שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    פה זה אירופה: צפו בבית מעוצב במושב בשרון
    בית של משפחה עם שלוש בנות ושלושה כלבים במושב בשרון, עוצב בהשראה של רחובות אירופאיים מסוגננים, עם ריצוף אבן, תריסי עץ וחיפוי לבנים. צפו

    מקור ההשראה העיקרי לתכנון בית במושב בשרון, היה רחובות אירופאיים מסוגננים, עם ריצוף אבן, תריסי עץ וחיפוי לבנים. התחושה האירופאית שולבה בטוויסט מרתק ובהרמוניה מושלמת בין החוץ לפנים, באופן שמעניק לבית הרגשה של בית קיט באחת ממדינות אירופה.

     

    לכתבות נוספות במדור ביקור בית - בערוץ נדל"ן

     

    שימוש בחומריות וסקאלת צבעים עשירה אפשרו ליצור ניגוד בין החזיתות שעוצבו בסגנון קלאסי-אירופאי וקריר, לעומת הפנים שעוצב בסגנון מודרני, נקי ומינימליסטי, אך חמים במהותו.

     

     (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    שטחו של הבית הוא כ–600 מ”ר, המשתרעים על פני מגרש בגודל של כ-1,200 מ"ר, ומחולק לשלושה מפלסים: מרתף, קומת קרקע וקומת חדרים. בעלי הבית הם בני זוג עם שלוש בנות בוגרות. למשפחה שלושה כלבים, דבר שהוביל לבחירה בחומרים פרקטיים, דוגמת חיפוי פרקט בגוון כהה ובעיבוד מוברש, אשר שריטות אינן מורגשות עליו.


     (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)
    הגינה היוותה מקור השראה מרכזי לתכנון באופן ש"הכניס" אותה אל תוך פנים הבית. בריכה מעוצבת פונה לחזית האחורית של הבית ונושקת לפינת המשפחה בבית, עם אבני מדרך במראה צף. המראה החמים והנינוח שמשדר פנים הבית התאפשר בעזרת הרבה פריטי עץ ושימוש בפלטת צבעים חמים, כמו גווני חום מעושן, מוקה, אבן וגוונים אפורים חמים.

      

     (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    הבסיס שנבחר הוא מונוכרומטי קלאסי והצבע בולט בנגיעות קלות. לצד הגוונים החומים והאפורים ופריטי העץ, החומרים העיקריים הנוספים שבהם נעשה שימוש הם אבן, לבנים, ברזל ורזינה.


     (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    בקומת המרתף יחידת דיור לבת הגדולה וממ”ד שמשמש כחדר אורחים. קומת הקרקע כוללת חדר משפחה שיכול להפוך ליחידת מגורים, ואת שאר החללים הציבוריים כמו הסלון, פינת אוכל, מטבח ראשי ומטבח מקצועי נוסף בסגנון פטיסרי צרפתי, שתוכנן לצרכיה של בעלת הבית.

     

     

     (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

     

    חדר המגורים תוכנן כחלל פתוח יחד עם חדר האוכל, מה שמעניק תחושת מרחב גדול מאוד בבית, זאת גם בזכות תקרה גבוהה ומרשימה. את תחושת המרחב והאווריריות חשים כבר בכניסה לבית, בזכות החלל הפתוח והמעוצב, התקרה ושקיפות מלאה של קיר הגובל בגינה. הדבר נותן תחושה כאילו הבית גובל בקצה המגרש, ולא בקצה הסלון.



     (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)
     

    כדי להוסיף תחושת חמימות ביתית ולהעניק תחושת אינטימיות במרחב, תוכנן לאורך הקיר אח, מצדו האחד, ומצדו האחר ארון כלים פתוח לראווה. שני האלמנטים הללו, בשילוב חומרים חמים כמו קש ושולחנות עץ, מציעים נופך חמים לחלל. וילונות לבנים מהתקרה לרצפה מעניקים לחלל כולו מעין מסגרת בסגנון פספרטו.

     

     (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    בפינת האוכל נתנו כבוד מיוחד לחומרים טבעיים דוגמת מסגרת ברזל לשולחן האוכל, ורצועות של עץ ממוחזר. הכיסאות המודרניים מאזנים בין חמימות לקרירות, בעזרת עירוב הסגנונות המרתק. הקיר המרכזי עשוי מזכוכית, וכאילו מזמין פנימה את החוץ.

     

     (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    אחד האתגרים שהציבה בעלת הבית היה מראה נקי, ושהכל יהיה חבוי ונסתר מן העין, אך יחד עם זאת פונקציונלי. באופן כזה השתמשנו במטבח, לדוגמה, בטכנולוגיה להסתרת מוצרי החשמל, בעזרת ארון נסתר מיוחד, וכן פס שירות נסתר מאחורי הכיור.

     

     (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    פינת המשפחה תוכננה כחלל לא פורמלי, שמזמין את כל המשפחה להתכרבלות ולזמן של ביחד. במקום שולחן מרכזי בחרנו לאבזר את החלל בעזרת הדומים עשויים מעור ושולחנות צד קטנים ש"מתלבשים" על הספה ומתאימים כאביזר הגשה, קריאה או עבודה. ספרייה גדולה לאורך הקיר כולו מציגה לראווה את אוספיה היפים של בעלת הבית. כדי להכניס את ממד החוץ פנימה, תוכננה פינת זכוכית ש"יושבת" על גבי הבריכה, ומתקבלת תחושה של מעין אקווריום או בועת זכוכית, השומרת על קשר בלתי אמצעי עם החוץ.

     

     (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

     

    קומת חדרי השינה כוללת יחידת מגורים להורים שבה חדר ארונות ושני חדרי רחצה נפרדים עבור ההורים, שתי סוויטות לבנות המתבגרות הכוללות יחידת רחצה ופינת אירוח צמודה לכל סוויטה, וחדר כביסה.

     

     (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    בחדר האינטימי של ההורים נתנו חשיבות מיוחדת לנושא האחסון, ותוכנן חדר ארון גדול ומרווח במיוחד, לצד ספריית ענק, לאורך כל החדר, שמשמשת בחלקה להצגת אמנות ובחלקה האחר לאחסון פונקציונלי ולשימוש תדיר. קיר חדר השינה חופה בטיח שעליו הטבעה מיוחדת, במראה של קורות עץ ממוחזרות. "לוקסוס" נוסף הוא שני חדרי רחצה צמודים, "שלו ושלה", שכל אחד יכול לקחת בו את הזמן, ולהיפגש בחדר הזוגי.

     

    הכותבות הן בעלות משרד לאדריכלות, תכנון ועיצוב פנים

     


    פורסם לראשונה 02/01/2018 16:23

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "פה זה אירופה: צפו בבית מעוצב במושב בשרון"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים