שתף קטע נבחר

אוכל, דרומה אוכל - המסעדות שהאילתיים אוהבים

הם מכירים את הבעלים, השפים, הטבחים, איפה האוכל שווה את המחיר ומה הן מלכודות התיירים שלא מומלץ להתקרב. לקראת סדרות הסופ"שים שתיירות אילת מציעה בחודשי החורף, יצאנו לדגום ולבדוק את המסעדות שהאיילתים ממליצים לאכול בהן. צפו

מי לא היה באילת? בטן גב ומלון מפנק, אבל גם אתם יודעים שהחופשה המושלמת באילת לא יכולה להתקיים בלי מסעדה טובה. ובהתאם להיגיון מי שמבין הכי טוב במסעדות של אילת - הם התושבים המקומיים - האילתיים! הם כבר ראו וטעמו הכול לאורך השנים, הם מכירים את הבעלים, השפים, הטבחים ואת הספקים והם יודעים בדיוק מה להזמין מתפריט הספיישל הסודי. הם אלו שיודעים איפה המחיר שווה למנה. כשהאילתיים רעבים הם רוצים לאכול על בטוח ולא ייכנסו ל"מלכודות תיירים" יקרות, או ירוצו אחרי אופנות קולינאריות קצרות מועד וחסרות רגש.

 

קבלו את רשימת המסעדות השווה - שהאילתיים הכי אוהבים. לגזור ולשמור. 

 

קולוניה - הכי צמוד לגבול הדרומי

בקצה הכי דרומי של המדינה, סמוך לגבול עם מצריים ובאווירת הנופים הקסומים של סיני, ממוקם מתחם הנופש והקמפינג המודרני - קולוניה. ארוחת הבוקר הישראלית המשודרגת של המקום באווירת טבע של 'ראס אל שטן', אך עם שירות ישראלי מהיר והמאפים הטריים של המקום יוצרים את ארוחת הבוקר המושלמת של אילת.

 

המסעדה הכי דרומית בישראל - קולוניה (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
המסעדה הכי דרומית בישראל - קולוניה(צילום: לין לוי)

זה המקום הסודי שבו האילתיים אוהבים לשבת בבוקר עם חברים ולשתות את הקפה עם ארוחת בוקר ישראלית או שקשוקה. כאן יש שקט ונוף פראי של ים, פשוט תענוג. במקום יש מועדון צלילה, בר אלכוהולי משובח וניתן גם להתארגן על שינה במקום ולהשכיר ציוד קמפינג מתקדם.

 

דרך מצרים 160, אילת. טל: 08-622-3590, שעות פתיחה: שני-שבת 18:00-08:30. לא כשר.

  

עומר'ס

בחלק העליון של העיר, הרחק מהחוף הפקוק והצפיפות של התיירים, ובאמצע אזור שנראה יותר דומה לרחוב אלנבי בת"א - רק עם הרבה חנייה, מסתתר עומר'ס: גן העדן לחובבי הסנדוויצ'ים. לכאן הולכים תושבי אילת הוותיקים כשהם ממש רעבים.

 

עממית, טעימה וכשרה. עומר'ס (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
עממית, טעימה וכשרה. עומר'ס(צילום: לין לוי)

 

באווירה עממית ובמחירים של מסעדת פועלים אפשר להרביץ כאן המבורגרים מעולים או כל סוג אחר של בשר משובח שאפשר להכניס בתוך הלחמניות הטריות, ויש גם תעודת כשרות! (מצרך נדיר באילת).

 

שדרות התמרים 83, טל: 08-652-1646, שעות פתיחה: ראשון- חמישי 23:00-11:00. כשר

 

אחלה אילת 

אחלה היא אחת המסעדות הפופולאריות והאהובות על תושבי אילת. איך אנחנו יודעים? כשהגענו למקום בשעות הערב המאוחרות של הלילה הקר ביותר שידעה אילת השנה, המסעדה הייתה הומה ומלאה באילתיים שבאו להתחמם מהאווירה הביתית שהמקום מציע.

