שתף קטע נבחר

שופטת: האם מרוויחה יותר – המזונות יפחתו

אב ישלם 1,000 שקל בלבד כמזונות עבור בתו אף שלא מדובר במשמורת משותפת. בית המשפט קבע שלאם יש פוטנציאל השתכרות גבוה יותר

פסיקת בית המשפט העליון מהקיץ האחרון בנוגע למזונות ילדים בני 15-6 משפיעה לא רק על מקרים של משמורת משותפת: בית המשפט לענייני משפחה בראשל"צ קבע לאחרונה תשלום מזונות מופחתים לאב לילדה משום שאמה מרוויחה יותר ממנו, וזאת אף שהבת שוהה אצלו רק לילה בשבוע וכל סופ"ש שני.

 

בני הזוג נישאו ב-1992 ונולדו להם שלושה ילדים, שכיום רק אחת מהם קטינה. מאז שנפרדו מתגוררת האם בדירתם המשותפת (הנקייה ממשכנתה) עם שלושת הילדים, ואילו האב שוכר דירה ב-2,500 שקל לחודש. לפני כמה חודשים נקבע שמשמורת הבת תהיה אצל אמה ולאב נקבעו הסדרי ראייה: לינה אחת באמצע השבוע וכל סוף שבוע שני. בנוגע לרכוש נקבע בין השאר כי דירתם המשותפת תימכר.

 

ב-2014 נקבעו מזונות זמניים של 1,200 שקל לחודש, וכן 600 שקלים בגין הוצאות הבית ואחזקות (בלשון המשפטית, דמי מדור ואחזקות מדור). כעת נדרשה השופטת ורדה בן-שחר להכריע בסכומי המזונות הקבועים בהתאם לטענות שהעלו הצדדים בנוגע למצבם הכלכלי.

 

האם, שיוצגה על ידי עו"ד יעל כהן, טענה שמאז 2014 עלה שכרו של האב באלפי שקלים, וכיום הוא משכורתו עומדת על כ-7,365 שקל בחודש. היא פירטה הוצאות רבות עבור הילדה, שבגינן תבעה 1,000 שקל עבור מזון וכלכלה, 300 שקל עבור ביגוד והנעלה, ושליש מ-4,000 שקל עבור הוצאות עבור משכנתה או שכר דירה.

 

האב, שיוצג על ידי עו"ד דקלה אסייג ירמיהו, טען מנגד לפער הכנסות משמעותי לטובת גרושתו. הוא הוסיף שהוא ממצה את מלוא פוטנציאל ההשתכרות שלו כאדם חסר הכשרה מקצועית או תעודה כלשהי.

 

לא רק במשמורת משותפת

השופטת בן שחר הזכירה שלאחרונה חל שינוי ביחס למזונות קטינים בני 16-5, לאור קביעת בית המשפט העליון שלפיה החיוב במזונותיהם לא מוטל בהכרח רק על האבות. היא הבהירה שלפי גישה זו חייבים שני ההורים במזונות ילדיהם והחלוקה ביניהם מושתתת על שלושה גורמי יסוד: צורכי הילדים, הכנסות כל אחד מההורים וחלוקת זמני השהות.

 

"אמנם פסק הדין לעיל עסק במשמורת משותפת, אך השלכותיו לעניות דעתי אינן רק במצבים שנקבעת משמורת משותפת לשני ההורים, ובעקרונותיו יש להשתמש בכל עת שנפסקים מזונות קטינים", כתבה. היא השתכנעה שהאב מרוויח כ-7,000 לחודש ואילו האם מרוויחה כ-8,100 לחודש, ובעלת פוטנציאל להשתכרות גבוהה יותר בהיותה הנדסאית.

 

לאחר שניתחה את המקרה בהתאם לשלושת "גורמי היסוד" – העובדה שהילדה לנה אצל האב שמונה לילות בחודש, ופערי ההכנסה בין הצדדים – קבע ה השופטת בן שחר שהאב ישלם רק 1,000 שקל לחודש עבור מזונות בתו.

 

בנוסף נקבע שלאחר שהדירה תימכר ישלם האב 20% משכר דירה, שלא יעלה על 3,500 שקל לחודש, והוצאות אחזקת מדור בסך 150 שקל לחודש. כל עוד הדירה טרם נמכרה, האב ישלם 100 שקל לחודש עבור אחזקת המדור. הצדדים יישאו בהוצאות חינוך ובריאות שווה בשווה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים