שתף קטע נבחר

הסוף לבדידות: ה"טינדר" של האימהות

בעקבות הבדידות שהרגישה עדי רסולי אחרי שהפכה לאימא, היא החליטה להקים אתר שיחבר בין אימהות מאותו אזור מגורים. "אני זוכרת איך התהלכתי ברחוב עם תינוקת קטנה, וחיפשתי את אותה אימא שתסתכל לי בעיניים עם מבט מבין ומחפש כמו זה שהיה לי"

עדי רסולי (38) לא שוכחת עד היום את תחושת הבדידות שהייתה לה לפני עשר שנים כשהפכה לאימא. "אני זוכרת איך התהלכתי ברחוב עם תינוקת קטנה מאוד, וחיפשתי את אותה אימא שתסתכל לי בעיניים עם מבט מבין ומחפש כמו זה שהיה לי".  

 

רסולי, אימא לשלושה ילדים ודיאטנית קלינית מבית גוברין, חשבה איך היא יכולה ליזום קהילה שתעזור לאימהות והקימה את אתר "השדכניה", בעקבות כמה אירועים בחייה.

 

"הרצון להקים מקום לאימהות התבשל לי בבטן הרבה זמן כתוצר של כמה ארועים בחיי", היא אומרת. "הראשון היה הפיכתי לאימא לפני עשר שנים והתחושה החזקה של הבדידות שליוותה אותי בהורות הראשונית, יחד עם עולמי המקצועי כדיאטנית של תינוקות ומנהלת קהילת 'המתכוניה', שמציפה אותי לא פעם בהבנה כמה תמיכה יכולה לחזק ולהעצים. בשנה האחרונה נוסף לכך המעבר שלנו לחיים בקיבוץ שהעצים את הידיעה שלבד פחות טוב וביחד זה הכוח".

 

מבט מחפש (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מבט מחפש(צילום: shutterstock)

באתר החדש נרשמו כבר מאות אימהות הנחשפות לרעיון של מפגשים המבוססים על מיקומן הגיאוגרפי. "מוזר לחשוב כי באותה סביבה העוטפת אותן ביום יום ישנן אימהות רבות שלא יודעות על קיומן של האחרות", אומרת רסולי. "הרצון לחבר עולמות הוא הרעיון המניע מאחורי היוזמה.

 

"תהליך רישום פשוט מאפשר לכל אחת להצטרף ולשמש כגרעין קהילת האימהות. במהלך החודש הקרוב תעלה הגרסה המלאה שתכלול בנוסף למיפוי גיאוגרפי המצביע על מיקומים, מספר האימהות בסביבה המוגדרת הקרובה אליך, השייכות לקהילה, אירועים קהילתיים ואינפורמציה מקומית שיכולה להחזיר אותנו אל הקשר הבין אישי האמיתי".

 

קרא ועוד:

שמחה כפולה: האחיות שילדו באותו יום

מתי דאגות של הורים צעירים דורשות טיפול?

לידה מצולמת: הנשים שרוצות לזכור כל ציר

 

עם הרעיון הראשוני ל"שידוך" בין אימהות בסביבה שלהן, הגיעה רסולי אל ארגון "ארץעיר" שמלווה עסקים חברתיים, שם היא התקבלה לתכנית לעסקים חברתיים והשבוע אף נבחרה לעסק החברתי המבטיח לשנת 2018 של הארגון וההסתדרות הציונית העולמית, מבין 80 עסקים חברתיים שהיו מועמדים.

 

המודל העסקי של האתר יתבסס על שיתופי פעולה מסחריים - "נוכחות של קהל ממוקד ובהתאם לאזור גאוגרפי תאפשר חשיפה לאירועים רלוונטים לקהל היעד, כך שבעלי האירוע ימצאו יתרון בפרסום בלוח המודעות שלנו", מסבירה רסולי. אירועים וגופי תמיכה קהילתיים, כמו 'סירי לידה' או 'אם לאם בקהילה', יתאפשרו ללא עלות. בשלב הבא יכנסו מודלים של צרכנות משותפת וכלכלה מקומית כבעלי ערך חברתי וצרכני חכם".

 

האם השירות עולה כסף לאימהות?

"לא נדרש כל תשלום. המערכת נועדה כדי להוות צינור ידע ותחושת ביטחון בצורה הכי טבעית. בלי להידרש למאמץ או לפעולת תשלום. החלום שלי הוא שכל אישה, עוד בשלבי ההיריון, תדע ש'השדכניה' יכולה להוות עבורה רשת של ביטחון. ידע וחברה הם בין אבני הבניין של כל אחת מאיתנו לתחושת מסוגלות. הייתי שמחה לדעת שהאתר יפיג בדידות של אלפי אימהות ויאפשר לכל אחת מהן לגדל ילדים בחברותה כבר בתחילת החיים ולא רק בשלבים מאוחרים יותר, כאשר התינוק כבר גדל".

 

הצורך בחברה - חשוב ועוזר (צילום: shutterstock)
הצורך בחברה - חשוב ועוזר(צילום: shutterstock)

מה עם האבות?

"בשלב הראשון המיזם יחבר בין אימהות. היוזמה הייתה מתוך הבנה של צורך רגשי ופרקטי אך תמשיך לזהות צרכים ולהתאים את אופי המערכת".  

 

יש מקום לאתר כזה בעידן של רשתות חברתיות ועשרות קבוצות של אימהות?

"זו אחת השאלות החשובות בעיניי. האתר הוקם כדי לעודד יצירת קשרים מחוץ למסך. קהילות וירטואליות יש בשפע, אך נראה כי רובן נועדו להישאר מאחורי המסך. עצם ההצגה הגאוגרפית של האימהות שנמצאות סביבך וההבנה כי כל מי שנמצאת במערכת הגיעה למטרה דומה, נועדה כדי ליצור קשרים ומפגשים מעבר למסכים.

 

"הצורך בחברה מאפיין את כל שלבי חיינו. מעברי דירה, לידת ילד נוסף או רצון למצוא חברת אמת בסביבה הקרובה. כבר עכשיו אפשר לראות באתר אימהות לילדים בגילים שונים וכן נשים שטרם ילדו.

 

"בעידן שלנו ההרגשה כי יצירת חברות חדשה דורשת לא פעם אומץ. מצד שני, הכרויות ומערכות יחסים רבות נוצרו בעזרתן של אתרי הכרויות שונים. אני מניחה שתוך כמה חודשים נצליח להקל משמעותית על הפחד מיצירת קשר ראשוני. כנראה שכמו תמיד, גם הפעם המחשבה ש'מקסימום זה יצליח' נכונה, אין פה מה להפסיד. יש הרבה מה להרוויח".

 

כל האמת על להיות הורה:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סטודיו adigital
רסולי: "רוצה להפיג בדידות של אלפי אימהות"
צילום: סטודיו adigital
מומלצים