 

רעבים לא תצאו מפה - והכוונה לשבוע. מסעדת אחלה.  (צילום: משה גלנץ) (צילום: משה גלנץ)
רעבים לא תצאו מפה - והכוונה לשבוע. מסעדת אחלה. (צילום: משה גלנץ)

 

אחלה אילת היא מסעדת גריל ישראלית אותנטית וכשרה למהדרין המציעה מבחר של בשרים בתפריט שלא נגמר: מסטייקים עסיסיים ועד לשקדי עגל, פילה, כבד אווז, דגים ועד לדברים פשוטים יותר כדוגמת פרגיות, קבבונים ואפילו שווארמה, קרוב ל-20 סוגי סלטים ללא הגבלה, לאפות טאבון הנאפות במקום, ומבחר גדול של שתייה קלה וחריפה. בוא נגיד שרעבים לא תצאו מפה - והכוונה לשבוע.

 

קאמן 1, טל: 08-634-2555, שעות פתיחה: ראשון-חמישי 23:00-12:00. כשר למהדרין.

 

ברביס

חזרתם מורעבים ממסיבה או מפורקים מספורט ימי ורוצים לזלול המבורגר איכותי עם מילק שייק ענקי, כזה עם קישוטים כמו בסרטים? לא צריך לנסוע לאמריקה, ברוכים הבאים לבר ביס הדיינר הידוע של אילת.

 

אם אתם רוצים לראות את התושבים הצעירים של אילת: בג'בוטים (כפכפים בשפת הצפונים) או דופקים הופעה אלגנטית לפני היציאה, הגעתם למקום הנכון. כאן הכול קורה, כאן מתעדכנים על הרכילות וכאן גם מתאהבים.

המסעדה הוותיקה מעוצבת בסגנון דיינר אמריקאי קלאסי עם ספות נוחות לקריסה ופינות ישיבה אינטימיות סביב בר משקאות גדול ומעוצב. המטבח האמריקאי מגיש את מיטב המנות הקלאסיות כולל: סטייקים, פירות ים וטבעות בצל מדהימות שגורמים לך רק לרצות להזמין עוד בירה מהחבית.

 

כאן חוגגים התושבים הצעירים של אילת. ברביס (צילום: רוני בלחסן) (צילום: רוני בלחסן)
כאן חוגגים התושבים הצעירים של אילת. ברביס(צילום: רוני בלחסן)

 

תרשיש 19 (פארק אופירה), טל: 08-634-2404, שעות פתיחה: ראשון- שבת 01:00-12:00. לא כשר

 

פאגו פאגו

אין הרבה מסעדות באילת עם היסטוריה קולינרית מפוארת ומפורסמת שמתחילה באמצע שנות השמונים של המאה הקודמת. אז המסעדה הצרפתית שמתמחה בדגים ובפירות ים הייתה ממוקמת על המים, בתוך ספינת עץ ציורית עם רצפה חורקת ואוירה של שודדי ים בסוף תפקיד, היום המסעדה הוותיקה עומדת באותו מקום על המים - אבל היא בנויה על דוברת ברזל יציבה בשילוב בטון עם מרפסות מפנקות, מטבח מודרני ונוף מרהיב ללגונה.

 

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

 

וותיקי התושבים בעיר וגם אותם התיירים שחוזרים בכל שנה למסעדה המיוחדת שעל המים,מקפידים להזמין קוקטיילים משובחים ואת מנת הסרטן הידועה עם הרוטב הסודי של פגו פגו, מנת הדגל המפורסמת שלא השתנתה ביותר מ-25 שנות קיומה של המסעדה.

 

כיוון שהדגה במפרץ אילת מועטה, המסעדה מייבאת מכל העולם פירות הים טריים ודגים באיכות גבוהה כאילו מדובר במסעדת יוקרה בסגנון צרפתי - באמצע ת"א. כאן ההורים יכולים לשבת בשקט ולהסתכל על השקיעה והילדים עסוקים, מתרוצצים על המרפסת, מאכילים את הדגים הגדולים ואת צב הים הזקן שבאים לבקר מתחת לחלון.

 

המים 99, טל: 08-637-2526, שעות פתיחה: ראשון-שבת 23:00-12:30. לא כשר

 

אל גאוצ'ו

אחת ממסעדות הבשרים הוותיקות והיותר מוצלחות בעיר. תופעה קולינרית קרנבורית ארגנטינאית שהייתה כלכך מוצלחת עד שהפכה בשנות התשעים לרשת מסעדות בפריסה כלל ארצית. היום המייסדים של הרשת מחזיקים רק את מסעדת הדגל באילת והם שומרים בקפדנות על הרמה הגבוהה של הבשרים, טכנולוגיית היישון והאסאדו המפורסם, וגורמים לתושבי אילת וגם לתיירים לחזור פעם אחר פעם - למסעדה האהובה עליהם.

 

סטייק אנטריקוט מטורף ואסאדו ללקק את האצבעות. אל גאוצ'ו (צילום: אסף קמר) (צילום: אסף קמר)
סטייק אנטריקוט מטורף ואסאדו ללקק את האצבעות. אל גאוצ'ו(צילום: אסף קמר)

 

המלצרים והעובדים על האש לבושים בתלבושת ארגנטינאית מסורתית ולחלקם יש גם מבטא ספרדי מתגלגל שרק גורם לך לרצות לאכול בשר ולשתות יין אדום. המטבח מגיש מאפים מסורתיים עם בשר ומנות קלאסיות נוספות מהמטבח הדרום אמריקאי, אבל לכאן באים לאכול בשר! והרבה!

 

המבנה של המסעדה גדול ויש בו מספר חללים. כאן האילתיים חוגגים אירועים משפחתיים ולכאן הם לוקחים את האורחים שבאו מהצפון, כאן הם מרגישים בבית וכאן יש סטייק אנטריקוט מטורף ואסאדו ללקק את האצבעות.

 

דרך הערבה, אילת, טל: 08-633-1549, שעות פתיחה: ראשון-שבת 23:00-12:00. לא כשר

 

קפה אופטימי

סיימתם יום קניות בקניון, או בחנויות הפזורות לאורך הטיילת באילת ואתם רעבים למנת דגים, פסטה, מנה טבעונית או סלט בריא? קפה אופטימי הוא המקום עבורכם. בית הקפה שיכול גם להתהדר תחת הקטגוריה מסעדה, ממוקם על תחילת הטיילת (כ-100 מטרים מקניון מול הים), ומציע בילוי רגוע ומלא הנאות, תוך ישיבה בפנים או בשולחנות ברחבה מחוץ לבית הקפה.

 

 (צילום: משה גלנץ) (צילום: משה גלנץ)
(צילום: משה גלנץ)

 

בשולחנות המסעדה תוכלו למצוא לא מעט מתושבי העיר שמגיעים לאכול במקום והאוכל מוגש אל השולחן בתצוגת מרשימה, כשכל פריט בצלחת מונח במקומו באמנות על ידי השף אביב אוחנה תושב העיר. בין המנות המומלצות - דג שלם על הגריל, פטוצ'יני אל דנטה רחב במיוחד ברוטב שמן זית ושום, ופוקצ'ה המוגשת עם מתבלים מיוחדים. בנוסף יש למקום תפריט טבעוני עם מנות טבעוניות משובבות לב, שתייה חמה או קרה, ושפע מנות אחרונות שיעשו לכם שמח בפה.

 

מרכז פנינת אילת, דרבן 2, טל: 08-637-6510, ראשון-שבת 00:00-09:00. כשר ללא תעודת כשרות.

 

המבשלה

רוצים לשתות בירה טרייה ממש כמו באירופה? להריח את השמרים ואת ריח התסיסה הקסום? להצטרף לאילתיים הכבדים שפותחים בסוף השבוע - שולחן גדול עם החברים ויש גם הופעות חיות וריקודים? המבשלת הבירה הראשונה באילת היא המקום בשבילכם.

 

שטח המבשלה מחולק לשניים:בצד אחד השולחנות, במת ההופעות והמטבח ובצד השני עומדים מיכלי הנירוסטה הנוצצים ושלל מתגים וציוד יעודי לבישול הבירה המעולה של המקום. המבשלה מייצרת חמישה סוגים שונים של בירות: בהירות וכהות והמטבח מספק מנות טאפאס רבות וחטיפים שהולכים טוב עם הבירה הצוננת - שמיוצרת לך מול העיניים.

להריח את הבירה מתבשלת תוך כדי הישיבה במקום. המבשלה באילת (צילום: אסף קמר) (צילום: אסף קמר)
להריח את הבירה מתבשלת תוך כדי הישיבה במקום. המבשלה באילת(צילום: אסף קמר)

כשהאילתיים מארחים חברים, בפעם הראשונה במבשלה, הם מפנקים אותם עם מנת טעימות הבירה הידועה, שמורכבת מחמש כוסות וחמשה טעמים טונים - על מגש יעודי. את סיבוב הטעימות השני לא סיימנו - רקדנו.

 

האורגים 2, טל: 08-935-0550, שעות פתיחה: ראשון-חמישי 01:00-17:00, שישי-שבת 01:00-13:00. לא כשר.

 

פדרו

הרחק מהמולת החוף והפקקים של התיירים, בחלק העליון של העיר, בתוך גינת תבלינים ופרחים ממוקמת מסעדת השף - פדרו. האילתיים הוותיקים עוד זוכרים את המבנה הישן של מסעדת הקונספט שנשרף עד יסוד. במבנה החדש והמרווח עם שולחנות העץ המסיביים והמטבח הפתוח, האווירה הייחודית והגישה הקולינארית האופנתית נשמרים בדיוק כמו פעם.

 

פדרו - ממוקמת בתוך גינת תבלינים ופרחים (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
פדרו - ממוקמת בתוך גינת תבלינים ופרחים(צילום: לין לוי)

 

מהשולחן ניתן לראות את המטבח המעוצב ואת הטבחים מתרוצצים בזריזות סביב התנורים והלהבות - התאם להוראות השף. הם מכינים מנות עונתיות בצבעים עזים עם חומרי גלם מאירופה ועד ללבלנט: שרימפסים, סטייקים מבשר מיושן, סלטים במגוון ריחות של שוק ויין אדום וסמיך בכוסות גדולות, שנועד לאפשר לכל הטוב הזה לזרום פנימה ולהשאיר קצת מקום לקינוחים הידועים של פדרו.

 

שדרות יעלים 38, טל: 08-637-9504, שעות פתיחה: ראשון-חמישי 16:30 עד לקוח אחרון, שישי:18:00 עד לקוח אחרון, שבת:14:00 עד לקוח אחרון.

 

פסטורי

גם התור הקבוע של תיירים בשעות הערב בכניסה למסעדה האיטלקית, פסטורי, לא מונע מהאילתיים את מנת הפסטה האהובה עליהם במיוחד. מהמטבח הפתוח והמואר של המסעדה בוקעים רעשים של סירים ושל מים רותחים והטבחים עובדים במהירות, מטביעים את הפסטות הטריות ומקפיצים את בצק הפיצה כמעט עד לגג המסעדה - בדיוק כמו בטוסקאנה.

