שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    הכי מטוקבקות
      חדשנות אדריכלית בווילה מעוצבת בראשל"צ
      בית מפואר בשטח של 480 מ"ר תוכנן עם קירות זכוכית, המאפשרים להביט אל החצר והבריכה מכל פינה. מדרגות פלדה מעוצבות במרכזו משמשות כאלמנט פיסולי, דלת הכניסה נבלעת ברקע ובמרתף מוקמו אולם קולנוע ביתי מרווח וסוויטה לילדה. צפו בתמונות

      וילה במרכז ראשון לציון חושף אלמנטים אדריכליים מעט חריגים בנוף המקומי. הבית, שבנוי על מגרש ריבועי בשטח של 600 מ"ר, עוצבה בצורת ר' בשלושה מפסלים בשטח של 480 מ"ר.

       

       (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)

      שתי הצלעות הפנימיות של הר' מגדרות אזור ישיבה חיצוני שמתפקד כסלון של ממש ומולו בריכת אינפיניטיבקו ברצפה, היוצרת אשליה של מקווה מים אינטגרלי. המבנה כולו תוכנן כקובייה אלכסונית, עם גג משופע שהופך לקורות אלכסוניות המקיפות את החזית הקדמית והצדית ומסתירות בתוכן גג רעפים.

       

       (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)

      החזית הקדמית, שפונה אל הרחוב, חופתה בחלקה בפלטות גרניט פורצלן מדוקק. היא מתכתבת עם דלת הכניסה, שחופתה באותה אבן ובעצם ממזגת אותה בנוף חזית הבית, שיתר קירותיו לבנים. הגג המשופע, ששובר את הסימטריה והניקיון, חופה בחלקו הפנימי בעץ ארז (סידר).

       (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)

      האלמנט האלכסוני מתחיל מקיר אנכי וממשיך בקורה העליונה, בחזית הצדית וחודר לתוך הבית באזור הסלון, כספסל ישיבה מרווח הפונה לגינה. בקומה העליונה, סבכה חיצונית לבנה ומוארכת בגובה הבית כולו סוגרת ומסתירה את המרפסות, בעוד שבקומת הכניסה היא משמשת קיר חיצוני של שירותי האורחים. בצמוד לשירותים יש ויטרינה מזכוכית חלבית להכנסת אור, שגם מחופה בסבכה הלבנה שבחוץ.

       (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)

      מרבית הפונקציות פונות החוצה. הסלון מוקף לכל אורך צלעותיו החיצוניות בוויטרינות זכוכית וכמוהו גם אזור המטבח, שצדו המזרחי מוקף חלון זכוכית ענק. מערכי הוויטרינות, שגובהן כגובה קירות הבית, נועד להדגיש את החוץ.

       

       (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)

      אזור הישיבה החיצוני והבריכה הממוקמת מולו נראים מכל מקום בבית. אזור זה הוגדר באמצעות  שטיח דק ומעליו מרקיזה חשמלית, המצלה על הסלון החיצוני ומגינה על פנים הבית מחום השמש.

       

       (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)

      במרכז הבית, מדרגות פלדה מעוצבות יוצרות זרם תנועתי בחלל קומת הכניסה ומשם מלוות את שלושת קומות הבית. המדרגות תוכננו באמצע החלל, באופן שיוצר חיץ בין הסלון למבואת הכניסה ומשמש כאלמנט פיסולי לכל דבר.

       

       (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)

      המטבח, כמו יתר הבית, עוצב בקווים מינימליסטיים ונקיים ונצבע בשחור. ארונות האחסון והויטרינות נפרשים לכל גובה הקיר, כדי למנוע מהריהוט להפריע למרכז החלל ולהדגיש את המרחב הגדול.

       

       (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)

      חדרי השינה ממוקמים בקומה העליונה וכוללים יחידת מאסטר להורים, שני חדרי שינה, חדר עבודה וחדר שירות ומרפסת. לחדר המאסטר יש יציאה למרפסת היקפית, ממנה ניתן להשקיף על הבריכה.

       

       (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)

      דלת הזזה מפרידה בין חדר השינה לחדר המקלחת וההלבשה. במצב פתוח, הדלת ממשיכה את התנועתיות והזרימה בחלל אל תוך חלל המוקף בארונות, שנמתחים לכל אורך הקיר ומקיפים גם את האזור היבש של חדר הרחצה, שנועד להלבשה. האזור היבש מופרד מהאזור הרטוב גם באמצעות רצפת עץ שממשיכה מהקומה הראשונה באופן שתוחם את חדר הרחצה.  

       (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)

      בקומת המרתף יש אולם קולנוע ביתי מרווח ולצידו סוויטה לילדה, הכוללת חדר שירותים ומקלחת.

       

      הכותב הוא אדריכל מ"שחר רוזנפלד אדריכלים"

       

      לפנייה לכתב/ת
       תגובה חדשה
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מומלצים