שתף קטע נבחר

לא רק שכר: מה חשוב לנו במקום העבודה

האתגר המקצועי, כמה זמן תעמדו בפקקים, אפשרויות הקידום או החברים לצוות שתפגשו כל יום? סקר Alljobs בדק אילו פרמטרים הכי חשובים לכם כשאתם בוחרים מקום עבודה

בשיתוף Alljobs

 

כשאנחנו מחפשים את מקום העבודה הבא שלנו, יש לנו תבנית מסוימת בראש לגבי הארגון, המעסיק, ובעיקר – התנאים שהוא ייתן לנו. בסקר שעשינו לכבוד השנה החדשה, בקרב 700 משתתפים, ביקשנו מכם לדרג את הדברים החשובים לכם כשאתם באים לבחור מקום עבודה חדש.

 

התוצאות הראו שרוב העובדים אמנם מייחסים חשיבות גדולה לגובה השכר, ובצדק, אבל גם יודעים להסתכל מעבר לכך ולהתחשב בפרמטרים מקצועיים וחברתיים, כמו גם במיקום הגיאוגרפי של הארגון, כי אחרי הכל – לכולנו בשלב כלשהו נמאס מהפקקים.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אז מה באמת הכי חשוב לכם?

 

במקום הראשון: השכר

צודקים. השכר היה ונשאר הגורם הכי משפיע על הבחירה במשרה מסוימת, הרי אנחנו צריכים אותה קודם כל כדי להתפרנס. זה כל כך חשוב לנו, שרובנו מעדיפים לעשות תיאום ציפיות עוד בשלב הראיון הטלפוני, ובדרך כלל לא יתקיים ראיון פרונטאלי מבלי ששני הצדדים, המעסיק ומחפש העבודה, יבינו שהם מכוונים לאותו סכום פחות או יותר.

 

גם כששאלנו מהי הסיבה העיקרית לעזיבה, התשובה המנצחת הייתה השכר, כך שזה לגמרי מסתדר עם העובדה שזהו הפרמטר החשוב ביותר גם במקום העבודה החדש.

 

במקום השני: עניין ואתגר בתפקיד

והנה עוד הוכחה לכך שאנחנו נמצאים פה בשביל להתפרנס, אבל לא רק. את המקום השני והמכובד לקח פרמטר התפקיד, שמראה שאנחנו רוצים לא רק להגיע אל העבודה, אלא באמת לעבוד, להתפתח, להרחיב אופקים ולהרגיש סיפוק ממה שאנחנו עושים. אחרי הכל, אנחנו מבלים חלק גדול מהיום במקום העבודה שלנו – שם יש לנו הזדמנות של ממש ללמוד דברים חדשים ולהשתמש בכישורים שלנו, ולפעמים גם בתחום מסוים שאותו למדנו.

 

מתוך התשובות שקיבלנו, רמת החשיבות של העניין והאתגר בתפקיד עלתה - ככל שעלה גם גילם של הנשאלים. אולי זה עקב הרצון להשקיע בהתפתחות הקריירה המקצועית שלנו, ואולי כי ככל שאנחנו צוברים ותק וניסיון בשוק העבודה, כך גם עולה אצלנו ההבנה שחשוב לנו ליהנות מהדרך.

 

במקום השלישי: קרבה למקום העבודה

או במילים אחרות: די לפקקים. העובדה שמיקמנו את הקרבה למקום העבודה במקום השלישי בסדר העדיפויות, מגדירה את הבית ואת הצרכים הפרטיים שלנו במקום חשוב. אנחנו רוצים להיות פחות ופחות מוגבלים מבחינת זמני ההגעה והניידות הביתה, ולא רוצים לבלות שעות ארוכות בדרכים ולהתחיל את יום העבודה שלנו מותשים ומתוסכלים – עוד לפני שהוא התחיל.

 

לרובנו ברור שאם נבחר מקום עבודה המרוחק משמעותית מהבית, אז אוטומטית נגזר עלינו לבלות זמן יקר ברכב או בתחבורה ציבורית. ואת הזמן הזה אנחנו הרי מעדיפים להשקיע במשרד, בבית, בעשייה כלשהי – רק לא בעומסי התנועה. מה כן נעדיף? להיכנס לרכב ולהגיע תוך זמן סביר לעבודה, וכך גם מהעבודה הביתה. זה חוסך לנו ולמעסיק זמן, כסף והרבה אנרגיות.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

במקום הרביעי: אווירה חברתית טובה

 זו כבר לא רק סתם תחושה. סקרים רבים מעידים: כשיש לנו חברים טובים במקום העבודה, יש לנו הרגשה טובה כשאנחנו נמצאים בה. יש לנו עם מי לדבר, להתייעץ ולצחוק גם בעבודה, ובסופו של דבר – נחמד לנו יותר להגיע אליה כל בוקר.

 

כך כשאנחנו מגיעים למקום עבודה חדש, חשוב שנשקיע בתפקיד ונוכיח את עצמינו, אך לא פחות חשוב שנשקיע גם ביחסים שלנו עם הקולגות ונהנה מאווירה טובה. גם המעסיקים, מסתבר, מודעים לכך, ולכן רבים מהם משקיעים כל תקופה מסוימת באירועי חברה וערבי גיבוש, מתוך הידיעה שיש צורך להשקיע בקשרים הבינאישיים שבין העובדים, וזו עוד דרך להעלות את שביעות הרצון שלהם ולשמר אותם. ככל שהעובד ירגיש שייך לארגון ולמארג החברתי שלו, כך הוא יהיה מרוצה יותר לאורך זמן.

 

במקום החמישי: אופק קידום

הרצון שלנו להתקדם מתקשר לשאיפות המקצועיות והכלכליות שלנו. הפרמטר הזה מתחבר באופן ישיר לדברים שאותם דירגנו במקומות הראשונים: השכר והאתגר המקצועי. לקידום שלנו, בין אם הוא יהיה ניהולי ובין אם רוחבי, יש את היכולת לא רק להעלות לנו את השכר ולשפר את התנאים הסוציאליים שלנו, אלא גם לקדם ולפתח אותנו מבחינה מקצועית - תוך כדי צבירת הוותק בארגון.

 

הרי בכל תפקיד שנעבור אליו, נקבל את ההזדמנות להרחיב את הידע ואת תחומי האחריות שלנו, נכיר ממשקים נוספים בארגון ונרענן את סביבת העבודה שלנו, ולכן אנחנו רוצים לדעת שהחברה תוכל לאפשר לנו אותו ביום מן הימים.

 

הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה, גיוס וקריירה ב-AllJobs

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים