שתף קטע נבחר

מדע בדיוני? הטכנולוגיה של מלחמת הכוכבים כבר כאן

חושבים שחרבות אור הן מדע בדיוני? תחשבו שוב. סמנכ"ל הטכנולוגיה של אלביט מערכות, שוקי יהודה, התראיין לאולפן ynet וסיפר על הטכנולוגיה האמיתית שמאחורי סיפור ההצלחה הקולנועי

 

 

האם תרבות המדע הבדיוני מחקה את הפיתוחים הטכנולוגיים או להיפך? בזמן שאתם מנסים להכריע, נסו להיזכר בפעם האחרונה שבה ראיתם חרב אור על המסך. סרטי מלחמת הכוכבים הם כבר מזמן אגדה קולנועית של ממש, והם גדושים בכל מיני פיתוחים טכנולוגיים מרשימים שאמורים להרחיב את גבולות הדימיון. אבל האמת היא שהרבה ממה שאפשר לראות על המסך - כבר קיים במציאות, או לפחות מבוסס על אלמנטים טכנולוגיים אמיתיים לגמרי. כן, גם חרב האור.

 

המציאות הטכנולוגית שמאחורי הסרט ()
המציאות הטכנולוגית שמאחורי הסרט

 

שוקי יהודה, סמנכ"ל טכנולוגיה ראשי בחברת אלביט מערכות, התראיין לאולפן ynet והצליח לחדד את הגבול המטושטש בין מציאות לדימיון בכל מה שקשור לטכנולוגיה של מלחמת הכוכבים. "האמת שהגבול בין המדע הבדיוני לבין המציאות הוא לא ברור, ועוד יותר לא ברור מי משיג את מי", הוא אומר, "יש דברים שהם בלתי אפשריים מבחינה פיזיקלית אבל יש גם טכנולוגיות בשלות במציאות ואפילו כאלה שעושים בהן שימוש רחב".

 

אחת מהן היא טכנולוגיית הלייזר כפי שהיא מיוצגת על ידי חרב האור הפופולרית. "טכנולוגיית הלייזרים היא בשימוש רחב בכל מיני יישומים, המעניינת ביותר היא זו שמאפשרת לנו להשתמש בלייזר כמערכת ציון וגם כמיגון מפני טילי חום". ומה לגבי הכלבים הרובוטיים? "הנושא של רובוטיקה אוטונומית עשה קפיצה מהותית בשני העשורים האחרונים, היא כוללת מרכיב של הפלטפורמה - הגוף הרובוטי, החישה, והאלמנט של מחשב משימה שאומר לרובוט איך לפעול".

 

ואולי ההפתעה הגדולה ביותר - חלליות. "זה קרוב, זה קרוב מאוד", מסביר יהודה, "אנחנו רואים בעולם כבר מערכות מבצעיות, לא רק פיתוח, של שימוש בלייזר רב עוצמה. הוא נמצא בפיתוח במעבדות שונות בעולם והוא זמין לנו, היכולת להפוך אותו למערכת אפליקטיבית - זה יקרה הרבה לפני תום העשור הקרוב, בארצות הברית זה כבר קרה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים