שתף קטע נבחר

עובדי טבע בפתח תקווה הפגינו: "משמידים אותנו עד היסוד"

כ-100 עובדי המפעל שהוקם בשנת 1901 הפגינו מול משרדי ההנהלה בפתח תקווה. הם דרשו תשובות ממספר 2 בחברה, קרלו דה נוטריסטפאני. הוא יצא לדבר איתם, אך התעלם מהשאלות על הפיטורים. "זו שואה ומכירת חיסול", אמרה יו"ר ועד העובדים. "שולחים את כולנו הביתה במחי יד"

 

 

 

עובדי מפעל טבע אסיא בפתח תקווה הפגינו היום (ה') בצהריים מול משרדי ההנהלה בעיר במחאה על הכוונה לפטר את העובדים ולסגור את המתקן – שבו נמצא אחד ממוקדי המחקר והפיתוח של חברת טבע מאז הוקמה ב-1901. העובדים, שהתבשרו לאחרונה על גל פיטורים אדיר בחברה, הפגינו על רקע הגעתו של מספר שתיים בטבע, ד"ר קרלו דה נוטריסטפאני, למשרד בפתח תקווה. דה נוטריסטפאני אף יצא לדבר עם המפגינים, אך התעלם משאלותיהם בנושא הפיטורים.

 

כ-100 מ-150 עובדי טבע אסיא התייצבו ברחוב יגיע כפיים, שבו נמצאים משרדי ההנהלה, כדי להפגין במחאה על ההחלטה לסגור את המתקן שבו הם עובדים, ברחוב דנמרק בעיר. העובדים החליטו להפגין לאחר שנודע להם כי דה נוטריסטפאני יגיע למקום כדי לשוחח עם עובדי המנהלה.

מחאת העובדים  (צילום: יניב מזרחי) (צילום: יניב מזרחי)
מחאת העובדים (צילום: יניב מזרחי)
  

לא השיב לשאלות על הפיטורים. דה נוטריסטפאני (צילום: דוברות ההסתדרות הלאומית) (צילום: דוברות ההסתדרות הלאומית)
לא השיב לשאלות על הפיטורים. דה נוטריסטפאני(צילום: דוברות ההסתדרות הלאומית)

 (צילום: דוברות ההסתדרות הלאומית) (צילום: דוברות ההסתדרות הלאומית)
(צילום: דוברות ההסתדרות הלאומית)

העובדים קראו קריאות, הניפו שלטים נגד הפיטורים הצפויים ואף הלמו בתופים. במהלך ההפגנה יצאו מהמשרדים דה נוטריסטפאני ומנכ"ל התפעול דוד לוסטיג בדרכם לבניין סמוך שבו היו אמורים להיפגש עם עובדי מנהלה. השניים לא עצרו כדי לשוחח עם המפגינים וחמקו לתוך הבניין, והמפגינים הלכו בעקבותיהם ואף עלו איתם לקומה השלישית של הבניין. יותר מאוחר ירד דה נוטריסטפאני אל המפגינים, אך כשנשאל על הפיטורים הצפויים לא השיב חרף ניסיונות חוזרים ונשנים של העובדים לקבל תשובה.

 

יו"ר ועד העובדים בטבע אסיא, הניה גלבוע, חוקרת במו"פ האנליטי זה שמונה שנים, אמרה: "באנו להפגין על זה שטבע אסיא נסגרת. סוגרים לנו את האתר בעקבות הצמצומים שטבע החליטה שהיא הולכת לעשות בארץ, 1,700 מפוטרים. אצלנו מאה עובדים הולכים הביתה.
 

"אנחנו מחקר ופיתוח של החומר הפעיל בתרופה", הסבירה גלבוע על המפעל. "באתר שלנו עובדים כ-100 שנה, נותנים תמיכה ופיתוח של 150 מוצרים שטבע מוכרת בכל העולם. זו שואה וזה מכירת חיסול של המפעל שלנו. אנחנו לא ניתן שטבע תחליט במחי יד, בלי לדעת ולהבין את כל הכוח שיש בנו ומה שאנחנו עושים אצלנו במפעל, להשמיד אותנו עד היסוד.

 

"אנחנו חושבים שיש להפגנה שלנו כוח ועוצמה. מאז שאנחנו הפגנו, אמרו שידברו איתנו וינסו להוריד את כמות המפוטרים, על זה אנחנו פועלים", הוסיפה גלבוע. "לעובדים אני אומרת לשמור על אורך רוח. אפילו שטבע נותנת לנו סטירת לחי בפרצוף על כל השנים והמחקר ומה שאנחנו נתנו מעצמנו לטבע, צריך להמשיך להיות חזקים ולהאמין".

 

דניאלה רוזנבאום, שעובדת כחוקרת בכירה במו"פ אנליטי זה 22 שנים, הוסיפה: "אני לא מסכימה שיגרשו אותי מהבית שלי. טבע סימלה יציבות בשבילי בחיים, ופתאום זה מתרסק, אין רצפה, אין כלום. אתה לא יודע מה יהיה, זה פחד, זה סיוטים בלילה, זה הלם טוטאלי, אני לא יודעת איך להתנהל מפה הלאה. עבדתי מאוד קשה בשביל שיהיה לי מקצוע, וביום שאני אקבל את המכתב אני אלך הביתה, וזה הסיוט הכי גדול. לא בשביל זה השקעתי שנים בלימודים ובלתת את עצמי בעבודה".

 

בתוך כך הגיעו היוןף לאחר משא ומתן אינטנסיבי שנמשך מספר שבועות, ההסתדרות, ועד עובדי מטה טבע בפתח תקווה והנהלת החברה להסכם פרישה. לכל עובדי המטה תינתן אפשרות לפרוש מרצון וינתנו להם מענקי פרישה גדולים מהקבוע בחוק. לצד זאת הוסכם על החלת ההסכם הקיבוצי בחברה גם על מאות עובדים שהועסקו עד כה בחוזים אישיים

 

בהסתדרות מסרו כי לאחר השלמת תהליך הפרישה מרצון, וככל שיהיה בכך צורך, תחל ההנהלה הידברות עם נציגות העובדים על תנאי העובדים הנותרים שהחברה תרצה לסיים את עבודתם. תנאי הפרישה המועדפים יעמדו בתוקפם עד סוף שנת 2019.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יניב מזרחי
הפגנת העובדים מול משרדי ההנהלה
צילום: יניב מזרחי
מומלצים