שתף קטע נבחר

משרד האוצר: עולים חדשים עשירים לא יקבלו סל קליטה

ההצעה מופיעה כחלק מחוברת הפחתות התקציבים שנועדו לממן את כל מהלכי הממשלה החדשים. המהלך אמור לחסוך 100 מיליון שקל למשרד העלייה והקליטה ו-30 מיליון שקל למשרד הבינוי והשיכון שמסייע בשכר דירה לעולים חדשים

עולים חדשים עשירים לא יקבלו סל קליטה, כך עולה מהצעת התקציב של משרד האוצר. ההצעה המופיעה כחלק מחוברת הפחתות התקציבים שנועדו לממן את כל מהלכי הממשלה החדשים, קובעת כי עולים חדשים העולים עם נכסים של מעל חצי מיליון שקל לא יזכו בסל קליטהף כאשר ככל שמספר הנפשות במשק הבית עולה התקרה עולה איתו.

  

במקביל מציעים באוצר, להגדיל את סל הקליטה שניתן לזכאים ב-10%. המטרה היא להתמודד עם המצב המעוות היום בו עשירים שעולים ממדינות שונות, כמו למשל צרפת, נהנים מסל קליטה של אלפי שקלים מבלי שהם באמת זקוקים לכך.

 

בעבר, מזכיר משרד האוצר, סל הקליטה ניתן רק לעולים שהגיעו מארצות מזרח אירופה, אמריקה הלטינית וחלק ממדינות אפריקה ואסיה. ב-2002 שינתה הממשלה את ההחלטה והעניקה לכלל העולים את סל הקליטה.

 

המהלך אמור לחסוך 100 מיליון שקל למשרד העלייה והקליטה ו-30 מיליון שקל למשרד הבינוי והשיכון, שמסייע בשכר דירה לעולים חדשים.

  

מהלך נוסף שזוכה כעת להתנגדות חריפה הוא משיכת 500 מיליון שקל מקרן הניקיון ב-2019, וכן הניסיון למשוך ממנה 50% מההכנסות בכל שנה. הרשויות המקומיות מאות מיליוני שקלים בשנה, בהתאם להטמנות הפסולת שלהן כמעין "קנס". מטרת הקרן היא למצוא פתרונות אקולוגיים להטמנת פסולת.

 

בפועל גורמים המעורבים בנושא מאשימים את האוצר כי הוא זה שמטרפד את הפעילות שלה ומבקש בכל שנה לנגוס בהכנסותיה, וכתוצאה מכך היא לא מנצלת את התקציב שלה. 

 

בעבר האוצר ניסה לצבוע מהלכים דומים כ"הלוואות", כאשר לכל הצדדים היה ברור שבפועל הן לא יוחזרו לעולם. כעת, לא רק השלטון המקומי מתנגד למהלך, אלא גם המשרד להגנת הסביבה, שמסר כי "ההצעה לקחת כסף מקרן הניקיון למטרות אוצריות היא הצעה שערורייתית שאנחנו מתנגדים לה מכל וכל, והיא מנוגדת למטרת קרן הניקיון שנקבעה בחוק".

הטמנת פסולת (צילום: המשטרה הירוקה) (צילום: המשטרה הירוקה)
הטמנת פסולת(צילום: המשטרה הירוקה)
 

עוד הוסיפו במשרד כי "ההצעה הזאת שונה מאוד מתקדימים שהיו בעבר, כאשר משרד האוצר לקח הלוואת תקציב מזומן מקרן הניקיון, מבלי להקטין את גודל הקרן ומבלי לפגוע ביכולת שלה להתחייב ולקדם פרויקטים בתחום קידום המחזור ושיפור תשתיות הטיפול בפסולת. הפעם ההצעה מדברת על פגיעה אנושה בקרן הניקיון, ובכוונתנו להילחם בה בכל הכח".

 

פטור מהנגשה

מהלך נוסף מטריד שמבקשים באוצר לעשות הוא לדחות יישום של החלטת ממשלה קודמת הקובעת כי עד נובמבר 2018 יסיימו מבני הממשלה השונים להנגיש עצמם גם לבעלי מוגבלויות, זאת כאשר היום רק 47% מהמבנים מונגשים. כעת כאמור, האוצר מבקש לדחות את יישום התאמת המבנים עד לשנת 2021 בהדרגה, מה שיחסוך לממשלה 65 מיליון שקל השנה.

  

מהלך נוסף שצפוי להיתקל בהתנגדות של המשטרה, הוא ניסיון להפחית להם את סבסוד ארוחות הצהריים. בעוד שהיום נהנים השוטרים מסבסוד מלא, מבקשים באוצר להחיל עליהם את ההסכם שנחתם ב-2017 מול ההסתדרות ומעניק לעובדים כ-16 שקל לארוחה בלבד.

 

במקביל לקיצוצים שונים במשרדי הממשלה, מבקשים באוצר לסגור 22 נציגויות שונות של משרד החוץ בעולם, במקביל לביטול 140 תקנים בארץ. מהלכים שיחסכו 176 ו-40 מיליון שקל בהתאמה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים