שתף קטע נבחר

עורכת ה-BBC בסין: "פורשת מתפקידי עקב פערי שכר מגדריים"

במכתב פתוח לציבור האשימה העורכת הפורשת של ה-BBC בסין, קארי גרייסי, את הארגון באפליה על רקע מגדרי ובמתן שכר גבוה פי כמה לגברים על פני עמיתותיהם הנשים. לדבריה, ה-BBC עמד בפני "משבר אמון", לאחר שנחשף כי שני שליש מהכוכבים של הארגון שהרוויחו מעל 150 אלף ליש"ט בשנה היו גברים

"יש לכם את הזכות לדעת שהארגון מפר את חוק השוויון בבריטניה וכי הוא מתנגד ללחץ הקורא למבנה שכר הוגן ושקוף". כך כתבה עורכת BBC בסין, קארי גרייסי, במכתב פתוח לציבור בעקבות מה שהיא מכנה ניהול "תרבות סודית ובלתי חוקית של תשלום".

 

גרייסי, שעבדה ב-BBC במשך יותר מ-30 שנה, האשימה את ה-BBC, רשות השידור הבריטית באפליה על רקע מגדרי ובמתן שכר גבוה פי כמה לגברים על פני עמיתותיהם הנשים.

 

לדבריה, ה-BBC עמד בפני "משבר אמון", לאחר שנחשף כי שני שליש מהכוכבים של הארגון שהרוויחו מעל 150 אלף ליש"ט בשנה היו גברים. בעקבות הדברים ה-BBC נאלץ לחשוף את נתוני השכר, לפיהם גרייסי לא הופיעה באותה רשימה, מה שאומר כי היא מרוויחה פחות מסכום זה.

 

במכתבה, גרייסי פנתה לציבור וכתבה כי "ה-BBC שייך לאזרחים, המשלמים את האגרה". היא התעצבה לגלות כי שני עורכים בינלאומיים גברים של ה-BBC הרוויחו "לפחות 50% יותר משתי עורכות באותו דרג".

 

גרייסי מתוך שידוריה ב-BBC ()
גרייסי מתוך שידוריה ב-BBC

גרייסי אמרה כי היא ביקשה שארבעת העורכים הבינלאומיים יקבלו שכר שוויוני. "במקום זאת, ה-BBC הציעו לי העלאה גדולה בשכר, שעדיין הייתה רחוקה מהגעה לשוויון", היא הוסיפה. "אני סבורה שאני מקבלת שכר טוב כבר עכשיו, במיוחד בתור מישהי שעובדת בארגון במימון ציבורי. אני פשוט רוצה שה-BBC יהיה מחויב לחוק ויעריך גברים ונשים באופן שווה".

 

עוד הוסיפה גרייסי במכתבה כי "החוק לשכר שוויוני מ-2010 מצהיר כי גברים ונשים המבצעים את אותה עבודה חייבים לקבל שכר שווה. אבל בחודש יולי האחרון, גיליתי כי בשנה הפיננסית האחרונה, שני הגברים הרוויחו מעל 50% יותר משתי הנשים".

 

גרייסי ציינה כי עזבה את תפקידה כעורכת בבייג'ין, אך היא תישאר ב-BBC. לדבריה, היא תחזור לתפקידה הקודם בחדר החדשות של ערוץ הטלוויזיה, "שם אני מצפה לקבל שכר שווה לגברים".

 

ה-BBC: "אנחנו הרבה מתחת לממוצע"

עורך המדיה של BBC, אמול ראג'אן, אמר כי ההתפטרות של גרייסי הייתה "כאב ראש גדול מאוד" לארגון. לדבריו, בעוד שה-BBC הבטיח לטפל באי-שוויון בשכר, ההאשמות של גרייסי בניסוח שלה הן "חלולות".

 

בהצהרה מטעם הארגון, דובר ה-BBC אמר כי "הוגנות בשכר" בארגון "היא חיונית. מספר משמעותי של ארגונים פרסמו כעת את נתוני השכר שלכם לפי מגדר, ואלה מראים שהמצב שלנו הרבה יותר טוב מאחרים, וכי אנחנו הרבה מתחת לממוצע בבריטניה.

 

"לצד זאת, ביצענו ביקורת עצמאית בהובלת שופט עחיצוני, וזו הראתה כי 'אין אפליה שיטתית נגד נשים'. דו"ח נוסף באשר לעובדים המופיעים על המסך, יפורסם בעתיד הקרוב", נאמר בתגובת הארגון.

 

נציין כי בשנה שעברה פורסם דו"ח שהצביע על פער של 10.7% לטובת גברים בהשוואה לשכר שעתי חציוני. מנכ"ל הארגון, לורד הול, התחייב לסגור את הפער עד 2020, ואמר כי הארגון צריך להיות "דוגמה למה שאפשר להשיג בכל הנוגע לשכר, הוגנות, מגדר וייצוג".

 


פורסם לראשונה 08/01/2018 00:05

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים