני מודרני עם מנות כמו כריכים בתוך לחם פרנה (59 שקלים), חומוס עם ראגו טלה (40 שקלים) וקציצות לוקוס בתבשיל חריימה (79 שקלים). בימי שישי עורכים במקום קבלת שבת עם מוזיקה יוונית, ולכבוד החגיגה מגישים טאג'ין כבש (99 שקלים).

מגישים את האוכל של אמא. "מאמות" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
מגישים את האוכל של אמא. "מאמות"(צילום: לין לוי)
 

בית אשל 7 יפו, 077-2150180‏, ראשון-חמישי 19:00-10:00, שישי 16:00-10:00, כשר

  

טש וטשה

חמארה גרוזינית ששייכת למיקי מיראל, הבעלים של מסעדת "סופרה" ולאישתו יפעת טלייבסקי- מיראל שמגיעה מתחום ההפקות והתוכן האמנותי. ב"טש וטשה" שואפים להעניק לכם חוויה גרוזינית מודרנית עם עיצוב פנים אקלקטי ותפריט שאת הקו הקולינרי שלו יצרו מאמות גרוזיניות. 

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

חוויה גרוזינית מודרנית. "טש וטשה" (צילום: בר איילון) (צילום: בר איילון)
חוויה גרוזינית מודרנית. "טש וטשה"(צילום: בר איילון)

תמצאו שם ממרח שעועית לוביו (31 שקלים); מנה קרה של חזה עוף בטחינת אגוזי מלך ושום שנקראת "סציבי" (26 שקלים); מאפים גיאורגים כמו חצ'אפורי אצ'רולי (58 שקלים); כיסוני חינקאלי עם מגוון מילויים (55-36 שקלים) ומגוון וריאציות בשריות כמו "חשאלמה" (92 שקלים) - תבשיל בשר לחי בבישול ארוך עם ציר ירקות שורש, תפוחי אדמה וערמונים.

 (צילום: בר איילון) (צילום: בר איילון)
(צילום: בר איילון)
  

בית אשל 31 יפו, 03-6771373, ראשון-שבת 01:00-09:00, לא כשר

 

פינת הבלקן

הפינה הבלקנית הזו פועלת מאז קום המדינה. מדובר בחמארה בולגרית אותה מנהל היום ניסים, דור רביעי במקום. מגישים במקום קבב בולגרי, שיש האומרים שהוא הטוב ביותר ביפו, תבשיל ריאות, גולש, לשון, קורקבנים, מרינג'אנה (סלט חצילים חם) וגם מרק שקמבה, פאצ'ה (תבשיל גידים), מוח ברוטב, מרק בשר, כרוב מבושל וגיבץ'.

 

עולי ציון 32 יפו, 03-6819949, ראשון-שישי 17:00-9:00, לא כשר

 

ד"ר שקשוקה

השקשוקה של בינו גבסו, הלוא הוא דוקטור שקשוקה, היא כנראה השקשוקה המפורסמת ביותר בארץ. הוא למד להכין אותה מאביו, ובעקבותיה אף פתח את המסעדה ב-1991. עם הזמן התחיל להגיש שם גם את האוכל הטריפוליטאי עליו גדל, פתח בצמוד אליה גם שווארמיה והיום, גבסו הוא אחת מאושיות האוכל המוכרות לא פחות מהשקשוקה שהוא מכין.

אוכל טריפוליטאי אצל בינו  (צילום: ירון ברנר)
אוכל טריפוליטאי אצל בינו (צילום: ירון ברנר)
  

בתפריט של המסעדה תמצאו מבחר סלטים טריפוליטאיים (18 שקלים לסועד), עשרה סוגים שונים של שקשוקה (45-38 שקלים), שישה סוגי קוסקוס (58-45 שקלים), תבשיל טריפוליטאי מתחלף (58 שקלים) וגם את השווארמה של בינו מהסמטה שליד (58-52 שקלים).

דוקטור שקשוקה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
דוקטור שקשוקה(צילום: ירון ברנר)

בית אשל 3 יפו, 03-6822842, ראשון-חמישי 23:45-08:00, שישי 16:00-08:00, שבת 23:45- 18:30, כשר

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תום להט
פותחים שולחן אצל ד"ר שקשוקה בפשפשים
צילום: תום להט
מומלצים