שתף קטע נבחר

שחר פאר כובשת את המטבח

מהמחבט למחבת: הרבה דברים חדשים קורים בימים אלה לטניסאית לשעבר שחר פאר - לא רק שקיבלה הצעת נישואים בלפלנד מהחבר מנתח הלב המפורסם מתל השומר אחרי שנה וחצי של חברות, היא גם התחילה ללמוד בישול. נדחפנו לה לסירים באחד השיעורים. צפו

 

 

במגרש של הגדולים: כמו מקצוענית אמיתית, הטניסאית הטובה בתולדות הטניס הישראלי, שחר פאר (30), לוקחת בימים אלה את התחביב הוותיק צעד אחד קדימה. בתום שנה מרגע תליית מחבט הטניס עטור ההישגים, החליטה הספורטאית לנצל את זמנה הפנוי, וללמוד את רזי הבישול באופן מקצועי. 

הקריירה החדשה של שחר פאר? ()
הקריירה החדשה של שחר פאר?

אם תציצו בחשבון האינסטרגם של פאר, תגלו כי האהבה הגדולה שלה לאוכל, נולדה ממסעותיה הרבים ברחבי תבל, עוד מנעוריה כספורטאית תחרותית, וממשפחתה הגרעינית. כדי לברר אם היא כישרונית גם במטבח ולא רק במגרש, נדחפנו לה לסירים באחד מהשיעורים, וטעמנו טורטליני ממולא בדלורית, מעשה ידיה של פאר.

"רואה את עצמי מגדלת ילדים, אין דבר רע בלהיות עקרת בית" ()
"רואה את עצמי מגדלת ילדים, אין דבר רע בלהיות עקרת בית"
  

הרצינות והמשמעת המאפיינת ספורטאים אולימפיים, ניכרת בפאר גם בשיעור להכנת טורטליני. פאר, שמתעדת בדקדקנות כל הסבר והערה של המורה-השפית סבינה ולדמן, מעמיקה את התחביב האישי למקצוע של ממש, למרות שהיא עצמה אולי לא מודה בזה. בפוסט שפירסמה ברשתות החברתיות ביום פרישתה, בתום 13 שנות קריירת טניס מפוארת, הבטיחה פאר לעדכן בפרק ב' בחייה.

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

חיים כהן מתגעגע לאוכל של אימא

טעמנו את השווארמה של מושיק רוט ב-8 שקלים

איפה אוכלים בדרך לחרמון?

 

כשנשאלה האם המטבח הוא התחום שאליו התכוונה להמשיך, השיבה כי כרגע החליטה לעשות אך ורק מה שעושה לה טוב בחיים: "המטבח עושה לי טוב, אני מאוד נהנת מהבישול. מרגע שפרשתי מהטניס, החלטתי לעשות אך ורק מה שעושה לי טוב בחיים. אין ספק שהמשמעת והרצינות, היא תוצאה של קריירת טניס ארוכת שנים. אין מה לעשות אני סוג של רובוט, זה חלק בלתי נפרד מהאופי שלי. זה ליווה אותי גם בטניס, תמיד עבדתי קשה ונתתי את ה-100%. הפרפקציוניזם והמוסר עבודה שלי באים לידי ביטוי גם במטבח, חשוב לי לא לזייף, לעבוד נקי ולא לעשות בכאילו", מספרת פאר. 

A post shared by shaharpeer (@shaharpeer) on

 

הלחץ בסרוויס, דומה למתח במגרש הטניס?

"אני חושבת שאני אישית מתמודדות טוב יותר בלחץ על המגרש, מאשר במטבח - כי פשוט יש לי פחות ניסיון במטבח. מאוד חשוב לי שמה שאני מבשלת ייצא טעים ואיכותי. יכול להיות שהלחץ לעמוד בלוחות זמנים זהה בשני המקרים, אבל הטניס שונה לחלוטין. מאחורי משחק הטניס והקריירה, קיים פן פסיכולוגי עמוק, לאורך כל הקריירה אתה נתון להמון לחצים שנשמר לתקופות ארוכות. לעומת זאת, במטבח הסטרס הוא יותר רגעי", היא מספרת. 

