שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    בעזרת הסיר: כך תוכלו להכין תבשיל חורף מנצח
    איזה סיר מתאים במיוחד לבישול חמין? איזה מהם ישמור על הוויטמינים והערכים התזונתיים של האוכל המתבשל? ובאיזה אפשר להשתמש גם להגשה? לכבוד הימים הגשומים בחרנו להציג בפניכם כמה כלים ייחודיים המתאימים לבישול איטי של תבשילי חורף. בתיאבון

    עדיין מחכים לחורף אמיתי שיגיע ויישאר איתנו לכמה ימים, בכדי להכין מאכלים המתאימים במיוחד לימים קרים וגשומים? אולי זה יקרה השבוע. כך או כך, אם בתנור או על הגז, אם מרק טוב או תבשיל קדירה איטי, העיקר שהבישול יהיה ארוך ועל אש קטנה.

     

    לשם כך אספנו עבורכם מספר רעיונות לכלים, באמצעותם התבשיל לחורף ייצא כמו שצריך.

     

    לכתבות נוספות בנושא צרכנות לחצו כאן

     

    נעמן סיר טרה - כלי חרס שסופח שומנים של מזון ומשמר את הוויטמינים והטעמים, ובנוסף מסייע לשמור על ערך קלורי נמוך יחסית של תבשילים. זמן הבישול בכלי טרקוטה ממושך בדרך כלל, ולכן הוא מתאים מאוד לתבשילי קדירה חורפיים, כגון חמין, עוף שלם, בשר או דגים, ואפילו לאפיית לחם בתנור. מחיר לצרכן: 200 שקל.

     

    בנוסף, סיר טאג'ין מקרמיקה להכנת נזידים בבישול איטי. הסיר עשוי משני חלקים: בסיס עגול ושטוח עם דפנות נמוכות, ומכסה חרוטי המונח על הבסיס בזמן הבישול ומאפשר את החזרת התעבות האדים אל התחתית. כתוצאה מכך נדרשת רק כמות קטנה של מים לבישול הבשר והירקות. מתאים לתנור ולהגשה. מחיר לצרכן: 139.90 שקל (המחירים בתוקף עד 31.1.18).

     (צילום: שירה רז) (צילום: שירה רז)
    (צילום: שירה רז)
     

    בין מגוון פתרונות הבישול החורפי ניתן למצוא ברשת ארקוסטיל קיטצ'ן טאג'ין מסדרת מולטי קוק המשלב טרקוטה ופורצלן. הטאג'ין מתאים לסוגי בישול שונים כמו כיריים גז, חשמל ותנור, והוא עמיד בטמפרטורות קיצוניות. מראהו המעוצב מאפשר להגיש בו מאכלים בצורה דקורטיבית. מחיר לצרכן: 199 שקל.

     

    כמו כן, הרשת מציעה סירי חרס המשמרים את הוויטמינים והערכים התזונתיים של המזון ומאפשרים בישול בריא וקל, ללא שמן. הסירים אידיאליים לבישול וצליית תפוחי אדמה, ערמונים, בצל, שום וירקות ומעניקים לאוכל אפקט צלייה של גחלים. מחיר לצרכן: 189 שקל.

     (צילום: יחצ) (צילום: יחצ)
    (צילום: יחצ)
     

    בית קורנינג - קולקצית סירים visions מציעה סירים לבישול ואפייה מזכוכית קרמית שאינה סופגת ריחות וטעמים. בכלים אלה ניתן לבשל ולאפות בתנור, לחמם במיקרו ולהעביר ישירות למקרר.

     

    הייחוד הוא שניתן להעביר את הסיר מהקפאה עמוקה לאש ישירה באופן מיידי. הסירים הללו אינם פולטים חומרים רעילים בקירור או חימום. העיצוב השקוף מאפשר להשגיח על התבשיל מבלי לפתוח את המכסה. מחיר לצרכן: החל מ-295 שקל.

     

    חברת LE CREUSET לה קרוזה מציעה סדרת סירי קדירה העשויים מברזל יצוק ומצופים אמייל, העשויים באותה שיטה מאז שנת 1921, עם אחריות לכל החיים. הברזל היצוק שומר על פיזור החום באופן אחיד בכל חלקי הסיר.

     

    כל סיר עשוי בעבודת יד ונוצר ביציקה נפרדת. אפשר לאפות באמצעות הסירים בתנור למשך לילה שלם, או להעמיד אותו על הכיריים לאורך זמן ממושך להכנת תבשילים חורפיים בבישול ארוך. ניתן לאפות בו לחמים ומאפים, וכן תבשילים כגון חמין. הסדרה כוללת סירים במגוון צבעים וגדלים. מחיר לצרכן: 1,879-349 שקל.

     

    בנוסף, הטאג'ין - כלי בישול מסורתי צפון אפריקאי שהמכסה שלו עשוי מחרס ומציפוי אמייל, ובסיסו עשוי ברזל יצוק המתאים לבישול ארוך בתנור ובכיריים. מחיר לצרכן: 959-749 שקל.

     

     

    גם לחברת סולתם יש טאג'ין המאפשר אגירת אדים השומרים על לחות ועסיסיות התבשיל. הכלי עשוי מקרמיקה באיכות גבוהה, והוא בעל חלוקת חום שווה המשמרת את החום כך שהבישול יהיה מיטבי.

