שתף קטע נבחר

300 פליטים ביום: מוסלמים יוחזרו למיאנמר

מאז אוגוסט 2017 ברחו יותר מ-650 אלף בני רוהינגה לבנגלדש בגלל המבצע של צבא מיאנמר נגדם. שתי המדינות הסכימו להשיב 156 אלף מבני המיעוט המוסלמי תוך שנתיים. ארגוני זכויות אדם חוששים לביטחון השבים

 

 

גורמי ממשל בבנגלדש מסרו היום (יום ג') שהם הגיעו להסכמה עם מיאנמר על החזרת הפליטים המוסלמים בני הרוהינגה שברחו מהאלימות בארצם. בבנגלדש אמרו שינסו להחזיר את הפליטים למיאנמר תוך שנתיים.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

משרד החוץ של בנגלדש פרסם הודעה שבה נמסר שצוות עבודה משותף של שתי המדינות חיבר הסכם לגבי הסידורים הפיזיים להחזרת המיעוט האתני למיאנמר. עוד נמסר ששתי המדינות הסכימו שעדיף שההליך יושלם תוך שנתיים מרגע תחילת ההחזרה של הפליטים המוסלמים.

 

בני רוהינגה במחנה פליטים בבנגלדש (צילום: EPA) (צילום: EPA)
בני רוהינגה במחנה פליטים בבנגלדש(צילום: EPA)

יותר מ-650 אלף בני רוהינגה ברחו לבנגלדש מאז אוגוסט 2017 בעקבות המבצע הברוטלי של צבא מיאנמר נגד המיעוט האתני. צבא מיאנמר טען שמורדים בני רוהינגה תקפו עשרות עמדות שלו ושהמבצע במדינת ראקין נועד נגדם ולא נגד כל בני הרוהינגה. עוד טען הצבא שמי שביצע פשעים נגד בני הרוהינגה במיאנמר, בהם הצתת כפרים שלמים, הם המורדים המוסלמים.

 

האם הפליטים יוחזרו בכוח לארצם?

בנגלדש ומיאנמר חתמו בחודש נובמבר על הסכם ראשוני להשבת בני הרוהינגה לארצם, אולם הסכם זה העלה כמה תהיות. אחת מהן היא האם הפליטים המוסלמים יסכימו לשוב למיאנמר בנסיבות הנוכחיות? ובכלל, ארגוני זכויות אדם חוששים מהשבתם בכוח של בני הרוהינגה לארצם.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

בנגלדש רצתה שמיאנמר תקבל מדי שבוע 15 אלף בני רוהינגה, אולם בסוף הוסכם על קליטת 300 בני רוהינגה ביום - כ-1,500 בשבוע. בכל מקרה, ההסכם שהושג בין שתי המדינות מדבר על השבתם למיאנמר של 156 אלף פליטים בלבד, הרבה פחות מ-650 אלף בני הרוהינגה שברחו לבנגלדש.

 

דובר בנציבות האו"ם לפליטים מסר שמיאנמר צריכה לטפל בגורמי היסוד של משבר בני הרוהינגה ושיש להשיג את בני הרוהינגה לארצם רק אם הם מרגישים בטוחים לשוב לאזור מגוריהם. לפי סוכנות הידיעות רויטרס, הסכם בין שתי המדינות לא ציין מתי יחל הליך השבתם של הפליטים המוסלמים לארצם, אולם הוסכם שמיאנמר תקים מקלט זמני לפליטים השבים ובהמשך תקים עבורם בתים.

 

בני הרוהינגה הם מיעוט חסר אזרחות במיאנמר, מדינה עם רוב בודהיסטי, ונחשבים על ידי הרשויות כמהגרים בלתי חוקיים מבנגלדש אף שהם חיים דורות רבים במדינה. האו"ם וארצות הברית גינו ב-2017 את השלטונות במיאנמר על היחס לבני הרוהינגה והאשימו אותם בטיהור אתני.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ילד בן רוהינגה בבנגלדש
צילום: רויטרס
מומלצים