שתף קטע נבחר

אופרה ווינפרי: "היום שבו אף אחת לא תצטרך לומר 'גם אני' מתקרב"

אופרה ווינפרי היא האישה השחורה הראשונה שזכתה בפרס מפעל חיים בטקס גלובוס הזהב. בנאום מרגש ועוצמתי היא הודתה לכל הנשים שהלכו עם האמת שלהן, ציינה את הקורבנות האלמוניות שסובלות מאלימות מתמשכת ופנתה לכל הנשים שצופות בטקס במסר אופטימי: "הזמן שבו לא האמינו לנשים חלף, יום חדש בפתח!"

מלבד הזכיות הרבות של הסרט "שלושה שלטים מחוץ לאבינג, מיזורי", טקס גלובוס הזהב ה-75 שהתקיים היום (ב') לפנות בוקר היה כולו בסימן קמפיין metoo# ובמחאה נגד הטרדות מיניות בהוליווד ומחוצה. כפי שהובטח, כל השחקניות לבשו שחור, על השטיח האדום התהלכו אקטיביסטיות לצד כוכבות זוהרות, ונאומי הזכייה עסקו בהעצמה נשית לא מתפשרת. נאום אחד ייזכר במיוחד -  אופרה ווינפרי קיבלה פרס מפעל חיים ונשאה את אחד הנאומים הטובים שידע הטקס, שבו התייחסה הן להיותה אפרו-אמריקנית והן להיותה אישה. טקס גלובוס הזהב ישודר שוב הערב (ב') בyes DRAMA וב STINGTV. 

 

"בשנת 1964, כשהייתי ילדה קטנה בבית אימי במילווקי, צפיתי באן בנקרופט מציגה את פרס השחקן הטוב ביותר בטקס האוסקר ה-36. היא פתחה את המעטפה ואמרה ארבע מילים שעשו היסטוריה: 'המנצח הוא סידני פואטייה'", כך פתחה ווינפרי את נאומה והמשיכה: "לבמה עלה הגבר הכי אלגנטי שראיתי בחיי. אני זוכרת שהעניבה שלו הייתה לבנה, וכמובן - עורו שחור. מעולם לא ראיתי איש שחור מוערך כך. שנים רבות ניסיתי להסביר מה הרגע הזה עשה לילדה קטנה שצופה בו מהספה הזולה שלה. אני אעשה את זה בציטוט מהסרט שעליו זכה: 'אמן, אמן, אמן אמן'". ווינפרי היא האישה השחורה הראשונה שזוכה בפרס ססיל ב.דמיל, ובנאומה אמרה שאולי עכשיו יש ילדה שיושבת בחדרה, צופה בה ומתרגשת כפי שהיא התרגשה לפני יותר מחמישים שנה.  

 

ווינפרי נדרשה בנאומה גם לקמפיין metoo#. "האמת היא הכלי הכי עוצמתי שלנו. אני גאה במיוחד בכל הנשים שהרגישו מספיק חזקות כדי לדבר ולשתף בסיפורן האישי. כל אחת מאיתנו בחדר הזה חוגגת בגלל הסיפורים שסיפרנו. והשנה אנחנו הפכנו לסיפור".

 

 

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

ווינפרי הודתה לכל הנשים שסבלו מאלימות מינית במשך שנים - אלמוניות שלא זכו לתמיכה מהתקשורת וסביר להניח שגם לעולם לא יזכו. "כמו אימא שלי. היו להן ילדים להאכיל וחשבונות לשלם וחלומות להגשים - אלה הנשים שלעולם לא נדע את שמן. הן עקרות בית, הן עובדות בשדה, הן עובדות במפעל, במסעדות, באקדמיה. הן מהנדסות, רופאות ומדעניות. הן חלק מהעולם הטכנולוגי והפוליטי, הן ספורטאיות והן חיילות בצבא". כך התייחסה לעובדה שהטרדות מיניות עלולות להתרחש בכל מקום ולכל אחת. 

 

הנאום המלא של אופרה ווינפרי

 

ובכל זאת, ווינפרי בחרה לציין שם אחד, רייסי טיילור. "ב-1944 הייתה רייסי טיילור רעייה צעירה ואימא. בדרך הביתה מהכנסייה חטפו אותה שישה גברים חמושים, אנסו אותה והשאירו אותה בצד הדרך. הם איימו להרוג אותה אם היא תספר. אבל הסיפור שלה יצא לאור, ואישה צעירה בשם רוזה פרקס הפכה לחוקרת בתיק. יחד הן ביקשו צדק, אבל צדק לא היה אז. טיילור הלכה לעולמה לפני עשרה ימים, בגיל 98. היא חיה, כפי שרבות מאיתנו חיות, בתרבות שבורה בגלל גברים כוחניים. יותר מדי זמן לא הקשיבו לנשים ולא האמינו להן אם הן העזו לומר את האמת שלהן, אבל העידן הזה תם".

 

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

היא סיימה במסר לכל הנשים שצופות בטקס. "יום חדש נמצא באופק, וכשהיום הזה סוף-סוף יגיע, זה יהיה בזכות הרבה נשים נפלאות, שמקצתן יושבות בחדר הזה הערב, ובזכות כמה גברים יוצאי דופן, שנלחמים בכוח כדי לוודא שהם יהיו המנהיגים שיובילו אותנו ליום שבו אף אחת לא תצטרך לומר שוב - 'גם אני'".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
אופרה ווינפרי בגלובוס הזהב
צילום: gettyimages
לאתר ההטבות
מומלצים