     

    הטאג'ין משמר את הוויטמינים והערכים התזונתיים של המזון, מאפשר בישול עם שימוש מופחת בשמן ומסייע לשמירה על הבריאות. מתאים לשימוש על כיריים, גז ובמיקרוגל. מחיר לצרכן: 299 שקל.

     (צילום: יחצ) (צילום: יחצ)
    (צילום: יחצ)
     

    סיר בישול עם מכסה דגם SENIOR של איקאה, סיר 5 ליטר עשוי מברזל יצוק המפיץ חום באופן שווה ושומר על החום לאורך זמן רב יותר. מתאים לבישול איטי יותר, למשל של צלי וקדרות תבשיל. האדים מצטברים על חלקו הפנימי של מכסה הסיר ומטפטפים מידיות הכפתור. כך, המזון מזין עצמו בלחות.

     

    מתאים לכל סוגי הכיריים. ציפוי אמייל מט, הדפנות והבסיס במיוחד מאפשרים פיזור שווה של החום. פנים מאמייל מבריק וקל לניקוי. עשוי מתכת, בטוח לשימוש בתנור. השימוש במכסה מאפשר להגיע לרתיחת התכולה בסיר מהר יותר. 5 שנות אחריות. מחיר לצרכן: 295 שקל.

     

    חברת ברימאג מציעה את KCOOK מבית KENWOOD, סיר שתכונותיו מאפשרות לו להכין ולעבד את המזון, לקצוץ אותו, לבחוש ולבשל את התבשיל, וכל זה הודות ללהב פנימי ייחודי שהותקן בו. ניתן לבשל בו תבשילים ונזידים. הסיר קל לשימוש והשימוש בו בטוח גם ללא השגחה. אפשר לבשל בו במנעד רחב של טמפרטורות, והוא מתאים גם לטיגון ואידוי. הסיר מוצע במספר גדלים. מחיר לצרכן: 990 שקל.

     

    סדרת סירי RED VELVET, מציעה סירים המתאימים לבישול על כיריים מכל הסוגים ובתנור כאחד, של רשת Golf & Co. מדובר בסדרת סירים העשויים מיציקת אלומיניום להולכת חום מיטבית וחיסכון באנרגיה, בעלי ציפוי ייחדי לבישול דל שומן. מחיר לצרכן: 299–399 שקל, לפני הנחה.

     

    טאג'ינים במגוון צבעים ועיצובים ניתן למצוא בחברת חותםעיצוב חובק עולם. הכלים עשויים חרס ומעוטרים בעיטורים מרוקאים ההופכים אותם לא רק לכלי בישול, אלא גם לכלי הגשה לכל דבר. יתרנו הגדול של הטאג'ין טמון באופן הבישול הייחודי. המכסה מתוכנן כך שיחזיר את האדים לתחתית, מה שמעניק לתבשיל עסיסיות וטעם מיוחד.

     

    לטאג'ין ציפוי עמיד המתאים לבישול בחום גבוה בתנור, על הגז או על כיריים מכל הסוגים. מחיר לצרכן: בין 18 שקל (לקישוט) עד 220 שקל לטאג'ין בקוטר 33 ס"מ.

     (צילום: עידו סקעת) (צילום: עידו סקעת)
    (צילום: עידו סקעת)
     

    כלים יצירתיים מעולמות הבישול הטבעי והאקולוגי ניתן למצוא בין היתר באקו סטור. מדובר בכלי חרס ייחודים שנעשו בעבודת יד המתאימים לאפייה ובישול של תבשילים חורפיים בשילוב ירקות שורש, בשר, אורז ועוד.

     

    בנוסף, החרס ממנו עשוי הסיר הוא חומר טבעי שסופג ואוגר חום, מפזר אותו באופן הדרגתי ואחיד וכך מייצר את אפקט הטאבון, וניתן לאפות בו לחמים משובחים. ניתן להכין תבשילים רבים בכלי הזה - כל שעליכם לעשות הוא להפוך את הכלי ולהשתמש בפעמון כחלק התחתון, כך שתקבלו נפח גדול לבישול. מחיר לצרכן: 235 שקל.

     

    בנוסף, יש גם קדרה אתיופית – דיסט – כלי בישול חגיגי בו לבישול והגשה. מדובר בכלי בישול הנוצר בעבודת יד, המתאים לתבשילי חורף בזכות החימר המיוחד. ניתן להכנים את הדיסט לתנור, למיקרוגל ואפילו להשתמש על הגז, אך יש להניח רשת מתכת להפרדת הכיריים מהכלי. מחיר לצרכן: 480 שקל.

    אקו סטור כלים אקולוגיים (צילום: יחצ) (צילום: יחצ)
    אקו סטור כלים אקולוגיים(צילום: יחצ)
     

    בנוסף, מציעים באקו סטור כלי אידוי בקיטור המשר באופן מקסימאלי את הערכים התזונתיים של המזון ועל עסיסיות התבשיל. לכלי ארובה פתוחה בתחתית, דרכה עולים האדים אל פנים הקדירה ומאדים את המזון. הקדירה מונחת על סיר מים רותחים, אדיי המים עולים דרך ארובת הקונוס ונכנסים פנימה לקדירה הסגורה, הלחץ מתגבר וחום הקיטור מבשל או מאדה את המזון. מחיר 260 שקל.

     (צילום: אקו סטור) (צילום: אקו סטור)
    (צילום: אקו סטור)

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    המקצוענים
    מומלצים