 

משמעת של ספורטאית: השפית סבינה ולדמן מלמדת את פאר להכין טורטליני  ()
משמעת של ספורטאית: השפית סבינה ולדמן מלמדת את פאר להכין טורטליני

את האהבה לתחום הקולינרי, רכשה פאר בעקבות המסעות הארוכים ברחבי העולם. בין תחרותיות לאימונים בקצוות הגלובוס, ניצלה הספורטאית את זמנה הפנוי לטעום מהאוכל המקומי המשובח, וגם ממאכלי הרחוב האותנטי. "בילדות, אבא שלי היה טס המון לארה"ב ולימד אותנו הילדים, לאהוב ולהכיר טעמים שונים. בהמשך, אחותי ובעלה הדביקו אותי בחיידק הקולינרי, ובזמן תחרויות ומחנות אימונים, הייתי הולכת לאכול במסעדות מקומיות. אני אוהבת את כל המגוון - החל מדוכני רחוב, ועד למסעדות המישלן, למזלי יצא לי לבקר בהרבה מקומות. אני נהנת מאכילה וטעימה, ואחרי הפרישה מהטניס, הייתה לי את ההזדמנות והזמן הפנוי לבוא ולהפיג את הפחד מהבישול. אני לא חושבת שזה יהיה המקצוע הבא שלי, יותר בכיוון של תחביב מהנה", היא אומרת. 

 

אנינת טעם משחר נעוריה (מתוך האינסטרגם של שחר פאר ) (מתוך האינסטרגם של שחר פאר )
אנינת טעם משחר נעוריה(מתוך האינסטרגם של שחר פאר )

לימודי הקולינריה בבית ספר "דנון למצוינות קולינרית" בתל אביב, הם לא הבשורה היחידה בחייה של פאר בשבועות האחרונים. לאחרונה, קיבלה הצעת נישואים בלפלנד ובשנה הקרובה, עתידה הטניסאית לשעבר להינשא לבחיר ליבה, ד"ר אילון רם ("המתמחים 2"). "אילון מאוד נהנה מהאוכל שאני מבשלת בבית, כל יום הוא שואל אותי מה אני מכינה היום. כמובן, שזה הרבה יותר טעים מהלחם והטחינה במשמרות הארוכות בתל השומר. מאז שהתחלתי את הלימודים, אני יותר מעזה לבשל לי ולאילון דברים שעד היום פחדתי לגעת. לפני כמה שבועות הכנתי סלט מושקע, והוא ביקש אותו שוב ממש לפני כמה ימים. אחת הסיבות שהגעתי ללמוד בישול, היא שביום מן הימים ארצה להכין אוכל לילדים שלי", פאר מספרת.

 

"האוכל בבית יותר טעים מבתל השומר" (צילום: אור גפן) (צילום: אור גפן)
"האוכל בבית יותר טעים מבתל השומר"(צילום: אור גפן)

פאר, פודית בנשמתה, הייתה הטניסאית הישראלית הטובה בכל הזמנים, ואישה פורצת דרך בתחומה. מרבית הנשים שעוסקות בקולינריה, דווקא מוצאות את מקומן בקונדיטוריה ולא על הפס שנחשב לגברי ולא סקסי. "עבודה במטבח מתפרסת על פני שעות ארוכות, וברור שקשה לגדל ילדים ולעבוד תוך כדי. בדיוק כמו בתחום הטניס - הקריירה קצרה ורק אחריה לרוב מתחילים להקים משפחה. לצורך העניין, אפילו שסרוויס יכול להיות בין השעה 19-22 צריך להיות במטבח שעות רבות בהכנות. אני מאמינה שאין דבר רע להיות עקרת בית, אימא שלי גידלה אותנו והייתה בבית. זכור לי שכל יום שהיינו חוזרים מבית-הספר, הייתה לנו ארוחה חמה, ואחר-כך היא גם הייתה מסיעה אותנו לאימוני הטניס. בעיניי, חשוב שתהיה דמות של הורה נוכח בבית, ואני לגמרי רואה את עצמי מגדלת ילדים, ואני גאה בזה. האמת היא, שהספיק לי לעבוד קשה בחיים, אני מרגישה שנתתי מעל ומעבר. רוב החיים שלי שהיתי בחו"ל בין תחרויות למחנות אימונים, בא לי את הבית ואת הרוגע. בינתיים מספיק לי לבוא לבשל פעמיים בשבוע", מסכמת פאר.  

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים