שתף קטע נבחר

הגאדג'טים שכבשו ב-2017 את השוק עם חידוש אמיתי

סמארטפונים בלי שוליים, אוזניות אלחוטיות לגמרי, נתבים משופרים, רחפנים מתקפלים ורמקולים חכמים. קבלו את הגאדג'טים שבאמת פרצו דרך בשנה החולפת

מציאות רבודה

Magic Leap ומשקפי המציאות הרבודה

 

עד היום ראינו את המציאות הרבודה (או המעורבת) מיושמת בעיקר במשחק "פוקימון גו" או ב"גוגל גלאס" הכושלים, אך לקראת סוף השנה נראה היה כבר שהרעיון מתחיל להתבסס בשטח. לאחרונה חשף הסטארט-אפ האמריקני המסתורי Magic Leap את ה-Magic Leap One שפיתח - משקפיים חכמים עם מציאות מעורבת. על העדשות מוקרנים עצמים דיגיטליים, עם טכנולוגיה שיוצרת אשליה כאילו הם חלק מן העולם האמיתי: סרטים, אתרי אינטרנט, וידיאו ותכנים אחרים מרחפים סביבנו כמסכים וירטואליים, והמשחקים כוללים דמויות וירטואליות שמסתובבות בסלון שלנו, כמו הולוגרמות. לפני כן עשתה זאת מייקרוסופט עם משקפי ה-HoloLens, שהציגו עיקרון דומה, אך עדיין לא הבשילו לשימוש צרכני ורחב.

 

אפל, לפי השמועות, מתכננת גם היא מכשיר מציאות רבודה בעתיד הלא רחוק.

 

 

מוזיקה

Airpods והאוזניות האלחוטיות לגמרי

 

אחד הטרנדים המגניבים והמסקרנים בתחום הטכנולוגיה הצרכנית הוא האוזניות האלחוטיות לגמרי (True Wireless). אלה אוזניות "תוך-אוזן", ללא חוט המקשר ביניהן. השנה הגיע שיטפון של אוזניות כאלה גם למדפי החנויות בארץ. אלה שזכו להכי הרבה תהודה הן ה-Airpods של אפל, אבל לצידן נמכרות (או יתחילו להימכר בקרוב) אוזניות כאלה של מיטב המותגים: סוני, B&O, בראגי, ג'ברה, סמסונג, ג'ייבירד ובוס. לרוב הן כוללות חיישנים מתקדמים, ונוחות מאוד לפעילות יומיומית ולספורט, בשל היעדר החוטים; מצד שני, יש שמתלוננים שהן לא תמיד נוחות ועלולות גם ליפול מהאוזן וללכת לאיבוד.

 

אוזניות .Airpods אפל ()
אוזניות .Airpods אפל
 
אוזניות .Bose בלי חוטים ()
אוזניות .Bose בלי חוטים

 

מציאות מדומה

Oculus GO והמשקפיים העצמאיים

 

משקפי מציאות מדומה (VR) מאפשרים לצפות ולשחק בתכנים וירטואליים שכאילו מקיפים אתכם מכל כיוון, אך אחד החסרונות הבולטים שלהם הוא הצורך להתחבר למכשיר חיצוני כלשהו (מחשב, קונסולה או סמארטפון). כמה מכשירים חדשים שיצאו השנה מאפשרים לראשונה למשקפי המציאות המדומה לפעול עצמאית. הם מבטיחים להיות נוחים, זולים וקלים לשימוש עם מערכות ה־VR הקיימות בשוק, ואולי סוף־סוף יביאו את בשורת ה־VR לקהל הרחב.

 

אוקולוס, השייכת לפייסבוק, הכריזה על Oculus GO, מכשיר עצמאי שמריץ משחקים, סרטים ותוכני VR אחרים; ואילו HTC חשפה את ה־Vive Focus, משקפי מציאות מדומה עם מעבד עצמאי וחיישנים. חברות נוספות, כמו לנובו וגוגל, וסטארט־אפים עצמאיים, עובדים כבר על מכשירים דומים שיושקו בוודאי בשנה הקרובה.

 

Oculus GO . בלי חיבור למחשב ()
Oculus GO . בלי חיבור למחשב

 

סייענים חכמים

גוגל Home, אמזון Echo Dot והרמקולים החכמים

 

הרמקולים החכמים הפכו ב־2017 לגאדג'ט עצמאי ייחודי, שאולי יהפוך ל"דבר הגדול הבא" אחרי הסמארטפונים: זהו רמקול שיושב בבית, משמיע מוזיקה, וניתן לתפעל אותו באמצעות סייעת דיגיטלית שנענית לפקודות קוליות - אפשר לבקש בקשות, לשאול שאלות, להפעיל מכשירי בית חכם, לנגן שיר, לשאול מה השעה, לכבות את האורות, ולהוסיף מוצר לרשימת הקניות.

 

ה-Echo Dot, גרסת המיני החדשה של הרמקול החכם של אמזון, היה המוצר הנמכר ביותר באתר אמזון בתקופת החגים האמריקנית - מיליוני יחידות. גוגל חשפה השנה דגמים חדשים של רמקול ה-Google Home; חברות נוספות, כמו לנובו, סונוס והרמן קרדון, השיקו רמקולים משלהן, וגם מייקרוסופט בעסק. גם אפל חשפה השנה את ה-Homepod, אלא שהוא יגיע למדפים רק בשנה הבאה.

 

ישראל עדיין לא חלק מהטרנד: כיוון שהרמקולים אינם תומכים בעברית והשימושיות שלהם בארץ מוגבלת, הם לא נמכרים בארץ בצורה מסודרת ורק חובבי גאדג'טים מושבעים הצטיידו בהם.

 

.HomePod אפל .Switch גם בחיבור לטלוויזיה TP Link ()
.HomePod אפל .Switch גם בחיבור לטלוויזיה TP Link
 
.Echo Dot אמזון ()
.Echo Dot אמזון

 

מיני-רחפנים

DJI Spark והרחפנים הזעירים

 

בשנים האחרונות התמלאו שמי ישראל ברחפנים מכל הסוגים, שמזמזמים בפארק ובחופי הים - ובאחת הפעמים שיבשו את תנועת המטוסים בנתב"ג. אך הטרנד המעניין של 2017 הוא רחפני המיני: רחפנים עם כל התכונות והיכולות של רחפן רגיל, אך קטנטנים, מתקפלים, קלים לשימוש וניתן לשאת אותם בתיק לכל מקום בלי מאמץ. הם אולי לא מתאימים למקצוענים ולמטיסים כבדים - בגלל טווח התעופה, הביצועים וחיי הסוללה המוגבלים - אך הם הרבה יותר מתאימים לקהל הרחב והלא מקצועי, שרוצה להטיס רחפן קטן בשביל הכיף.

 

הבולט הוא ה-DJI Spark, ששוקל 300 גרם ובעל יכולות טיסה אוטומטיות. השנה השיקה Go Pro את ה־KARMA, רחפן קומפקטי נוסף, לצד שפע של דגמים של חברות אחרות. בחו"ל אפשר למצוא אין-ספור רחפני מיני בגודל כף יד, שאף נכנסים לכיס.

 

.DJI Spark 300 גרם בלבד ()
.DJI Spark 300 גרם בלבד

 

קונסולות משחק

נינטנדו וה־Switch

 

אחרי כמה שנים קשות, שבהן פיגרה נינטנדו אחרי סוני ומייקרוסופט בשוק קונסולות המשחקים, סוף־סוף החברה היפנית רואה קצת נחת: קונסולת המשחק החדשנית והמקורית שלה, ה-Switch, הפכה לאחד הגאדג'טים המעניינים, המסקרנים וגם המצליחים בתחום הגיימינג השנה. זוהי קונסולה ניידת, שהופכת ברגע אחד גם לקונסולה ביתית. אם אתם מחוץ לבית, אפשר לשחק בה כמו טאבלט, עם בקר משחק, שאפשר לחבר או לנתק. כשמגיעים הביתה, מחברים לתחנת עגינה - וממשיכים לשחק על מסך הטלוויזיה.

 

שורה של משחקים מעולים של נינטנדו ושל מפתחות אחרות הפכו את ה-Switch ללהיט, עם מכירות של 10 מיליון בתוך 9 חודשים, ונינטנדו הוכיחה, שבשביל הצלחה לא חייבים מעבד גרפי רב־עוצמה אלא קצת חשיבה מקורית מחוץ לקופסה.

 

.Switch גם בחיבור לטלוויזיה ()
.Switch גם בחיבור לטלוויזיה

 

WiFi

נתבי ה-Mesh עושים עלייה

 

הנתב הביתי, הראוטר שאחראי להפיץ את האינטרנט האלחוטי, הוא אחד המכשירים השנואים בבית: קשה לתפעל אותו והוא אף פעם לא מספיק טוב. בשנים האחרונות החלו היצרניות להשיק מוצרים מסוג חדש: נתבי Mesh. בניגוד לנתב בודד, כאן מדובר במערכת בעלת כמה "תחנות" WiFi המפוזרות בבית, מקושרות זו לזו באמצעות טכנולוגיה שנקראת רשת אריג (Mesh) ועובדות באופן מתואם כדי ליצור רשת אחת המכסה את הבית ללא שטחים מתים.

 

מיטב היצרניות מציעות כבר נתבים כאלה - Eero, google WiFi, נטגיר עם Orbi, ולינקסיס עם Velop - זמן רב. אך עד השנה הם כמעט לא נראו בארץ. לאחרונה הם החלו להימכר גם כאן, כמו TP Link Deco M5, מערכת של שלושה נתבים, שכוללת גם אפליקציה, ושירות בשם "סופר WiFi", שהחלה לשווק סלקום, הכולל נתב Mesh שמבטיח את הגדלת טווח הכיסוי של הרשת הביתית.

TP Link Deco M5 ()
TP Link Deco M5

 

 

סלולרי

אייפון X, Note 8 והסמארטפונים ללא שוליים

 

2017 תיזכר כשנה שבה הסמארטפונים יצאו מהמסגרת ואיבדו את השוליים. רוב דגמי הסמארטפונים המובילים שהוציאו היצרניות החשובות התהדרו בעיצוב ללא שוליים - כזה שהמסך שלו נמתח מקצה לקצה, כך שכל חזית המכשיר היא מסך. LG עם G6 ו־V30, סמסונג עם גלקסי S8 ו־Note 8, אפל עם אייפון X, וכן דגמי הצמרת של חברות כמו וואווי, שיאומי, OnePlus ואחרות, היו בדיוק כאלה. הם עדיין מיועדים לפלח השוק היקר, אך ברור שבמהלך השנה־שנתיים הקרובות גם המכשירים הזולים יותר יהיו בעלי מסכים ללא גבולות.

 

 

עיצוב ללא שוליים הוא לא רק אסתטי ונאה לעין, אלא גם פונקציונלי מאוד: המסך גדול מאוד (5.5־6 אינץ'), אך גוף המכשיר נותר קטן, צר ונוח לאחיזה. ליופי יש מחיר: אחדים מהמכשירים הללו יקרים יותר מהממוצע (בין השאר, בגלל המורכבות של הייצור); נוחות השימוש נפגעת, בגלל הצורך להעלים מהחזית כפתורים פיזיים וחיישני טביעות אצבע (כמו באייפון X) או להעבירם לגב המכשיר (כמו בגלקסי); ואולי הכי גרוע: בגלל היעדר מסגרת מתכת ופלסטיק חזקה - הם שבירים מאוד ורגישים לנפילות ולחבטות. גלקסי S8 ואייפון X הם מהמכשירים היקרים והשבירים בהיסטוריה.

 

אייפון .X אפל ()
אייפון .X אפל
 
.Note 8 סמסונג ()
.Note 8 סמסונג

 

הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים