שתף קטע נבחר

ייאוש באום אל פחם: "אירועי שוד וירי, המשטרה לא עושה דבר"

תושבי העיר אובדי עצות, חלקם נאלצו לעזוב את בתיהם. תושב שנפצע משמונה קליעים: "מסרתי למשטרה תיעוד, הודעתי מי ירה בי. הם לא עשו כלום. מפקירים אותנו. המשטרה לא רוצה להיאבק בפשיעה"

 

 

 

רבים מתושבי אום אל פחם הפכו פצועי ירי, קורבנות שוד או נפגעי עבירות רכוש - נוכח גל האלימות הגואה בעיר. חלקם יצאו להפגין לאחרונה מול תחנת המשטרה בעיר. המשטרה אף ערכה כמה מבצעים בשיתוף מאות מאנשיה להחרמת נשק לא חוקי - אבל ללא הועיל. התושבים מדווחים על ירי בלתי פוסק בסביבתם ועל אירועים אלימים נוספים.

 

 

 

בחודש האחרון נמנו כמה אירועים שבהם ירו לעבר תושבי העיר ודקרו אותם. באחד המקרים נפצע באורח בינוני עד קשה גבר בשנות ה-60 לחייו מדקירות בפלג גופו העליון. אחרי כמה ימים נורה בנו, בשנות ה-20 לחייו, בשתי רגליו. האב שוחרר מבית החולים ובנו עדיין מאושפז בבית חולים העמק בעפולה.

אום אל פחם  (צילום: דוברות מד"א) (צילום: דוברות מד
אום אל פחם (צילום: דוברות מד"א)
הבן שחזר את רגעי הפציעה: "יצאתי מוקדם בבוקר מאום אל פחם לעבודה. בדרך מכונית חסמה לי את הדרך. שני חמושים ירדו ממנה והתחילו לנפץ את השמשה הקדמית שלי. נסיתי לברוח אבל אחד מהם התקרב מהחלון שליד הנהג וירה לי בשתי הרגליים, רוקן את המחסנית ואז ברח. נפצעתי משמונה קליעים".

 

הוא הוסיף:" זה לא המקרה הראשון, ניסו בעבר גם לירות לבית שלי, אבל ככל הנראה הנשק נתקע. באירוע אחר אבא שלי נדקר ופונה לבית החולים במצב בינוני עד קשה. מסרתי למשטרה תיעוד של ניסיון הירי לעבר הבית, הודעתי להם מי ירה בי. לצערי הם לא עשו כלום. עדיין היורים משוחררים כאילו לא עשו כלום. המשטרה מזלזלת בעניין ומפקירה אותנו. בסופו של דבר נשמע טענות מצד המשטרה שהתושבים לא מדברים על מי שירה בהם. התמונה הפוכה לגמרי. המשטרה לא רוצה להיאבק בפושעים ובפשיעה".

  

הוא סיפר כי הוא חש סכנה לחייו ולחיי בני משפחתו, לכן עזב עם אשתו ושלושת ילדיו את העיר להתגורר בבית חמיו. "אם נחזור לבית שלנו הם יפגעו בנו ואולי ירצחו אותנו. המצב באום אל פחם קשה מאוד. אני לא יודע מה עוד מחכה לנו".

 

אחרי הירי לעברו הוא עדיין לא מסוגל לעמוד על רגליו: "אני אשתחרר מבית החולים על כיסא גלגלים, אני לא רוצה לחזור לאום אל פחם".

 

 

תושב כבן 30 נהרג מירי בחודש אוגוסט ()
תושב כבן 30 נהרג מירי בחודש אוגוסט
גיסו של הבן שנורה מתגורר ביישוב סמוך. גם הוא סיפר על ירי מכוון לעברו כשהמתין במכוניתו לאשתו, ליד ביתם. "פתאום ראיתי חמושים שמסתובבים בשטח. לא חשבתי שהם יפגעו בי, אני לא קשור לשום סכסוך. אחרי כמה דקות אדם יצא וזרק לעברי אבן שפגעה בי וגרמה לי שברים בצלעות. בנוסף הם איימו עלי, קיללו אותי. הם אמרו לי, 'נרצח אותך ואת אחותך'. אחר כך הגיעו שוטרים והזמינו אמבולנס שפינה אותי לבית החולים".

 

לדבריו, האירועים האלימים הללו הפתיעו אותו. "לצערי המשטרה שותקת ולא עושה מספיק. הם אפילו לא האמינו שאבן פגעה בי. הם טענו שרק שמשת הרכב נפגעה. נראה לי שהמשטרה מטפלת רק בדברים ששייכים למשפחות מסוימות. אחרים - זורקים להם את התיקים לפח".

ארבעה נפצעו מירי בחודש מרס ()
ארבעה נפצעו מירי בחודש מרס
  

אחיו אמר: "אנחנו לא מעורבים בשום סכסוך. פנינו למשטרה ולאנשי הסולחה אבל זה לא עוזר. למרות כל התיעודים והצילומים שבידי המשטרה, הם עובדים איך שבא להם ואנחנו סותמים את הפה כי לא רוצים שזה יתרחב ויירו בנו כמו שירו בגיסי ושרפו לו את הרכב. אנחנו כל הזמן חיים בפחד וחוששים שיפגעו בנו". 

 

הפעיל החברתי שאהר מחאמדי מאום אל פחם, הציע לציבור להפסיק לשתוק נוכח האלימות הגואה. "הרבה מהתושבים חיים בפחד. הגיע הזמן להיאבק בצורה רצינית באלימות ובפשיעה אחרת זה ייקח אותנו לעוד מקרים מזעזעים". ואולם לדבריו "יש תושבים שמזלזלים בעניין, מתנגדים לכל מאבק".

 

פאטמה דורגאם מחאגנה, תלמידת חטיבת הביניים חדיגה באום אל פחם, העידה גם היא שהאלימות גואה בעיר במיוחד בתקופה האחרונה. "זה גורם לנו, בני נוער, לפחד, להיות בפניקה. זה עלול להשפיע על ההישגים ועל הלימודים, אנחנו שומעים כל יום על אירועי ירי ושוד. אנו מבקשים מכל הגופים האחראים לטפל בעניין. כמו כן על ההורים להיות אחראים לילדיהם".

 

מהמשטרה נמסר בתגובה כי "באירוע הירי היו שלושה עצורים שנחקרו ושוחררו בתנאים. לגבי הבחור שנפגע מאבן. נעצר חשוד ושוחרר על ידי בית המשפט למעצר בית למשך ארבעה ימים. התיק הועבר לפרקליטות לצורך הגשת כתב אישום והליך משפטי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות מד"א
(ארכיון)
צילום: דוברות מד"א
מומלצים