שתף קטע נבחר

נפרדים מליאל

בני משפחת אלמקייס יגיעו היום מבית־החולים לבית העלמין כדי לקבור את בנם ואחיהם - ליאל • דודו של ליאל ל"ידיעות אחרונות": "אחי סובל מכאבי תופת. כשהודיעו לו על ליאל חרב עולמו"

ליאל אלמקייס בן ה־13, שנהרג ביום שלישי אחרי שרכב המשפחה התנגש בגמל באמצע כביש 40, יובא היום למנוחות. לבית העלמין יגיעו אביו שי ואחיו נווה ונהוראי ששרדו את התאונה, בעוד האם חגית שנפצעה קשה בתאונה, עדיין מאושפזת בטיפול נמרץ וכלל לא יודעת שבנה נהרג.

 

"חגית הייתה ממש על סף המוות אבל אתמול היא החלה להגיב", סיפר אחיו של שי, פיני אלמקייס, ל"ידיעות אחרונות". "אי אפשר היה לספר לה מה קרה. עדיין לא סיפרנו. שי שבור לגמרי, הוא מותש. היום הוא הולך לקבור את הבן שלו וזו נקודת השבר הכי גדולה שיש. הוא צריך יהיה לשקם משפחה שלמה".

 

שי וחגית אלמקייס ממצפה רמון יצאו ביום שלישי, יחד עם שלושת בניהם, לחתונה של אחיינו של שי בצפון. בדרך צפונה על כביש 40 נתקלה המשפחה בגמל. בעקבות הפגיעה נהרג ליאל, האם חגית נפצעה קשה, בעלה שי נפצע בינוני ושני ילדיהם הנוספים נהוראי ונווה, בני 8 ו־17, נפצעו קל עד בינוני. רכב נוסף שבו היו ארבעה חיילים התנגש גם הוא בגמל והתהפך. החיילים נפצעו כולם באורח קל.

 

"שי לא זוכר כלום מהתאונה. הרגל שלו פשוט נלחצה על הגז והוא המשיך", אמר אחיו פיני. "הוא לא יכול היה לראות את הגמל בקטע הכביש הזה. היה חשוך. הוא לא יכול היה לעצור. הוא לא זוכר מהמכה כלום".

 

פינת הזיכרון שהוקמה בבית־הספר של ליאל | צילום: חיים הורנשטיין

 

שי צפוי להגיע ללווית בנו באמבולנס מבית־החולים. "הוא סובל מכאבי תופת וכל הזמן שואל על הילדים. מהרגע שהשוטרים הודיעו לו שליאל נפטר חרב עולמו. הוא היה בהלם. אמר שהוא רוצה למות. אמר שליאל היה הילד הכי מדהים שיש ושאל 'מה עשינו?' כבר לא איכפת לו מהכאב הגופני".

 

נווה ונהוראי, שאושפזו במחלקה כירורגית ילדים ושוחררו אתמול לביתם של סבא וסבתא, לא זוכרים דבר. "הם רק בוכים" מספר הדוד, "זו משפחה שנהרסה. זה לא יהיה קל. ליאל הוא האח האמצעי שאיחד את כולם. הוא היה ילד מדהים וחכם מאוד. הוא היה חברותי, ילד מקובל בכיתה שהיה דואג לכולם. הוא היה האס של הכיתה. הוא פשוט ילד פלא".

 

פיני, המתגורר אף הוא במצפה רמון, סיפר כי "יש המון התקלויות בגמלים. עשיתי הרבה נסיעות בכביש הזה, ובאזור רמון זה קטסטרופה. אחת לחודש לפחות יש תאונה עם גמל. לא ננוח עד שנגלה מי הבעלים של הגמל". יובל יעקוב, חבר של שי ותושב המקום, סיפר כי "לפני כמה זמן נסעתי באוטובוס וסמוך לכלא נפחא היו שלושה גמלים על הכביש. הנהג לא ראה אותם ושם ברקס. כל החיילים עפו. אין לאן לברוח במקרה כזה".

פורסם לראשונה 17.01.18, 23:47

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים