שתף קטע נבחר

הרוסים התבלבלו בבסיס - והקשר עם הלוויין אבד

המדענים הכניסו קואורדינטות של בסיס שיגור שונה - ו-45 מיליון דולר הלכו לים. ומבוכה גם אתמול: אבד קשר עם לוויין ששוגר מרוסיה

 

 

מבוכה אחר מבוכה לתעשיית החלל הרוסית: אתמול (יום ד') איבדה רוסיה את הקשר עם לוויין התקשורת הראשון של אנגולה, ושעות לאחר מכן נחשפה הסיבה לאובדן הקשר עם לוויין אחר, לפני חודש. סגן ראש הממשלה הרוסי דימיטרי רוגוזין אמר כי השיגור הכושל של לוויין מזג האוויר "מטאור M" שעלותו 45 מיליון דולר נגרם עקב טעות תכנות מביכה.

 

"מטאור M" שוגר מבסיס השיגורים החדש של רוסיה ווסטוצ'ני - השיגור השני בלבד מבסיס זה. 18 לוויינים קטנים יותר ששייכים לחברות מחקר ומדע ברוסיה, נורבגיה, שבדיה, ארה"ב, יפן, קנדה וגרמניה היו אף הם על אותו טיל. בשיחה עם תחנת הטלוויזיה "רוסיה 24" אמר רוגוזין כי הטיל שנשא את הלוויינים תוכנת עם הקואורדינטות הלא נכונות.

שיגור לוויין מזג האוויר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שיגור לוויין מזג האוויר(צילום: AFP)

טעות ששווה 45 מיליון דולר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
טעות ששווה 45 מיליון דולר(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

לדבריו, הטיל תוכנת כאילו הוא ממריא מבסיס בייקונור בקזחסטן, אף שבכלל שוגר מהבסיס החדש במזרח המדינה, במרחק אלפי קילומטרים משם. "הטיל באמת תוכנת כאילו הוא ממריא מבייקונור, הם לא הכניסו את הקואורדינטות הנכונות", אמר רוגוזין.

 

קוסמודורום ווסטוצ'ני הוא אתר שיגור הרקטות האזרחי הראשון ברוסיה. באפריל אשתקד, אחרי דחיות והשקעה כספית עצומה, שוגרה מבסיס זה הרקטה הראשונה. זה קרה יום לאחר שטעות טכנית הובילה לדחייה מביכה של האירוע, שאליו הוזמן נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.

 

שת"פ רוסי-אוקראיני נדיר

אתמול, כאמור, שוב איבדו הרוסים לוויין. אתמול בבוקר עוד נמסר מסוכנות החלל הרוסית "רוסקוסמוס" כי שיגור הלוויין "אנגוסאט 1" מתוצרת רוסיה הצליח והלוויין נכנס למסלול, אבל החדשות הטובות היו מוקדמות. זמן קצר לאחר מכן נמסרה הודעה כי הקשר עמו אבד, מסיבה שעדיין אינה ברורה.

 

טיל זניט 2 שנשא את אנגוסאט סופק על ידי היצרנית האוקראינית "יוזמאש". זהו שיתוף פעולה נדיר בין המדינות, שנמצאות ביחסי איבה מ-2014, אז רוסיה סיפחה את חצי האי קרים שהיה עד אז בשליטת אוקראינה.

 

פרויקט אנגוסאט של רוסיה והמדינה האפריקנית אנגולה יצא לדרך ב-2009 וכולל את הלוויין, שיגורו ותשתית על הקרקע בפרברי הבירה לואנדה. הפרויקט שעלותו 280 מיליון דולר מומון על ידי בנקים ברוסיה. הלוויין היה אמור להישאר 15 שנה בחלל ולחזק בין היתר את הגישה לאינטרנט.

 

כ-50 מהנדסי חלל מאנגולה למדו מסביב לעולם כדי שיוכלו לפקח על פונקציות הלוויין ממרכז השליטה שנבנה ליד לואנדה. רוסיה רצתה תחילה להשתמש בטיל אנגארה שלה לשיגור הלוויין, אבל בסוף בחרה בזניט. השיגור תוכנן תחילה לקיץ, אבל נדחה פעם אחר פעם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
השיגור בחודש שעבר. טעות יקרה
צילום: AFP
מומלצים