 

תור קבוע בכניסה למסעדה בכל ערב. פסטורי  (צילום: אסף קמר) (צילום: אסף קמר)
תור קבוע בכניסה למסעדה בכל ערב. פסטורי (צילום: אסף קמר)

 

התפריט במקום מציע את השילוב האיטלקי המסורתי של מנות בשרים דגים ופירות ים ומבחר גדול של מנות ראשונות ופסטה טרייה ומאפים בייצור עצמי בדיוק כמו בטוסקאנה. במרכז המסעדה שולט ומשרת - בר משקאות גדול, ומי חיפש לידנו את הרגע האידיאלי להציע נישואין, מצא אותו בתאורה אפלולית של המקום, רגע לפני הקינוחים.

 

תרשיש 7, טל: 08-634-5111, שעות פתיחה: ראשון-שבת: 23:00-12:00. לא כשר.

 

פיפט' אבניו

השמש שוקעת בים האדום ואתם רוצים להרגיש כמו במיאמי או לשתות קוקטייל באווירה מתוחכמת סטייל ניו יורק, פיפט' אבניו הוא המקום בשבילם. יש פה מוזיקה טובה ובא לך לרקוד ובמקביל להזמין את תפריט הספיישלים המפנק של השף אביב משה.

 

מציירים לכם את המנות. פיפט' אבניו (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
מציירים לכם את המנות. פיפט' אבניו(צילום: לין לוי)

 

האוכל מוגש כמו בתצוגת אומנות, על הצלחת מציירים את המנות: דגים, בשר, פסטות... והכול מתערבב בבטן עם אלכוהול משובח.

 

האילתיים שרוצים להרגיש קצת בחו"ל אוהבים לדפוק הופעה ולשבת בפיפט' עד השעות הקטנות של הלילה, להזמין על הבר האפלולי - קוקטיילים ענקיים, ולהסתכל על התיירים העליזים והשמחים, שממהרים להצטלם סלפי עם כנפי המלאך הענקיות שמוצבות בחזית

 

שופרון, אילת, טל: 08-633-3303, שעות פתיחה: שני-שבת 00:00-18:00. לא כשר.

   

ניוז קופי אילת (News Coffee Eilat)

מבחוץ המקום נראה רגוע. אבל כשנכנסים בפנים בערב חורפי קריר (קריר של אילת, כן?) פטריות החימום עושות את העבודה יופי. המקום מעוצב עם בר חיצוני וכסאות בר גבוהות לצד שולחנות רחבים, ופנים המסעדה משרה אווירה רגועה - ואפילו רומנטית, עם תאורה וריהוט יוקרתי שניכר שחשבו עליו עד לפרטים הקטנים ביותר. המקום שאחד משותפיו מחזיק גם במסעדת אחלה הסמוכה, הוא בית קפה ומסעדה חלבית כשרה למהדרין - תואר שקשה למצוא באילת לאלו שמקפידים על הכשרות.


טוסטים ומנות סושי עם טוויסט בעלילה בימי שישי.ניוז קופי אילת.   (צילום: משה גלנץ) (צילום: משה גלנץ)
טוסטים ומנות סושי עם טוויסט בעלילה בימי שישי.ניוז קופי אילת. (צילום: משה גלנץ)

 

בשעות הערב משתנה האווירה במסעדה לאווירה של פאב. ובואו נדבר קצת על האוכל. למסעדה תפריט עשיר ומגוון הכולל שלל טוסטים, טורטיות, ארוחות בוקר, פסטות ומוקרמים, לצד מבחר רולים של סושי ומנות דגים טריים. טוויסט נוסף מתרחש במסעדה בימי שישי, אז הופך המקום לטברנה אילתית עם דגים בסגנון מרוקאי בליווי חלות טריות, ומתקיימת קבלת שבת באווירה אילתית מיוחדת שמאפשרת להכניס את השבת כמו שצריך.

 

קאמן 1, טל: 08-634-9999, שעות פתיחה: א'-ה': 23:00-10:00, ו': 09:00 עד שעתיים לפני כניסת השבת, מוצ"ש: שעה אחרי צאת שבת. כשר למהדרין.

 


פורסם לראשונה 08/01/2018 08:41

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משה גלנץ
חוויה קולינרית באילת
צילום: משה גלנץ
מומלצים