שתף קטע נבחר

100 סוכני מוסד הם עובדים עם מוגבלות

בהנחייתו של ראש המוסד הוגברה קליטתם של עובדים עם מוגבלות בארגון, וכיום מועסקים בו כ-100 עובדים שכאלה - המספר הגבוה ביותר מבין ארגוני הביון בעולם. העובדים נקלטו בכל המקצועות, כולל סוכנים מבצעיים שחלקם נכים ממלחמות צה"ל: "הם ברכה למוסד"

המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים מגייס עובדים יצירתיים ומובחרים, גם אם יש להם מגבלה פיזית. בשנה האחרונה גוייסו למוסד 18עובדים עם מוגבלות וכיום בארגון ישנם כ-100 עובדים עם מוגבלות – מספר חסר תקדים בהשוואה לכל ארגון ביון אחר בעולם ועל כך גאוותו של המוסד.

 

המוסד מחפש אתכם בפייסבוק

 

אותם בעלי מוגבלויות משתלבים במוסד בכל המקצועות האפשריים: טכנולוגיה, מטה מבצעי, מודיעין, ותמיכה בכוח הלוחם. כמו כן,  נכים לוחמים ממלחמות צה"ל נקלטו במוסד לרבות בתפקידים מבצעיים וזוכים לשבחים על תיפקודם על אף המגבלה.

 

המספרים נחשפו על ידי ראש המוסד, יוסי כהן ,בהופעה נדירה בכנס השנתי של אגף הממונה על השכר באוצר שנערך בבנייני האומה בירושלים.

 

כהן על בנו יונתן שסובל משיתוק מוחין: "הוא הלוחם האמיתי"

כהן אחראי אישית על מהפכת השילוב של בעלי המוגבלויות בארגון. לפני כשנתיים הינחה להגביר את גיוסם של בעלי מוגבלויות. "הם ברכה לארגון, למשפחות שלהם ולעם ישראל ואנו ברכה להם", אמר כהן.

 

כהן הוסיף: "המוסד פועל יותר טוב מבעבר לשוויון הזדמנויות לכולם. בשנה האחרונה גוייסו למוסד 18 בעלי מוגבלויות לא רק בגלל החוק, אלא כדי לקדם את ההבנה של עובדי המוסד שאנחנו משקפים ומשרתים גם את החברה הישראלית. זהו עניין שמייצר ערך לעובדי המוסד. הם מבינים טוב יותר את העולם שסביבנו ושיש אנשים שונים".

 

ראש המוסד יוסי כהן עם ראש הממשלה ונשיא המדינה (צילום: קובי גדעון, לע"מ) (צילום: קובי גדעון, לע
ראש המוסד יוסי כהן עם ראש הממשלה ונשיא המדינה(צילום: קובי גדעון, לע"מ)

הסוגיה של שילוב בעלי מוגבלויות קרובה לליבו של ראש המוסד יוסי כהן באופן אישי. בנו יהונתן (31) אשר סובל משיתוק מוחין ומרותק לכיסא גלגלים הוא דוגמא ומופת למי שלמרות כל הקשיים לא נכנע לנכות: כנער הפך לתלמיד מצטיין שדובר 4 שפות, בצבא הפך לקצין ביחידת המודיעין 8200 ולאחר מכן מפקד צוות ביחידת דובר צה"ל. לפני כשלוש וחצי שנים אף התחתן".

 

בשנת 2000 לקח יוסי כהן חופשה ללא תשלום מהמוסד, בין השאר כדי שיוכל להקדיש זמן לטיפול ביהונתן. למקורביו סיפר בעבר בגאווה: "יהונתן בעיניי הוא הלוחם האמיתי".

 

"אני כבר לא מצפה שמשהו יהיה קל", סיפר בעבר יהונתן בראיון ל"ידיעות מודיעין". "כל דבר בחיים שלי כרוך במאבק, אבל בזכות המאבקים החיים שלי טובים. יכולתי להיות שקוע כל הזמן ב'למה זה קרה לי' וכמה שזה לא הוגן, אבל איזה מין חיים היו לי אז? קיבלתי החלטה בגיל צעיר שאעשה כל מה שאני רוצה לעשות, ואני עומד בזה. ההורים שלי התחילו את המלחמה עבורי מרגע שמצבי היה ידוע, ומרגע שיכולתי לקבל החלטות המשכתי את המלחמות בעצמי".

 

"לו היו לנו יותר עובדים גם הם היו עסוקים מאוד"

בנאומו בכנס האוצר התייחס כהן גם למהפכה המגדרית במוסד: "בשנתיים האחרונות אני עוסק באופן אינטנסיבי בשוויון הזדמנויות בעיקר באופן מגדרי. ביצענו מחקר מעמיק כדי להבין למה יש פחות מפקדות למרות שהגיוס הוא כמעט חצי חצי. כדי לטפל בזה הודענו על שקיפות ארגונית והעלינו פורטל שמראה בדיוק מה הן כל המשרות הפנויות בארגון, והמטרה היא ששיעור הנשים גם ברמת הפיקוד יעלה". 

 

בהתייחס לתחום משאבי האנוש במוסד, סיפר כהן כי "באתגר הביטחוני אנחנו עוסקים 24 שעות ביממה, ולו היו לנו יותר עובדים גם הם היו עסוקים מאוד. המסר שאני רוצה להעביר הוא שעל המוסד מוטלת האחריות להיות בעל עליונות מוחלטת בעולם הריגול. אנחנו לא יכולים להיות במקום שני בכח האדם, בהגנת הסייבר, ביכולת שלנו להשיג מודיעין, במבצעים ובאנשי המבצעים, בטכנולוגיה ובמטה, וגם בטיפול ברווחה ובמשאבי אנוש".

 

כהן הדגיש כי "הם לא מטומטמים שם מעבר לים או למדבר. הארגונים שמאתגרים אותנו הם ארגונים טובים וחזקים, וגם הם מנסים כל העת - בדיוק כמונו - להשתפר. זה מהווה אתגר שמכריח אותנו לגייס אנשים מוכשרים ובעלי איכויות נדירות".

 

"כל מי שנכנס עובר תהליך סינון קפדני. התפקיד במוסד יכול לקחת אותך ואת משפחתך לחו"ל יותר מפעם אחת. האתגר שלנו היום, ולא חשוב אם דור ה-Y קיים או לא, הוא להבין שהמשפחה מתגייסת, ושבמהלך שנות השירות במוסד יש השפעות פנימה לתוך הבית. כולם עובדים קשה מאוד, אבל האתגר לשמר תא משפחתי חזק הוא יותר מורכב".

 

דף הפייסבוק לגיוס עובדים של המוסד

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יאיר שגיא
ראש המוסד, יוסי כהן
צילום: יאיר שגיא
מומלצים