שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    לא מתייפייפת: דירת גן בעיצוב מודרני-תעשייתי

    דירה ברמת השרון עוצבה עבור זוג ונער מתבגר, תוך שימוש באלמנטים יחודיים. כך, למשל, קירות מחופים בבריקים צבועים בלבן, שער שחוצץ בין המטבח לסלון ומרובעי עץ עצומים שמשמשים לאחסון דו-צדדי בחלל הכניסה. צפו בתמונות

    דירת גן בפרויקט "גן הגג" ברמת השרון, שנועדה למשפחה בת שלוש נפשות - בני זוג ונער מתבגר, הגיעה אליי ברמת השלד. הדרישה הייתה לעצב חלל ביופי שאינו קונוונציונלי ומתייפף, ולסגנן אותו באמצעות מאפיינים מודרניים-תעשייתיים.

     

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    הדירה מתפרשת על פני שטח של 250 מ"ר ומחולקת לארבעה מפלסים בתוספת מרפסת בגודל 30 מ"ר. קומת הכניסה גבוהת התקרה מכילה את החללים הציבוריים, וחצי מפלס מעליה נמצאת יחידת ההורים, חדר עבודה וחדר כביסה.

     

    חצי מפלס מטה מקומת הכניסה, נמצא חדרו של הבן ושירותי האורחים, ובמפלס התחתון חדר קולנוע וממ"ד. בין כל אלה מקשר גרם מדרגות עשוי בטון, ולו מעקה זכוכית שקוף.

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    לעתים, הרצון לשלב בחלל הבית את אפקט הוואו, גובה מחיר כבד בדמות היעדר אופי אמיתי שמייצג את דיירי הבית. בפרויקט המדובר שילבתי אלמנטים ייחודיים שעושים את העבודה, אך בצניעות יחסית.

     

    כך, החללים הציבוריים בדירה עוצבו באופן המשדר מרחב ואווריריות, אך אמצעי חציצה אמנותיים ומקוריים אפשרו גם להשיג איזון ותחושת אינטמיות. 

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    קומת הכניסה חושפת חלל אוורירי ורחב ידיים, הודות לריצוף בטון יצוק בעל מראה הומוגני וקירות צבועים לבן, בחלקם מחופים בבריקים צבועים בלבן. בין המבואה לחדר האוכל, מתנשאים שלושה עמודי נירוסטה מהרצפה עד התקרה, ועליהם "מושחלים" מרובעי עץ אלון. העמודים מאפשרים מעין פרשנות מודרנית למבואת הכניסה ומצליחים לתחום את פינת האוכל בצורה אינטימית בחלל הפתוח.

     

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    ההשראה נולדה ממשחק הקוביות המסתובבות הנפוץ בגני השעשועים, אך מספקת הפתעה בדמות ערך פונקציונלי של מרובעי העץ האמצעיים, המסתובבים על צירם ומשמשים לאחסון דו-צדדי. צד אחד משמש לאחסון מעילים עבור מבואת הכניסה ואילו השני משמש לאחסון כלי אוכל והגשה עבור פינת האוכל.

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    חדר המגורים מעוצב בסגנון נקי, בעזרת וילונות אווריריים וקיר לבנים צבוע לבן. בקדמת קיר הלבנים אלמנט גבס בולט, המחליף את המזנון המסורתי, בו מוטמעים קמין ומסך טלוויזיה, שניצב על ספסל בטון במראה מרחף ותחתיו תאורת אווירה.

     

    אלמנט החיץ השני, בדמות שער ברזל המיתמר לגובה, מדגיש את המעבר אל המטבח.  

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)
     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    חלל המטבח מאובזר באי רחב ידיים מנירוסטה, ובו כיריים, לצד יחידת אחסון גדולה ומרשימה, עשויה חזיתות עץ וידיות נירוסטה. המראה התעשייתי שולט היטב במטבח, אך זוכה לעידון הודות לשימוש הנרחב בעץ ושלושה גופי תאורה מעל יחידת האי, שמצליחים "לחמם" את האווירה.

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    השער החוצץ בין הסלון למטבח אמנם דומיננטי ומדגיש את גובהו של החלל, אך בה בעת מהווה מסגרת אלגנטית לחללים שמשני צדדיו. האלמנט המרשים מצליח לפאר את חלל המטבח השוקק והפעיל, מכיוון שבעלי הבית אוהבים לבשל בו ולארח. הוא מבליט בצורה מכובדת את משמעותו בחיי הדיירים, כמו גם משווה לו תחושת אינטימיות, בשל פונקציית תחימת החלל.  

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

     (צילום: עודד סמדר) (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

     

    הכותבת היא מעצבת פנים

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים