שתף קטע נבחר

הקיסרי בוצע כשהעובר היה כבר מת - האישה תפוצה

אישה בשבוע ה-43 להריונה טענה בתביעה כי היא איבדה את עוברה בעקבות רשלנות של "הדסה" ו"כללית" ועברה ניתוח קיסרי מיותר כשהעובר שברחמה היה כבר מת. היא תפוצה ב-800 אלף ש"ח

"שירותי בריאות כללית" ובית החולים "הדסה" שבירושלים יפצו אישה שאיבדה את פרי בטנה בשבוע ה-43 להריונה ב-804 אלף שקלים.

 

בתביעה שהגישה האישה ובן זוגה בשנת 2015 לבית המשפט המחוזי בירושלים הם מתארים כי גיל ההיריון ברישומי קופת חולים "כללית" היה שגוי, דבר שמנע את הטיפול הראוי בהיריון העודף. בשל הרישום הרשלני, כך נטען בתביעה, לא נשלחה האישה בזמן לבצע זירוז לידה או ניתוח קיסרי.

 

בעת ביקור במרפאת קופת החולים, כשהריונה היה בן יותר מ-43 שבועות, התגלתה ירידה בדופק העובר והתובעת פונתה באמבולנס לבית החולים "הדסה" שבהר הצופים. 

 

"אין מי שהבחין בהידרדרות מצבה"

בכתב התביעה מתואר כי "למרות הסכנה לשלום העובר, לא זכתה התובעת להשגחה ופיקוח צמודים ובפועל הושארה בחדר הקבלה ללא השגחה צמודה, כאשר המצב הולך ומידרדר ואין מי שיבחן בכך".

 

ברישום הרפואי של בית החולים מתארת האחות כי היא שמעה יולדת נאנחת ובוכה. כשנכנסה לחדרה היא ראתה כי "לא היה רישום דופק עוברי מזה כ-6 דקות", במוניטור אליו הייתה מחוברת האישה. האחות מוסיפה וכותבת כי היא ניסתה למצוא את הדופק של העובר במשך 3-4 דקות שלאחריהם היא ביקשה מרופא במחלקה לבצע לתובעת בדיקת אולטרה-סאונד.

 

"ההחלטה לנתח הייתה נמהרת ומיותרת" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
"ההחלטה לנתח הייתה נמהרת ומיותרת"(צילום: shutterstock)

 

בדיקת האולטרה-סאונד שבוצעה באישה גילתה כי אין לעובר דופק. ברישומי בית החולים נכתב כי "לנוכח העדר ודאות על הזמן שחלף עד העלמות הדופק הוחלט על סיום ההיריון בניתוח קיסרי בהול".

 

"פרק זמן שלא הותיר סיכוי לחלץ עובר חי"

על פי המתואר בתביעה, בין האבחון כי העובר הינו מחוסר דופק ועד חילוצו בניתוח הקיסרי חלפו לכל הפחות 25 דקות, פרק זמן אשר לא הותיר כל סיכוי לחלץ בניתוח עובר חי.

 

בניתוח, למרבה הצער, הוצא מרחמה של התובעת עובר מת, וכל ניסיונות ההחייאה של הצוות הרפואי העלו חרס.

 

בתביעה מתארים בני הזוג כי "ההחלטה לערוך ניתוח קיסרי בשלב בו התקבלה הייתה נמהרת ומיותרת וחשפה את התובעת לסיכון מיותר של ניתוח מצד אחד, ולצלקת ניתוחית מיותרת ברחמה, אשר עשויה להשפיע על מהלכי הריונותיה העתידיים".

 

"הושארה ללא השגחה למרות הירידה בדופק העובר". הדסה הר הצופים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"הושארה ללא השגחה למרות הירידה בדופק העובר". הדסה הר הצופים(צילום: גיל יוחנן)

 

בהסכם פשרה שנחתם לאחרונה וקיבל תוקף של פסק דין הוחלט כי הנתבעות יפצו את התובעים בסכום של 804 אלף שקלים.

 

"כללית" ובית החולים "הדסה" טרם החליטו כיצד יחולק ביניהן נטל הפיצוי. הנתבעות גם הגישו לבית המשפט הודעת צד שלישי, במסגרתה הן טוענות כי למד"א היה אשם תורם במות העובר, שכן בשל מצב החירום בו הייתה נתונה האישה, היה על ניידת החירום לפנותה לבית החולים שבעין כרם הקרוב יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הנתבעות הסכימו לפצות ב-800 אלף ש"ח
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים